preloader

CNR Avrasya Boat Show 2020

18.02.2020
CNR Avrasya Boat Show 2020

Yazı Boyutu:

Türkiye’nin en önemli yat fuarlarından CNR Avrasya/Eurasia Boat Show 2020, 22 Şubat-1 Mart tarihleri arasında tekne tutkunlarını ağırlıyor. Fuarın öne çıkan 10 modelini sizin için derledik.

Bu yıl 15’incisi gerçekleştirilecek olan CNR Avrasya/Eurasia Boat Show 2020, 22 Şubat tarihinde kapılarını açıyor. 1 Mart’a kadar devam edecek fuarda, bu yıl da her boydan tekne modeli ziyaretçilerin huzuruna çıkacak. CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek bu şöleni kaçırmayın.

Sanlorenzo SX76

CNR Avrasya Boat Show 2020

Gerçek anlamda bir aile teknesi fikriyle ortaya çıkan Sanlorenzo SX88’in stil özelliklerini devam ettiren Sanlorenzo SX76, flybridge’li explorer bir model. Bu da daha uzun menzil daha açık denizler demek. Üzerindeki yenilikçi ve akıllı çözüm yöntemleriyle benzerlerinden bir adım öne çıkan 23,7 metre boyundaki Sanlorenzo SX76, beş kamarasıyla sekiz misafir ağırlayabiliyor. Mürettebat kamarası ise kıçta yer alıyor. Sanlorenzo SZ76 22 knot hıza ulaşabiliyor.

Prestige 590

CNR Avrasya Boat Show 2020

CNR Avrasya Boat Show 2020

Prestige 590’ın en dikkat çekici yanlarından biri bağımsız girişe sahip ana kamarası. 18,7 metre boyundaki model böylece tekne sahibine mahremiyet sağlıyor. Baş ve kıç tarafta yer alan güneşlenme minderleriyse tekneye ‘beach club’ havası veriyor. Flybridge’te geniş güneşlenme alanı, yemek ve oturma alanı bulunuyor. Havuzluk altında kalan kısıl garaj ya da mürettebat kamarası olarak düzenlenebiliyor. Üç kamaraya sahip model Ship Control özelliği sayesinde tüm sistem takibinin parmak ucuyla gerçekleştirilmesini sağlıyor. Prestige 590’ın seyir hızı 23 knot.

Hanse 588

CNR Avrasya Boat Show 2020

CNR Avrasya Boat Show 2020

“Easy sailing” konseptiyle ortaya çıkarılan Hanse 588, güçlü arması ve kolay kullanımıyla yelken keyfini katlıyor. Çift dümenli havuzlukta, her iki konsolda da GPS, rüzgar, hız gibi verileri yansıtan ekranlar ile baş ve kıç manevra pervanesi joystick’leri yer alıyor. Ana yelken, flok ve cenova sarma sistemlerinin kontrolü konsol üzerinden yapılabiliyor. Hidrolik yüzme platformunun ardında 2,80 metrelik bot alabilecek bir garaj bulunuyor. 12 farklı yerleşim seçeneğiyle sunulan 17,2 metre boyundaki Hanse 588’in ana kamarası “sessiz kamara” özelliğine sahip.

Greenline 48 Coupe

CNR Avrasya Boat Show 2020

CNR Avrasya Boat Show 2020

Doğa dostu Greenline 48 Coupe, güneş panelleri sayesinde tekne için sürekli olarak 220V enerji sağlıyor. Dünya tanıtımı Düsseldorf Yat Fuarı’nda yapılan iki kamaralı modelde ana kamaranın kendine ait banyosunun yanında bir de ortak kullanım için duş tuvalet bulunuyor. Salonun altında, çamaşır makinası ve çamaşır odası var. Mutfak arka kokpite doğrudan açılıyor. 15 metre boyundaki Greenline 48 Coupe’nin hızı motor seçeneklerine göre 18-30 knot arasında değişirken elektrik motoruyla ise sessiz sedasız 7 knot hıza ulaşıyor.

