preloader

Cilt ve Saç Bakımında Kullanabileceğiniz Doğal Yağlar

Cilt ve Saç Bakımında Kullanabileceğiniz Doğal Yağlar

Yazı Boyutu:

Doğala yönelimin artmasıyla, artık çoğu insan evde doğal yollar ile saç ve cilt bakımı yapıyor. Sizler için güzelleşmeye içten destek veren 10 yağı mercek altına aldık.

Son dönemlerde doğala yönelimin artmasıyla beraber cilt ve saç bakımında da doğal yağ kullanımı arttı. Peki hangi yağ ne için kullanılır? Hindistan cevizi yağından badem yağına, susam yağından argan yağına, doğal yağların cildinize ve saçlarınıza olan faydalarını araştırdık. En etkili doğal yağları keşfedin ve ihtiyacınıza göre bakım rutininize ekleyin!

Doğal yağlar saç bakımında nasıl kullanılır?

Öncelikle yağ ile yoğun bir saç bakımı yapmak istiyorsanız, tüm gün evde olacağınız bir günü bakım günü ilan edin. Çünkü etkili bir sonuç alabilmek için yağların saçınızda uzun bir süre kalması gerekiyor. Öncelikle saçınızın ihtiyacını farkına varıp, kendinize en uygun yağ ile bakım yapmalısınız. Sonrasında dipten uca saçınıza yağ uygulayıp bir havlu sarın. Birkaç saat bu şekilde bekleyebilirsiniz.

Günlük kullanımda ise banyodan sonra saçlarınızın uçlarına uygulayabilir hem kolay taranmasını sağlamış hem de yoğun bir bakım yapmış olursunuz.

Cilt ve Saç Bakımında Kullanabileceğiniz Doğal Yağlar

Doğal yağlar cilt bakımında nasıl kullanılır?

Saçınızda olduğu gibi cildinizin ihtiyacını belirledikten sonra doğal yağları kullanmak önemli. Doğal yağları bir pamuk yardımıyla, cildinize masaj yaparak kullanabilirsiniz. İster temizleyici ister nemlendirici olarak kullanabileceğiniz yağlar ile cildinize parlak ve sağlıklı bir görünüm verebilirsiniz. Düzenli kullanımda farkı çok net hissedeceksiniz. Şimdi, gelelim bakım rutininizde kullanabileceğiniz yağlara ve onların yararlarına… Cilde iyi gelen ve cildi gençleştiren yağları keşfedin.

Hindistan cevizi yağı

Doğal yollarla cildinizi nemlendirmek, yaraları iyileştirmek, çatlakları gidermek hatta makyaj çıkarmak için hindistan cevizi yağını vücudunuzun ve yüzünüzün her bölgesinde kullanabilirsiniz. E vitamini yönünden çok zengin olan bu yağ, kolayca emilen, hafif bir yapıya sahip. Yaz aylarında güneş cildi çok kuruttuğu için güneşte kaldığınız günlerde cildinize hindistan cevizi yağı sürerek kendinize güneş sonrası bakımı yapabilirsiniz. Aynı zamanda kırılan saçlarınızı onarmak ve saçınıza parlaklık katmak için kullanabilirsiniz.

Avokado yağı

Cilt ve Saç Bakımında Kullanabileceğiniz Doğal Yağlar

Avokado yağı, iyi bir nemlendirici olmasının yanı sıra çok iyi bir yaşlanma karşıtı bakım yağı. Anti-aging özellikleriyle cildinizdeki serbest radikallere karşı savaşıyor ve cildinizin yaşlanmasına karşı mücadele ediyor. İçeriğindeki tekli doymamış yağlar sayesinde yüksek oranda güneş koruması sağlıyor. Çok miktarda yararlı yağ asidi bulundurduğu için cilt hastalıklarına iyi geliyor. Saçları besleyerek ışıltı kazandıran avokado yağı, kepek problemini ve saç dökülmesini gideriyor.

{772021}

Nar çekirdeği yağı

İçeriğinde bol miktarda C vitamini bulunduğu için esnek, sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilt sunan nar çekirdeği yağı; çatlak, yara, sivilce ve akne izlerinin iyileşmesini sağlıyor. İçeriğindeki punisik asit, ciltte kolajen üretimini arttırarak kırışıklıkların önüne geçiyor. Saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırarak kan damarlarını güçlendiriyor ve saçların sağlıklı görünmesini sağlıyor. Ayrıca saçınızın pH oranını dengeleyip saçınızın çabuk yağlanmasını engelliyor.

Susam yağı

Cilt ve Saç Bakımında Kullanabileceğiniz Doğal Yağlar

Cildi ölü hücrelerden ve yağlardan temizleyerek gözeneklerin açılmasına yardımcı olan susam yağı; cildi sıkılaştırıyor, içerdiği antioksidanlar sayesinde toksinlerden arındırıyor ve sivilce oluşumunu büyük ölçüde engelliyor. İçerdiği mineraller sayesinde saçı ve saç derisini besleyen yağ, antibakteriyel ve mantar önleyici özellikleri sayesinde kepeği ve saç derisi enfeksiyonlarını engelliyor ve saçı güçlendiriyor.

Argan yağı

Argan yağı, yağ asitleri ve E vitamini de dahil olmak üzere faydalı besinler açısından son derece zengin. İçeriğine antioksidan olduğu için cildi serbest radikaller ve mikroplardan temizliyor. Böylece cildin erken yıpranmasına engel oluyor. Argan yağı aynı zamdanda etkili bir nemlendirici işlevi görüyor. Yüzünüze nem depoladığı için cilde genç bir ışıltı veriyor. Saça ise yumuşak ve ipeksi bir görünüm kazandırmasının yanı sıra şekil vermeyi kolaylaştırıyor.

Kayısı çekirdeği yağı

Cilt ve Saç Bakımında Kullanabileceğiniz Doğal Yağlar

Alerjik ve hassas ciltler için yatıştırıcı özelliği olan kayısı çekirdeği yağı, yüksek A ve E vitamini içeriğiyle, cildinizi yağlanmadan yumuşatıyor ve güneşten yıpranan cildi kısa sürede eski parlaklığına kavuşturuyor. Aynı zamanda doğal bir güneş koruyucusu olan yağın, cildin elastikiyetini arttırıcı ve cildi sıkılaştırıcı etkisi de var.

{772515}

Üzüm çekirdeği yağı

Tonik olarak kullanabileceğiniz üzüm çekirdeği yağının cilt sıkılaştırıcı özelliği var. Masaj yaparak uygulandığında göz ve dudak kenarlarındaki ince çizgilerin veya boyun bölgesi kırışıklıkların oluşmasını geciktiriyor. Saça uygulandığında ise saçı yalnızca nemlendirmekle kalmayıp saç dökülmesini engelliyor ve saçı güçlendiriyor.

Gül yağı

Cilt ve Saç Bakımında Kullanabileceğiniz Doğal Yağlar

Makyaj temizleyici olarak kullanabileceğiniz gül yağı, cildinizde biriken kir ve yağdan sizi kurtarıyor. Cildi güçlendiren ve sıkılaştıran bu yağ, yoğun nemlendirme özelliği ile cildinizin daha parlak ve canlı görünmesini sağlıyor. Ayrıca şampuanınızın içine gül yağı damlatabilirsiniz. Böylece hem saçlarınız beslenir hem de kepek probleminiz varsa ortadan kalkar.

Badem yağı

Badem yağı, bol miktarda A ve B vitaminleri içerdiği için cildinizi derinlemesine nemlendiriyor, yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm sunuyor. Badem yağını, cildinizdeki tahriş olan bölgelere uygulayabilirsiniz. Bu yağ sayesinde deri kendini topluyor ve dış tehlikelere karşı koruma sağlıyor. Düzenli olarak kullanıldığında göz etrafındaki morlukları gideriyor. Ayrıca saç kremi yerine kullanılabiliyor. Kırık oluşumunu engelliyor, saçı besliyor, koruyor ve nemlendiriyor.

Editörün Notu:

Markaların doğal yağlarıyla cilt bakımı yapmak isteyenlere önerim; Atelier Rebul’un Besleyici Cilt Bakım Yağı. %100 doğal değerli yağların karışımı olan Besleyici Cilt Bakım Yağı, pürüzsüz ve yağsız bir bitişi ile cildi besliyor ve cildin doğal parlaklığını yeniden kazandırıyor. Doğal E vitamini bakımından zengin Buğday Tohumu Yağı ve Palmitoleik Asit bakımından zengin Macadamia Yağı, cildin erken yaşlanmasını geciktirmede büyük önem taşıyor. Vücutta doğal olarak bulunan, doğanın en iyi nemlendiricisi Skualen; oksidatif stresin ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur ve cildi anında nemlendiriyor. Cilt Bakım Yağı’nın 2 damlası ile anında pürüzsüz, canlı ve ipeksi bir cilde sahip olabilirsiniz. Yüz serumundan sonra ve nemlendirici öncesinde uygulayabilirsiniz.

Cemre Bosnalı Zeydanlı
Cemre Bosnalı Zeydanlı Tüm Yazıları