preloader

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

01.03.2024
Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Yazı Boyutu:

Buram buram tarih ve şehri hissedebileceğiniz bir semt Karaköy. Bir yanda tarihi apartmanlar, hanlar, lezzet duraklar bir yanda Tarihi Yarımada manzarası, sahil hattı… Semtte keyifli bir gezi sonrasında hem yemek hem de kahve molası konusunda radarınıza alabileceğiniz önerilerimize göz atın.

Aşeka

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Karaköy’de bir lezzet durağı Aşeka… Karaköy’de 100 yıllık tarihi bir binada 2022 yılında kapılarını açan mekânın lezzetlerinin müdavimi hayli fazla. Mevsimsel olarak değişen bir menüye sahip. Sade bir dekorasyonu var. Ahşap tonlarının hakim olduğu dekorasyonda büyük aynalar, duvarda ahşap detaylar ve tavandan sarkan bitkiler öne çıkıyor. Loş bir atmosfere sahip. Fonda ise hafif bir müzik… Aşeka’nın şefi ve yönetici ortağı Ömer Akosman modern ve klasik tatları alışılagelmişin dışında bir yaklaşımla harmanlıyor.

Arapoğlan Cad. Müeyyedzade Mah. İstanbul; 05303985404

Restoran Modern

Tarihi Yarımada’nın etkileyici manzarasına bakıyor. Pazartesi hariç her gün saat 12.00’de açılan mekânda Executive Chef Tuğçe Mirza Canik imzalı yemekleri bu manzaraya karşı yemenin tadı ayrı. Mürekkepli deniz ürünleri pilavı, orman meyveli sütlü irmik tatlısı, yer elmalı mantı, Maş fasulyeli deniz ürünleri piyazı burada tadabileceğiniz lezzetlerden.

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Kılıçali Paşa, Tophane İskele Cad. No: 1/1Beyoğlu İstanbul; 05396135854

Eğer yolunuz Cihangir’e düşerse, semtin en çok beğenilen mekânlarından birini seçmek için bu rehbere mutlaka göz atın.

Neolokal

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Bankalar Caddesi’ne Salt Galata’nın içinde konumlanan Neolokal bir lezzet klasiği. Eski ile yeni arasında köprü kuran bir mekân. Şef Maksut Aşkar ve ekibinin hazırladığı, kaybolmaya yüz tutmuş gelenekleri hatırlatmak amacı ile tasarlanan lezzetleri burada tadabilirsiniz. Lokal mutfağı modern teknikler ve yenilikçi bakış açısı ile birleştirerek ortaya rafine ve yeni bir algı çıkarıyorlar. Bir Michelin Yıldızı ve Michelin Yeşil Yıldız sahibi bir mekân.

Bankalar Caddesi Karaköy İstanbul; 02122440016

Gallada ve Topside Bar

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları
Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Karaköy’de The Peninsula İstanbul içinde açılan Gallada, şef Fatih Tutak’ın lezzetlerini tadabileceğiniz bir mekân. The Peninsula Istanbul’un tarihî yolcu terminali binasının Tarihi Yarımada ve Boğaz manzaralı terasında yer alan Gallada lezzetleriyle ve teras alanın üst katında konumlanan Topside Bar ise kokteylleriyle radarınızda olsun.

Gallada kısa bir süreliğine yenilenme arası verdi. Restoran yakında yeniden rezervasyon almaya başlayacak.

Kemankeş Karamustafapaşa Mah. Kemankeş Cad. No: 34 Beyoğlu İstanbul; 02129312888

Mürver

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

İstanbul’un Boğaz’ı ve Tarihi Yarımada manzarası, Mürver’in imza yemekleri… Pöç tandır, otlu kemik sosu ve mevsim mantarları ile; taş fırından bal kabağı; taze otlar, susam kıtırı ve tahinli yoğurt eşliğinde, ağır ateşte pişmiş dana yanak burada tadabileceğiniz lezzetlerden birkaçı.

Novotel İstanbul Bosphorus, Kemankeş Cad. no: 57-59 Karaköy İstanbul; 02123720750

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Gastronomi editörü Gaye Şahin İstanbul’un gastronomi tarihinde önemli bir yer olan Karaköy’ü şu cümlelerle anlatıyor:

“İstanbul’un geçmişten bugüne taşıdığı tarihi zenginliği sıklıkla kelimelere döküyoruz ama günlük koşturmaların arasında çoğunlukla kafamızı kaldırıp bakmaya ve sunduğu tüm güzelliklerle yaşamaya özen gösteremiyoruz ne yazık ki. Geçirdiğimiz zorlu pandemi döneminin bize öğrettiği öncelikli derslerden biri de daha çok zamanımız olduğuna fazla güvenmemek ve tadını çıkarmamız gerekenleri ihmal etmemek değil mi? Karaköy’ün tarihi meydanında durup köprüye bağlanan geniş caddelerini, Nordstern Han ve Karaköy Palas’ın görkemini, tramvay hattının ve 150 yıllık tünelin telaşını, bugünün tabelaları ve keşmekeşi arasında kaybolsa da Bedri Rahmi Eyüboğlu imzalı Tatlıcılar Rölyefi’ni, Murat Muhallebicisi’nin hemen üzerindeki Kağnı Mozaik Panosu’nu sadece görüp hatırlamak bile semtin taşıdığı kıymetli yükü hissetmek için yeterli.

Fransız Geçidi’ne doğru uzanan yol boyunca dizili dükkanların, esnafın telaşı arasında hareketlenen semt, İstanbul’un lezzet hafızasında da oldukça önemli bir yere sahip. Geçtiğimiz 10 yıl boyunca hızla canlanıp zaman zaman ülkenin yaşadığı çalkantılarla durulan sokakları, yeni trend kafelerden havalı yeni nesil lokantalara pek çok mekâna ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Tarihi binaları ve sokakları, bölgenin geçmişten bugüne ev sahipliği yaptığı lezzet duraklardan ayrı düşünmek elbette imkansız. Bugün ayakta kalanları keşfetmek kadar tarihin sayfalarında hatırı sayılır yer edinenleri anmak ve bilmek de keyif veriyor.”

Baylan Pastanesi’nin Karaköy Günleri

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Baylan Pastanesi’nin o güne kadar hiçbir başka örneği olmayan uzun ve yüksek bir barla açtığı Karaköy şubesi; semtin lezzet tarihinin en önemli hatıralarından. Kahvelerin ve pastanelerin tarihi, bu adreslere girip çıkan ünlü yazar ve ressamlarla birlikte şehrin sanat tarihine de kuvvetli bir bakış anlamına geliyor. Sait Faik Abasıyanık’tan Attila İlhan’a birçok değerli ismin vazgeçilmezi Baylan, açıldığı günden bu yana varlığını sürdüren en eski pastanelerimizden. 1923’te ilk kez Beyoğlu’nda L’Orient kelimesinin okunuşu Loryan adıyla açılan daha sonra Baylan adını alarak büyüyen pastane, Arnavut göçmeni Lenas ailesi tarafından kurulmuş. Kurucu Philippe Lenas, zamanla işini Viyana’da pastacılık eğitimi alan oğlu Harry Lenas’a emanet etmiş. Türkiye’nin ilk eğitimli pastacılarından Harry Lenas, sunduğu farklı ve Avrupai lezzetlerle pastanenin müdavimlerini yaratmakta gecikmemiş. Baylan denilince akla ilk gelen tatlı bal-bademli ve krem şantili dondurma Kup Griye. O dönem Karaköy’deki tatlı barında bankoya dayanıp yenilebilen modern tatlılar arasında hızla popülerlik kazanan Kup Griye, bugün Galataport, Bebek ve Kadıköy şubelerinde hâlâ İstanbul’un en değerli tatlıları arasındaki varlığını sürdürüyor.

Liman Lokantası ve Karaköy’ün Demirbaşları

Karaköy Limanı’nı bir zamanların en havalı restoranı Liman Lokantası’yla birlikte anmak gerek. Rıhtımdaki şık yolcu salonundan restorana dönüşen Liman, 1940’larda beyaz örtülü masaları, çinili tavanlarından ahşap zemine zarif bir restoran olarak kapılarını açtığında, Haliç’i karşı yakaya kadar izleyebildiğiniz manzarasıyla Karaköy, Galata, Bankalar Caddesi ve Perşembe Pazarı’nın çalışanları arasında çok popülerdi. 1940’larda Karaköy Yolcu Salonu’nun üst katında açılan tarihi Liman Lokantası, şimdilerde ise yeni adı Liman İstanbul olarak Galataport İstanbul’da yeniden hayat buldu. Eski zarafetini kaybetmeden Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetlerini modern dokunuşlarla eski ve yeniyi harmanlayarak sunan Liman İstanbul, menüsünde başlangıçlar, salatalar, ara sıcaklar, taş fırından ürünler ve deniz ürünleri üzerine lezzetler bulunduruyor.

Geleneksel Karaköy Güllüoğlu Ritüeli

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Liman kıyısında sıralanan irili ufaklı mekânlar arasında 1940’lardan bu yana yerini ve başarısını hâlâ koruyan Karaköy Güllüoğlu ise bugün de yerli yerinde. Biraz ilerisindeki imalathanesinden gelen fıstıklı, cevizli taze baklava, şöbiyet ve sütlü nuriyeyi içerideki yüksek masalarda ya da dışına atılan masalarda çayla birlikte tadabiliyorsunuz. Antepli Güllüoğu ailesinin geleneklere bağlı kalarak bugüne getirdiği mekan, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte açılıyor. Aç karnına baklava yemek de sayelerinde Karaköy ritüelleri arasındaki yerini yıllardır koruyor. Hemen yanındaki Namlı Gurme market memleketin dört bir yanından getirilen malzeme zenginliği, yöresel peynirler ve şarküterisiyle hem alışveriş hem kahvaltı için tercih edilen bir başka önemli nokta.

Bankalar Caddesi

İstanbul’un tartışmasız en karizmatik ve estetik caddelerinden Bankalar Caddesi, adı üzerinde Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk bankalarının sokağı. Buradaki yapılar zamanla otellere ve sanat galerilerine dönüşmeye başlarken ara sokaklarında yeni kafeler de açıldı. Sümerbank Binası, Minerva Han gibi binaların sıralandığı caddenin en önemli yapısı Osmanlı Bankası, bugün Salt Galata olarak müzeye, sanat galerilerine ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Mimar Alexandre Vallaury’nin 1892’de yaptığı bina Beyoğlu’na ve Haliç’e bakan iki ayrı cephesiyle büyüleyici. Panel ve sergi salonları ve müzenin yanı sıra Robinson Crusoe 389 Kitabevi’ne ev sahipliği yapan binanın giriş katında geniş mutfak barındaki hareketiyle İstanbul’un en önemli yeni nesil fine dining restoranı Neolokal yer alıyor.

Kamondo Ailesi

Salt Galata’nın karşı tarafındaki Kamondo Merdivenleri bir başka önemli Karaköy simgesi. 13. yüzyılın varlıklı Sefarad Yahudilerinden Kamondo’lar vaktiyle üst sokaktaki evlerinden banka binasına inmek için bu merdivenleri yaptırmış. Karaköy’de Bankalar Caddesi’nin alt tarafında Perşembe Pazarı’nın kurulduğu ara sokaklardan birinde konumlanan Mahkeme Lokantası da aslında Kamondo ailesinin. İsmini karşısındaki 1314 yapımı Ceneviz Mahkemesi’nden alıyor. Uzun yıllar iş hanı olarak kullanılan tarihi yapı; 1845 yılına ait, ilk adı ise Saatçi Han. Hem giriş kapısında, hem de üst kata çıkan duvarlardan birinde eski harflerle Saatçi Han yazdığını görmek mümkün.

Archer Bistro&Bar

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Archer; Karaköy’de Novotel Bosphorus’ın girişinde konumlanıyor. Archer Bistro&Bar, günün her saatinde bir lezzet molası için uğrayabileceğiniz bir mekân; ister keyifli bir kahvaltı, isterseniz bir akşam yemeği. Kruvasanlı lezzetlerden yeşil detoks kaseye, marineli tavuk buttan mini şiş köftelere geniş bir menüye sahip.

Kemankeş Karamustafapaşa Mah. Kemankeş Cad. No: 57/59 Karaköy İstanbul; 02123720730

Karaköy Lokantası

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Karaköy’ün klasiklerinden. Bir müdavim lokantası. Öğle menüsü esnaf lokantası geleneğine bağlı olarak geleneksel tariflerle ve tencere yemekleri ile zenginleştirilmiş. Akşam yemeklerinde de keyfi ayrı. Vişneli yaprak sarma, zeytinyağlı narenciyeli yer elması, sardalya marine, fırında torik tadabileceğiniz lezzetler arasında.

Kemankeş Karamustafapaşa Mah. Kemankeş Cad. No: 57 Karaköy İstanbul; 02122924455

Octo

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Karaköy’de restore edilen tarihî Veli Alemdar Han’da bulunan JW Marriott Bosphorus İstanbul otelinin en üst katında konumlanan OCTO, panoramik manzarası ve lezzetleriyle sevilen bir mekân. Özellikle gün batımında bu manzaraya nazır bir yemek keyfinin de yeri ayrı olacaktır.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Kemankeş Cad. Veli Alemdar Han No:49, Beyoğlu, İstanbul; 02128062020

Fil Books

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Karaköy’de çok keyifli bir kitap köşesi. Mekânda kitap, kahve ve eşlik eden lezzetler var. Sokağa bakan masalarına kurulup semtin hareketliliğini izlemek ayrı keyif. Giriş ve üst katında duvarlarda raflarda sergilenen kitaplar var. Üst katta kahve ve tatlı eşliğinde; sokağa gören pencerenin önünde oturmak, burada kitap okumak çok keyifli. Sakin ve dinlendiren bir atmosferi var.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Ali Paşa Değirmeni Sok. 1/1 Beyoğlu İstanbul; 02122431994

Karabatak

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Karaköy’de 2011’de kapılarını açan mekân, semtte en sevilen ve fotoğraflanan köşelerden birinde konumlanıyor. Kahve keyfi için aklınızda olsun.

