preloader

House of Brothers Lounge ''Ustalaşma Döngüsü''nü Contemporary İstanbul’da Sergiliyor

30.09.2021
House of Brothers Lounge ''Ustalaşma Döngüsü''nü Contemporary İstanbul’da Sergiliyor

Yazı Boyutu:

House of Brothers Lounge, ustaları ve genç sanatçıları bir araya getiren ustalaşma döngüsü ilişkisini Contemporary İstanbul’da sanatseverlerle buluşturuyor.

Contemporary İstanbul’un 16. edisyonu 5 Ekim’de kapılarını açıyor. 5 – 6 Ekim tarihlerinde ön izleme ve 7 – 10 Ekim tarihlerinde genel ziyaretçi programıyla yerli ve yabancı sanat galerilerini bir araya getirecek olan CI’21, bu yıl Tersane İstanbul’da düzenleniyor. Sanatı ve genç sanatçıları her zaman destekleyen Pernod Ricard Türkiye, bu yıl da fuarın sponsorları ve katılımcıları arasında yer almakta. Bunun yanı sıra fuar alanında Pernod Ricard Türkiye’nin sosyal sorumluluk kapsamındaki “Ustalaşma Döngüsü” projesi de genç sanatçıları sanatseverlerle buluşturmak amacıyla House of Brothers Lounge’ta sergilenecek.

Bu kapsamda Yağmur Çalış’ın “REM Uykusu” adlı kâğıt heykel enstalasyonu, House of Brothers Lounge’ta 20 m2’lik büyük bir alanda fuar boyunca sergilenecek ve tüm fuar ziyaretçileri tarafından görülebilecek. Ustalaşma Döngüsü projesi ise genç ve usta sanatçı arasındaki salınımı simgelemekte. Bağımsız çalışan genç bir sanatçıyla, ilham veren ve bilinen usta bir ismi bir araya getirip bu döngünün somut bir örneğini sanatseverlere sunuyor. Ustalığın, öncekileri ve sonrakileri tanımakla bir araya gelen dokusu, ustalaşan gencin bir sonrakine dokunmasıyla döngüsünü hiç durmadan sürdürüyor. Proje kapsamında, yapıtları yurt içi ve yurt dışında birçok özel koleksiyonda ve müzelerde yer alan ödüllü sanatçı Seçkin Pirim ile genç sanatçı Yağmur Çalış Contemporary İstanbul’da buluşuyor.

Yağmur Çalış, REM Uykusu’nu, bulunduğu toplumsal sistemin kendisine etkisinin tepkisel ve alegorik gölgesi olarak tarif ediyor ve soruyor “Yaşadığımız hayatta, içinde bulunduğumuz çevrede, kendimize ne kadar aitiz?” Ayrıca eser, Seçkin Pirim’in dokunuşu ile Ustalaşma Döngüsü’nü cisimleştirerek sanatseverlerin ilgisine sunuluyor. Hayat, sanata karıştıkça güzelleşiyor.

House of Brothers Lounge ''Ustalaşma Döngüsü''nü Contemporary İstanbul’da Sergiliyor

Fuar boyunca, REM Uykusu’nun, Ustalaşma Döngüsü projesinin hikayesini ve detaylarını PernodRicardTR ve Brothers1801 hesaplarından takip edebilirsiniz. Ayrıca projenin sergileneceği alanda çeşitli etkinlikler de düzenlenmekte. 5 Ekim akşamı proje ve House of Brothers Lounge’ta verilecek olan açılış davetine ek olarak, fuar boyunca yapılacak olan etkinlikler de PernodRicardTR ve Brothers1801 hesaplarından sizlerle paylaşılacak.

Daha fazla bilgi almak için contemporaryistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz

Adres: Tersane İstanbul, Haliç Camii Kebir Mahallesi, Taşkızak Tersane Caddesi No:5, Beyoğlu/İstanbul

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları