preloader

Cape Town Şehir Rehberi

18.02.2020
Cape Town Şehir Rehberi

Yazı Boyutu:

Cape Town’da gezilecek yerleri, nerede kalınacağını, ne yeneceğini ve daha fazlasını sizin için inceledik.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin incisi Cape Town, eşsiz bir coğrafyada hem doğal güzellikleri, hem de farklı kültürlerin harmanını bir araya getiren adeta sihirle dolu bir şehir. Avrupa kıtasına en uzak noktada bulunan ve Atlas ile Hint Okyanusu’nu birleştiren Cape Town’da, Güney Afrika’nın yasama görevi yürütülüyor. Öyle ki, Cape Town için “Sadece yasamanın değil; yaşamanın da gerçekleştirildiği şehir” benzetmesi yapılıyor. Dünyanın en çeşitli ırklarının barındıran şehirlerden birisi olan Cape Town’da, yerli Afrikalı Khoikhoi çiftçileri, İngiliz ve Hollandalı denizciler, Hintli ve Asyalı esirler ile oluşan göçmenlerin karması bugünkü halkı oluşturuyor.

Cape Town Şehir Rehberi

Portekizli gezgin Bartolomeu Dias tarafından keşfedilen Cape Town, Güney Afrika kıtasındaki en kozmopolit şehir olma özelliğini taşıyor. Sahil şeritlerine dizilmiş evleri, restoranları ve barlarıyla cıvıl cıvıl ve oldukça hareketli bir şehir burası. Aynı zamanda muhteşem üzümlere ev sahipliği yapan şarap bağları ve gurme restoranlarıyla bir o kadar da sofistike. Doğayla iç içe olmak da Cape Town’da olmanın başka bir büyüleyici yanı.

Cape Town’a ne zaman gidilir?

Cape Town Şehir Rehberi

Mevsimlerin ters yüz olduğu Güney Yarımküre’deki Cape Town’a yıl boyunca seyahat etmek keyifli. Akdeniz ikliminin yaşandığı şehirde, denizin ve güneşin tadına varmak isteyenler aralık, ocak ve şubat aylarını tercih etmeli. Cape Town’a gitmek için pek çok neden var; bunlardan ilki kuşkusuz muhteşem coğrafyası ve doğası. Dünyanın en etkileyici gün batımlarını izlemek için de en iyi rota Cape Town. Masa Dağı, Lion’s Head, Clifton ve Camps Bay sahilleri güneşin batımını izleyebileceğiniz adreslerden. Camps Bay, Llandudno ve Clifton ise Cape Town’ın ve hatta dünyanın en ünlü plajlarından. Dünyanın en ünlü botanik bahçeleri arasında yer alan Kirstenbosch Botanik Bahçeleri de burada yer alıyor.

Mutlaka görülmesi gereken yerler

Masa Dağı

Hava şartları uygun olduğunda teleferik ile Masa Dağı’nın 1087 metre yükseklikteki dümdüz tepesine çıkarak 360 derecelik Cape Town manzarasının keyfini çıkartabilirsiniz.

Bo Kaap

Cape Town Şehir Rehberi

Malezyalı müslümanların mahallesi rengarenk boyanmış şirin evleri ile özellikle fotoğraf çekimi yapmak için ideal bir yer olsa bile; bu insanların atalarının Cape Town’a esir ticaretiyle gelenler olduğunu bilmek hüzün veriyor.

Cape Point

Cape Point, Ümit Burnu’nun hemen yanında, karanın en uç noktasında yer alıyor. Tepede bulunan tarihi deniz feneri, Cape Town manzarası izlemek için eşsiz bir nokta.

Diamond Museum

Cape Town Şehir Rehberi

Waterfront’ta yer alan bu müze, Afrika kıtasının en önemli gelir kaynaklarından olan pırlantanın tarihini, yüzyıllar içindeki gelişimini, çıkarılmasından işlenişine kadar olan süreci hikayelerle deneysel bir şekilde sergiliyor.

False Körfezi

False Körfezi, Cape Town’da yelkenciliğin yapıldığı yer olarak ünlü. Körfezde bulunan ada ise şirin kahve dükkanları ve restaurantlarıyla dikkat çekiyor. Burada güneşlenen fok balıklarıyla da karşılaşma ihtimaliniz var.

