preloader

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

23.02.2020
Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Yazı Boyutu:

Rio de Janeiro’da gezilecek yerleri, nerede kalınacağını, ne yeneceğini ve daha fazlasını sizin için inceledik.

Brezilya’nın ikinci büyük şehri Rio de Janeiro, yemyeşil dağların eteğine kurulan ve karnaval, futbol ve samba ile bütünleşen eğlence dolu bir şehir. Öyle ki, Rio’ya karşı duyulan hayranlığı ve sevgiyi ifade etmek için kullanılan bir söz bile var; “Tanrı, dünyayı yedi günde yarattı, beş gününü Rio de Janeiro için harcadı.” Avrupa, Kuzey Amerika, Hindistan ve Asya izlerinden kesitler taşıyan Brezilya, şelaleleri, kanyonları, yağmur ormanları, ekolojik parkları, yüksek dağları ile tam bir doğa harikası. Bu güzellikler içerisinde parlayan Rio de Janeiro, renklilik ve çeşitliliğin sembolü olarak ifade ediliyor.

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Brezilya’da Rio’lulara Cariocas adı veriliyor. Cariocas’ların kendilerine ait bir aksanları, tavırları ve yaşam biçimleri var. Genel olarak Brezilya’da nüfus ise çok farklı kültürlerden oluşuyor. Rio de Janeiro, kelime anlamı olarak Ocak Nehri (River of January) anlamına geliyor. Avrupalıların bölgeye ayak basışı,1 Ocak olduğu için şehir bu adı almış. Rio, sadece karnavallarıyla değil UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Guanabara Körfezi’ndeki Sugar Loaf, Corcovado Tepesi’ndeki İsa heykeli ve Tijuca tepelerinin bir araya gelerek oluşturduğu muhteşem manzaralarıyla ünlü.

Rio de Janeiro’ya ne zaman gidilir?

Rio de Janeiro’ya gitmek için en iyi dönem, mayıs ve eylül ayları arası. Guanabara Körfezi’nin merkezinde yer alan Rio de Janeiro, geniş alana yayılmış beyaz kum sahilleri ile tam bir kumsal şehri ve yaz tatili için de ideal bir adres. Copacabana ve Ipanema gibi ünlü plajlara da sahip olan şehir, yaz ayları için oldukça iyi bir alternatif. Şehri gezmek için bir diğer ay ise ünlü Rio Karnavalı’nın düzenlendiği şubat ayı. Bir gecelik şenlikler sırasında ışıkla, renkle, müzikle ve özel kostümlü dansçılarla dolan şehir, şubat ayında ziyaretçi sayısını ikiye katlıyor.

Nerede kalınır?

Caesar Park Rio de Janeiro

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Ipanema Plajı’nda yer alan Caesar Park Rio de Janeiro, Rio’nun en gözde otellerinden biri. Tam bir yazlık ev gibi döşenen otel, Sergio Rodrigues imzalı sandalyeleri, Ju Martins imzalı fotoğrafları ve orkidelerle bezeli duvarlarıyla oldukça şık ve elegan.

Hotel Fasano Rio de Janeiro

Ipanema Plajı üzerinde yer alan Fasano Rio de Janerio,1950’li yılların ruhundan esinlenen Fransız tasarımcı Philippe Starck tasarımı bir otel. 89 odalı otel, muhteşem manzarasıyla dikkat çekiyor. Burada Brezilya dokusunu ve Londra havasını aynı anda hissetmek mümkün.

Hotel Santa Teresa

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Santa Teresa’da bulunan otel, rustik dekorasyonuyla Rio’nun bohem yanını yansıtıyor. Koyu duvarları ve ahşap mobilyalarıyla dikkat çeken odaları ise oldukça elegan bir şekilde döşenmiş. Otelin palmiye ağaçlarıyla bezeli bahçesi de huzur verici.

La Suite by Dussol

Ipaaema’da bulunan ve sadece yedi odası bulunan La Suite by Dussol, Rio’nun en lüks butik otellerinden. Dekorasyonuyla dikkat çeken otelin şef Ricardo Hiltz tarafından hazırlanan menüsü de oldukça başarılı.

Mama Ruisa

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Santa Teresa’da bulunan otel, koloniyel mimarisi, etrafı palmiyelerle dolu havuzu ve bir hayli geniş olan odalarıyla dikkat çekiyor. Mama Ruisa, tam anlamıyla 19. yüzyıl Brezilya mimarisini yansıtıyor.

Miramar Hotel by Windsor

Copacabana’daki otel, panoromik Atlas Okyanusu manzarasıyla göz dolduruyor. Mermer ağırlıklı döşenen Miramar Hotel by Windsor’ın özellikle rooftop barı görülmeye değer. Otel; tüm odalarının deniz manzaralı olması ile tercih sebebi.

Windsor Atlântica

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Copacabana’a yer alan otel 39 katı ve 545 odasıyla oldukça büyük. Ancak yine de bir butik otel anlayışında hizmet veriyor. Otelin şef Luciano Boseegia tarafından hazırlanan yemekleri de oldukça başarılı.

Vila Galé Rio de Janeiro

1930’u yıllardan kalma 213 odalı otel, Rua Riachuelo’da yer alıyor. Geniş bir spa bölümü de bulunan otelin yemekleri ve yemek öncesi kokteyl saati de oldukça meşhur.