{772631}

Jeanneau Sun Odyssey 490

CNR Avrasya Boat Show 2020

CNR Avrasya Boat Show 2020

Geniş yaşam alanlarına sahip Sun Odyssey 490, çeneli gövde yapısıyla dengeli seyirler sunuyor. 14,8 metre boya sahip çift dümeni standart olarak sunulan teknede tüm tellerin dışarı monte edilmiş olması, alçaltılmış bumba bağlantısı, klasik ana yelkenin kullanımını kolaylaştırıyor. Ana yelken vinçlerinin dümene yakın konumlandırılması, dümenden ayrılmadan tekneyi idare edebilmeyi sağlıyor. Model, iki, üç ya da dört kamaralı olarak tercih edilebiliyor.

Fountaine Pajot MY44

CNR Avrasya Boat Show 2020

CNR Avrasya Boat Show 2020

14 metrelik Fountaine Pajot MY 44’ün 21 metrekare genişliğindeki üzeri hard top ile kapanabilen flybridge’inde kumanda ve yemek bölümü ile mini bir mutfak yer alıyor. Kokpitten kayar kapı ile girilen salonun sancak tarafında mutfak, iskele tarafında gömme bir buzdolabı var. Salon için büyük bir sürgülü TV ekranı veya elektrikli masa gibi seçenekler sunuluyor. MY44’te konuklar için iki çift kişilik kamaranın yanı sıra özel erişime sahip ana kamara da bulunuyor. Üç kamaraya ayrıca isteğe bağlı olarak mürettebat kamarası da yerleştirilebiliyor.

Dufour 430 GL

CNR Avrasya Boat Show 2020

CNR Avrasya Boat Show 2020

En büyük amacı misafirlerine dengeli seyrin tadına vardırmak olan Dufour 430 GL’in boyu 13,24 metre. Modern ve dinamik tasarıma sahip 430 Grand Large’da farklı bir yerleşim planı denenmiş ve mutfak teknenin baş tarafına konumlandırılmış. Böylece gövdenin en geniş bölümü salona ayrılmış. Dufour 430 GL’nin salonu rahat oturum planı ve geniş camları sayesinde son derece ferah ve aydınlık. Kokpitteki lavabo ve barbekü, yemek keyfinin açık alana da taşınmasını sağlıyor.

Cranchi T 36 Crossover

CNR Avrasya Boat Show 2020

CNR Avrasya Boat Show 2020

Sportif bir gezi teknesiyle trawler modelini bir araya getiren Cranchi T36 Crossover, hard top tavana sahip. Kokpitte rahat bir koltuk ile oturma grubunun yanı sıra barbekü ve lavabo yerleştirilmiş. Konforlu yan yürüyüş yolları sayesinde geniş yüzme platformuna ve baş tarafa erişim çok rahat. İki ya da üç kamaralı olarak tercih edilebilen 11,6 metre boyundaki Cranchi T 36 Crossover 32 knot hıza ulaşabiliyor.

Dromeas D33 HT

CNR Avrasya Boat Show 2020

CNR Avrasya Boat Show 2020

Türkiye’nin medar-ı iftiharı markalarından biri olan Dromeas Yachts’ın “Aile boyu eğlence” sloganıyla ortaya çıkardığı D33 HT, ister balıkçı ister aile gezi teknesi olarak kullanılabiliyor. Teknenin kokpitinde balık tutkunları için olta tutucu, livar ve fazladan saklama alanları; önceliği eğlence olanlar için de su kayağı direği, sökülebilir tente, duş ve yüzme platformu gibi seçenekler mevcut. Platformun ardından ulaşılan kokpit rahat oturma düzeni ve masasıyla teknenin en cazip yeri. 9,8 metre boyundaki Dromeas D33 HT, 800 HP motorla 52 knot hıza ulaşabiliyor.

Quicksilver Activ 905 Weekend

CNR Avrasya Boat Show 2020

9 metre boyundaki Quicksilver Activ 905 Weekend, aile boyu seyirler için ideal bir model. İçten ya da dıştan takma motorla kullanılabilen modelin baş altında ve vasatta olmak üzere iki adet çift kişilik kamarası bulunuyor. Salondaki oturma grubunun yatağa çevrilmesiyle iki kişi daha konaklayabiliyor. Ayrıca havuzlukta bulunan oturma grubu yemek ya da güneşlenme alanına dönüştürülebiliyor.

Şule Kaya
Şule Kaya Tüm Yazıları