Hout Bay

Cape Town Şehir Rehberi

Dağ ve denizle kurulu bir yamaçta yer alan Hout Bay, kendini ayrı bir cumhuriyet olarak gören insanların ağaç evlerde yaşadığı özel bir bölge. Bir masal köyünü anımsatan bölgede yaşayan halkın kendilerine özel pasaportları bile bulunuyor.

Gansbaai

Yaklaşık 40.000 adet fok ailesi Gansbaai’de yaşıyor. Ancak daha da önemlisi bölgeye avlanmak için gelen Büyük Beyaz köpekbalıklarını ve balinaları izlemek için en iyi noktalardan biri olrak kabul ediliyor. Macera yaşamak isterseniz burada köpekbalıklarının yakından görmek için kafes dalışı da yapabilirsiniz.

Kirstenbosch Botanik Bahçeleri

Cape Town Şehir Rehberi

Kirstenbosch Botanik Bahçeleri, dünyanın en ünlü botanik bahçeleri arasında yer alıyor. Bahçelerde sadece Cape Yarımadası’nda bulunan çok çeşitli ağaç ve bitki türlerini barındırıyor.

Golden of Africa Museum

Dünyaca ünlü “Altın Aslan”ı görebileceğiniz müze aynı zamanda; Afrika altınlarının tarihine dair eserlerin dünyada ilk kez sergilendiği yer olarak biliniyor.

Pilanesberg National Park

Cape Town Şehir Rehberi

Pilansberg National Park’ta dağların arasında volkanik oluşumlu doğal bir tabiat ortamında yaşayan çeşitli vahşi hayvanların günlük yaşantısına şahit omak mümkün.

Robben Adası

27 yıl boyunca Nelson Mandela’nın hapsedildiği hapishaneye de ev sahipliği yapan ada, Cape Town’un hemen karşısında yer alıyor. Hapishane, günümüzde müze olarak kullanılıyor ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Stellenbosch Kasabası

Cape Town Şehir Rehberi

1679’da kurulan Stellenbosch Kasabası, şarapları, meşe ağaçları ve üniversitesi ile ünlü. Bu kasabadaki tarihi şarap çiftliklerinden birinde şarap tadımı yapabilirsiniz. Spier Çiftliği’nde karada dünyanın en hızlı hayvanı olan çitaları da görebilme şansınız var.

Two Oceans Akvaryumu

W&A Waterfront’ta yer alan akvaryum, köpekbalıkları, balinaları, balıkları, yosunları ve mercanları ile okyanusta, deniz altı yaşamını deneysel ve görsel bir şölen atmosferinde yaşatıyor.

Ümit Burnu

Cape Town Şehir Rehberi

Afrika’nın en güneybatı köşesi olan Ümit Burnu’nda dünyanın en yüksek fenerini de görebilirsiniz.

Cape Town’da nerede kalınır?

Belmond Mount Nelson Hotel

İlk olarak 1899 yılında açılan tarihi otel, İngiliz koloniyal tarzında döşenmiş. Otelde yer alan Planet Restaurant, şef Rudi Liebenberg’in hazırladığı lokal lezzetleri sunuyor.

The Cellars-Hohenort

Cape Town Şehir Rehberi

Tarihi Constantia bölgesinde yeşilliklerle çevrili olan otel, merkeze de sadece 20 dakikalık mesafede yer alıyor. Dekorasyonunu Liz McGrath’ın üstlendiği otelin 48 odası bulunuyor.

Cape Grace

Clinton ve Obama gibi isimleri de ağırlayan otelde çalışanlar konaklayan herkese isimleriyle hitap ediyorlar. Cape Grace, 122 odalı bir otel olduğu halde butik bir otel gibi özel hizmet veriyor. Ultra lüks bir tatil deneyimi için Cape Grace ideal bir adres.

Cape Heritage Hotel

Cape Town Şehir Rehberi

Merkeze 10 dakikalık mesafedeki konumuyla tercih sebebi olan otel, 18. yüzyıldan kalma binası, odalarındaki antika eşyalar ve Fars halılarıyla oldukça otantik bir havaya sahip. 17 odalı Cape Heritage Hotel’de sadece kahvaltı servisi yapılıyor.