Rio de Janeiro’da gezilecek yerler

Christ the Redeemer

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Corcovado Dağı’nın zivesinde Heitor Silva Costa tarafından tasarlanan ve Fransız heykeltraş Paul Landowski yapılan Cristo Redentor heykeli dünyanın en büyük 2. İsa heykeli. Heykel, Brezilya’nın simgesi durumunda. Copacabana ve Ipenama Plaj’larından Guanabara Körfezi’ne uzanan ve kartpostalı andıran bir manzaraya sahip.

Jardim Botânico

Her gün en az 6.000 kişi tarafından ziyaret edilen Jardim Botânico, Brezilya’nın en ünlü botanik bahçesi. Burada orkide tarlalarının yanı sıra daha önce hiç görmediğiniz çeşit çeşit bitkiyle karşılaşabilirsiniz.

Tijuca National Park

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

İnsan eliyle dikilmiş yağmur ormanlarından oluşan ve 32 kilometrekarelik bir alana yayılan Tijuca National Park; Rio’nun simgelerinden.

Ipanema Plajı

‘The Girl from Ipanema’ adlı bir Bossa Nova şarkısına bile ilham veren Ipanema Plajı, iki millik sahil şeridi, muhteşem deniz manzarası, restaurantları, galerileri ve cafe’leriyle mutlaka görülmesi gereken bir bölge.

Copacabana Plajı

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Kaldırım desenleriyle ünlü plaj, Rio’da görülmesi gereken ikinci en ünlü plaj. Burası aynı zamanda Rio’nun en zengin bölgesi. Dört kilometre uzuluğundaki plajda gün batımı izlenmeye değer.

Contemporânea de Niterói

UFO şeklinde tasarlanan dikkat çeken binası ile Museu de Arte Contemporânea de Niterói Rio de Janeiro’nun dikkat çeken yapılarından. Müzede 1000’in üzerinde Brezilyalı çağdaş sanatçının eserini görmek mümkün.

Sugar Loaf Dağı

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Sugar Loaf Dağı, granit ile kuvarstan oluşmuş granit ve kuvars yapılanmalarından oluşmuş. Görünüşü benzediği için ‘Kesmeşeker’ dağı olarak adlandırılan bu bölgeye özellikle gün batımı saatinde teleferikle çıkılması tavsiye ediliyor.

Lapa Bölgesi

Şehrin en aktif bölgelerinden biri de Lapa. Burada şehrin en ünlü samba klüpleri yer alıyor. Lapa’nın canlı müzikli tapas barları da oldukça meşhur. Lapa, fayans döşemeli kaldırımlarıyla da bir hayli renkli ve hareketli.

Maracana Stadyumu

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Dünyanın en büyük futbol stadyumu olan Maracana Stadyum’u Rio’ya kadar gelmişken futbol tutkunlarının mutlaka görmesi gereken bir adres. İlk olarak 1950 yılında açılan stadyum aynı zamanda konserlere de ev sahipliği yapıyor.

Ilha Fiscal Kalesi

Neo gotik kale, Guanabara Bay bölgesinde bulunuyor. İnşaatı 1889 yılında tamamlanan kalesi oldukça görkemli bir yapıya sahip.

Ne yenir, ne içilir?

Aprazivel

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Santa Teresa’daki rustik restaurant, yemeklerinin yanı sıra Brezilya şaraplarıyla da öne çıkıyor. Burada güney bölgelerinde yetiştirilen pek çok farklı meyve çeşidini de tadabilirsiniz.

Casa da Suiça

Glória’daki Casa da Suiça oldukça meşhur bir fondü restaurantı. Burada denenmesi gereken lezzetlerden biri de oldukça ünlü olan Steak Tartar’ı.

Le Pré Catalan

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Ödüllü şef Roland Villard tarafından hazırlanan menüsüyle dikkat çeken ve hem restautant hem otel olarak hizmet veren Le Pré Catalan, Copacabana manzarasıyla da görülmeye değer bir adres. Özellikle şarap menüsü bir hayli zengin.

Olympe

Lagoa’daki Olympe, Rio’nun en ünlü Fransız restaurantı. Şef Claude Troisgros tarafından hazırlanan menüsü denemeye değer. Burada özellikle foie gras ve trüf mantarlı kuzu çevirme öne çıkıyor.

Zuka

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Brezilya’ya özgü egzotik yemekleri deneyebileceğiniz Zuka, özellikle öğle yemeklerinde oldukça kalabalık oluyor. Leblon’da yer alan restaurantda muz kabuğuna sarılan ızgara Thai balığı öne çıkan lezzetlerden.

Tereke

Hotel Santa Teresa’nın içinde yer alan restaurant, sadece tropikal yemekleri ve manzarasıyla değil, sıradışı kokteylleri ile de denemeye değer. Porsiyonları küçük olsa da yemekleri oldukça doyurucu.

Rio de Janeiro’dan ne alınır?

Rio de Janeiro Gezi Rehberi

Rio’dan alınabilecek en iyi şeyler, çikolata, şarap ve mayo ile bikini. Lezzetli bir Brezilya çikolatası için en iyi adreslerden biri, Barra da Tijuca’da Chocolate Q. Salinas, Lenny ve Totem de Brezilya’nın kumsal giyiminde iddialı markaları arasında.

Bergin Azer
Bergin Azer Tüm Yazıları