Kemankeş Mah. Kara Ali kaptan Sok. No: 7/A-B Karaköy İstanbul; 02122436995

Namlı Gurme

Namlı Gurme semtin özellikle kahvaltı ve şarküteri konusunda en popüler adreslerinden biri. Kahvaltısıyla, güne burada keyifle başlamak mümkün. Ayrıca şarküteri ürünleri, mezeleri, ızgaraları da çok seviliyor.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Mumhane Cad. Atilla İşhanı No: 6/A; 02122936880

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Mums

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Karaköy’de Fransız Geçidi’nin Mumhane Caddesi ile kesiştiği köşede konumlanan mekânda açık mutfağından çıkan yemekler, tatlılar, ev yapımı ekşi maya ekmeğiyle hazırlanmış sandviçler, salatalar ve özel harmanı olan kahveler tadabilirsiniz. French toast’u sevilen lezzetlerinden. Unsuz çikolatalı pasta, Nutella & Ricotta tost menüdeki alternatiflerden. Keyifli bir kahve molası için de aklınızda olsun.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Fransız Geçidi Sokak A Blok No: 4 Beyoğlu İstanbul; 02122459848

Tarihi Nato Lokantası

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları
Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Semtin tarihi lokantalarından biri. Hem iştah açan yemekleri hem de döneri ile uzun yıllardır müdavimlerini ağırlayan bir mekân. Servis saatleri 11.00-15.00 arasında.

Necatibey Cad. Karanlık Fırın Sok. No: 4 Karaköy İstanbul; 02122496424

Paps Italian

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları
Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Fransız Geçidi’nde İtalyan mutfağı sevenlerin rotasına alabileceği bir mekân; Paps. Napolili şef Luigi Mariconda yönetiminde, Ocak 2015’te kapılarını açtı. Ekşi mayayla hazırlanan pizza ve ekmekler, ev yapımı makarnalar ve tiramisu, Napoli şehrine özel, geleneksel tekniklerle hazırlanan soslarla servis edilen et ve balıklar burada menüde bulabileceğiniz seçeneklerden.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Fransız Geçidi Sokak A Blok No: 4 Beyoğlu İstanbul; 02122439848

The Lobby – The Peninsula İstanbul

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

The Peninsula Istanbul’un Boğazı’nın kıyısında, Tarihi Yarımada manzarasına nazır ve konuklarına sunduğu gastronomik deneyimlerle semtin öne çıkan mekânlarından. Yüksek tavanlı, ferah ve şık bir atmosferde hem giriş hem de asma katında Boğaz manzarası olan The Lobby lezzetler, kokteyller ve klasikleşmiş Peninsula Çay Saati’ni deneyimleyebileceğiniz bir mekân.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. No: 34 Karaköy İstanbul; 02129312888

İstanbul’un eşsiz manzarasının tadını çıkarabileceğiniz restoranları keşfetmek için tıklayın.

Moise Karaköy Restaurant

Hotel DeCamondo Galata’da terasında konumlanan Moise, Tarihi Yarımada manzaralı bir mekân. Terasta; ocakbaşı ve meze keyfi yapmak mümkün.

Bereketzade, Felek Sok. No: 2 Beyoğlu İstanbul; 02125121822

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Tarihi Galata Simitçisi

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Mumhane Caddesi üzerinde; meşhur Galata Simitçisi. Mekânda simit yanında tatlı ve tuzlu çeşitler de bulmak mümkün.

Kemankeş Karamustafa Paşa, Mumhane Cd. 47/A, Beyoğlu/İstanbul; 02122447775

Karaköy Güllüoğlu

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Fıstıklı baklavadan fıstıklı dürüm sarmaya nefis tatlılar için semtte rotanızda olsun.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. No: 67 Beyoğlu İstanbul; 02122255282

Köşkeroğlu

Baklavaları, çeşit çeşit tatlılarıyla bilinen mekanın lezzetlerini yeni yerinde tatmak mümkün.

Hacımimi, Kemeraltı Cd. No:46, Beyoğlu/İstanbul; 02122496340

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Karaköy’ün Bir Diğer Adresi: Galataport

Karaköy'ün En Beğenilen Mekanları

Karaköy’deki Galataport da içerisindeki restoranlarla cezbeden yerlerden biri. Türk mutfağından dünya lezzetlerine çok sayıda restoranın bulunduğu Galaport’un beğenilen restoranlarına göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Senem Bal Ay
Senem Bal Ay Tüm Yazıları