Ellerman House

Bantry Bay’e bakan manzarasıyla dikkat çeken 11 odalı otelde, pek çok çağdaş sanat eseri de yer alıyor. Özellikle çağdaş Güney Afrika sanatına dair pek çok eser bulunuyor. Ellerman House, özellikle zengin kahvaltı menüsüyle ilgi çekiyor.

Kensington Place

Cape Town Şehir Rehberi

Sadece sekiz odası bulunan beş yıldızlı otel, hem şehir hem de dağ manzarası sunuyor. Özellikle şöminesi bulunan sekiz numaralı oda otelin gözdesi.

MannaBay

Masa Dağı’nın eteklerinde yer alan bu lüks otel, manzarasıyla dikkat çekiyor. Otelin leziz yemeklerinin yanı sıra beş çayları da çok ünlü.

Steenberg Farm

Cape Town Şehir Rehberi

Constantia Vadisi’nde yer alan otel, ilk olarak 1682 yılında bir çiftlik evi olarak inşa edilmiş. 17. yüzyıldaki orijinal haline uygun şekilde yeniden dekore edilerek otel olarak hizmet vermeye başlamış. Otelin Cape Colonial Suite ve the Premier Suite adlı odaları tercih sebebi.

Tintswalo Atlantic

Masa Dağı National Park’ta yer alan Tintswalo Atlantic, bir otelden çok; lüks bir yazlık evi anımsatıyor. Otelin hem sahibi hem de dekoratörü olan Gaye Corbett, 11 odalı otelin her bir odasını farklı tarzda dekore etmiş.

The Twelve Apostles Hotel and Spa

Cape Town Şehir Rehberi

Camps Bay ve Llundudno plajları arasındaki tek bina olan The Twelve Apostles Hotel and Spa, konumuyla Cape Town’daki en iyi otellerden. Otelin içinde yer alan Azure Restaurant ise hem lokal menüsü, hem de manzarası ile oldukça başarılı.

Nerede yenir, ne içilir?

Cape Town’a kadar gelmişken mutlaka tatmanız gereken lezzetler, Afrika’ya özgü barbekü Braai; çeşitli okyanus balıkları; kurutulmuş et olan Biltong; dalyan köfteyi anımsatan Bobotie; tadı lokmaya benzeyen Koeksisters tatlısı ve Afrika’nın meşhur dana etiyle yapılan geleneksel Afrikan yahnisi Potjiekos.

Bascule Bar

Cape Town Şehir Rehberi

Cape Town marinasının yanında bulunan Bascule Bar, hafif bir öğle ya da akşam yemeği ve kahve keyfi için oldukça başarılı bir mekan. Burası ayrıca içkileriyle de oldukça ünlü. Özellikle viski içmeyi seviyorsanız tam 460 çeşit viski sunuluyor.

Foliage

Ünlü şef Chris Erasmus tarafından Franschhoek’te açılan restaurant, lokal lezzetleri denemek için şık ve rahat bir adres. Hem öğle, hem de akşam yemekleri için tercih edilebilir.

Mondiall

Cape Town Şehir Rehberi

Şehrin yeni mekanı Mondiall, brasserie havasında döşenmiş şık bir mekan. Buraya kahvaltı etmek için de gelebilirsiniz, akşam üstü içkisi içmek için de… Pazar günleri ise canlı caz müzikle akşam yemekleri için ideal.

Orphanage Cocktail Emporium

Cape Town’ın en popüler caddelerinden biri olan Bree Caddesi’nde bulunan Orphanage Cocktail Emporium, akşam yemeği sonrası leziz kokteyller içmek için ideal bir adres. Burası şehrin en çok tercih edilen barlarından.

RedHerring

Cape Town Şehir Rehberi

Cape Town’ın popüler eğlence merkezleri arasında yer alan RedHerring farklı yemek ve içki seçenekleri ile dikkat çekiyor. Zengin şarap çeşitleri bulunan mekana evcil havyanınızla da girebilirsiniz.

Royale Eatery

Cape Town’da yiyebileceğiniz en lezzetli burger’ları Royale Eatery’de bulabilirsiniz. Burada 50’den fazla çeşit gurme hamburger yapılıyor.

Terroir

Cape Town Şehir Rehberi

Cape Town’ın top beş şefi arasında yer alan Michael Broughton’ın hazırladığı yemekleri, meşe ağaçlarının altında yiyebileceğiniz oldukça şık bir restaurant. Terroir, özellikle lezzetli soslarıyla öne çıkıyor.

Test Kitchen

The Old Biscuit Mill’de yer alan Test Kitchen, Michelin yıldızlı şefi Luke Dale-Roberts’ın hazırladığı menüyle Cape Town’ın en iddialı restaurantlarından. Akşam yemeği için rezervasyon şart.

The Grand Cafe&Beach

Cape Town Şehir Rehberi

Granger Koyu’nda yer alan The Grand Cafe&Beach, en rafine yemekleri, en rahat ortamda sunan şık bir adres. Çıplak ayaklarla kumda oturup istiridye yemek ve şampanya içmek için burası ideal bir yer.

The Roundhouse

Camps Bay’de yer alan mekan, manzarasıyla Cape Town’ın en romantik restaurantlarından biri. Akşam yemeği için rezervasyonunuzu yaparken gün batımı saatine göre hareket ederek manzaranın tadını çıkartabilirsiniz.

Umi

Cape Town Şehir Rehberi

Asya mutfağından lezzetler sunan Umi, Cape Town’da en lezzetli sushi’leri tadabileceğiniz bir adres. Restaurantın şarap menüsü de oldukça zengin.

Cape Town’dan ne alınır?

Cape Town, tüm Afrika’nın tasarım merkezi haline gelmiş bir rota. Afrika el yapımı geleneksel objeler, seramikler, etnik örtüler, takılar ve ev dekorasyon ürünleri satın alabilirsiniz. Değerli elmas ve pırlantalarıyla mücevher alışverişi için de ideal bir destinasyon.

African Trading Port

Cape Town Şehir Rehberi

African Trading Port, Afrika kıtasının en büyük pazarlarından biri. Burada diğer Afrika ülkelerinde üretilmiş ürünler de satılıyor. Özellikle hediyelik eşya almak isteyenler için ideal.

Canal Walk Shopping Centre

Canal Walk Shopping, Centre Cape Town’ın en görkemli mimari özelliklere sahip alışveriş merkezi. Ülke genelinde satılan her çeşit ürünü bu alışveriş merkezinde bulabilirsiniz.

Cavendish

Cape Town Şehir Rehberi

Cape Town’ın ödüllü alışveriş merkezi olan Cavendish’in içinde 250 elit dükkan yer alıyor. Sinema salonları, restoranları ve kahve dükkanlarıyla güzel bir alışveriş tecrübesi yaşayabileceğiniz Cavendish, Cape Town’ın en çok tercih edilen alışveriş noktalarından.

Pan African Market

Pan African Market, Long Street’in tam ortasında üç katlı bir binada, 1997’den beri işleyen bir antika pazarı. Afrika sanatında yeri olan ne kadar sembol, işaret, hayvan, motif, ikona varsa bu üç katlı binada bulabilirsiniz.

Old Biscuit Mill

Cape Town Şehir Rehberi

Cape Town’ın en büyük ve kapsamlı sokak pazarı olan Old Biscuit Mill yüzlerce çeşit ürünün satıldığı bir alan. Buradan eliniz boş çıkmak pek mümkün değil.

Rug Warehouse

Güney Afrika’nın önde gelen halı firması Rug Warehouse, kaliteli Afrika halısı almak isteyenler için ideal. Burada Afrika’ya özgü ev tekstili ürünleri bulabilirsiniz.

Shimansky

Cape Town Şehir Rehberi

Güney Afrika ve Cape Town’ın en büyük zenginliği olan elmasların işlendiği son derece sıra dışı tasarımlara sahip takıların sergilendiği Shimansky, elmas ve değerli takı alışverişi için en çok tercih edilen yer.

Bergin Azer
Bergin Azer Tüm Yazıları