preloader

Saç Kestirmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

16.01.2020
Saç Kestirmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Yazı Boyutu:

Saç kesim modellerinden bakım rutinine kadar saç kestirmeden önce bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken detayları Haluk Feyzioğlu’ndan öğrendik.

Saç Kestirmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

1964 yılında Eskişehir’de doğan Haluk Feyzioğlu, mesleğine 1976 yılında Divan Oteli’nde Muhammer Yaprakgül’ün yanında başladı. 3 yıllık iş deneyiminden sonra 1979 yılında MM Bahçecik Kuaför‘de meslek hayatına devam etti. Aldığı uluslararası sertifika programları ile saç konusunda erkek, kadın ve çocuklara kesim, bakım ve her türlü saç hizmetinde ustalaştı. HandeHaluk Kuaför Ulus şubesi açılana kadar firmada çalışmasına devam etti. 1999 yılında, HandeHaluk Kuaför Ulus Şubesi açıldı. 2013 yılında paralel meslek hayatları içerisinde olan ablası Hande Feyzioğlu ile Zorlu AVM ‘de yer alan ikinci şubesi açıldı. Markalaşma yolunda emin adımlarla yoluna devam eden HandeHaluk Kuaför, Haluk Feyzioğlu önderliğinde üçüncü şubesini de City’s AVM içerisinde 2018 yılında açtı.

Saç kesimi ne sıklıkla yapılmalı?

Öncelikle saçın ayda bir santim uzadığını düşünürsek; formda olmasını istediğimiz modelimizin iki veya üç ay içinde kesim yapılması sağlıklı olur. Kadınlarda, eğer uzun bir saç ise; dört ayda bir, iki santim kesmek önerilir. Erkekler de ise; ayda bir uygundur.

Saç Kestirmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Yüz tiplerine göre saç kesimi nasıl olmalı?

Kesimde yüzün şekli, karakterik yapısı, boyun mesafesi ve ense çıkışları önemlidir. Kimi insan ön plana çıkarmak isterken kimi insan saklamak ister. Eğer uzun yüz duvarlarımız varsa; daha uzun görünmemesi için alnımızda perçem ile hareketli olur. Yan taraflarında hacim tercih edilmelidir. Yuvarlak yüzlerde ise; yanlar basık tepe bölüm daha hacimli olmalıdır. Minyon yüz hatları olanların ise; kesinlikle kısa saç kullanması önerilir.

Hangi saç kesimi nasıl şekillendirilmeli?

Saçların kesildiği yön sağ veya sola tarayarak kullanabilmesi açısından önemlidir. Kişilerin sabahki ruh hali çok önemli! Özgür iradeleri ne istiyorsa saça uygun ürünler kullanarak şekil verilmesi en doğrusu. Tabii ki o gün kullanacakları saç ve makyaj ile kıyafet uyumunu da es geçmemek gerekir.

Saç Kestirmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Zamansız saç kesimi ve modellerinden bahseder misiniz?

Misafirimizin günlük hayatta en kolay şekillendirip kullanabileceği modeller olmalı. Bunlar da çoğunlukla kısa ve küt kesim modellerdir.

Saç kesimi kişilerin tarzını ne kadar yansıtıyor?

Salonlarımızı ziyaret eden misafirlerimiz, beğendikleri birkaç modelle gelirler. Bunlara baktığımızda tarzlarını tahmin ediyor ve ilk izlenimi bırakıyor olurlar. Bizim de paylaştığımız fikirler ile kesimin nasıl olacağına dair haritamız belli olur. Saç kesimleri, günlük ve abiye davetlerde, kıyafet ve makyaj bütünleşir.

Saç kestirmeden kırıklardan kurtulmanın bir yolu var mı? Saçı onarmanın en iyi yolu ne?

Saçların uçlarındaki kırıkları kesmeden kurtulmak için saça uygun olan bakımlar ile haftada bir bakım yapılması bütünleyici olur. Bunun haricinde, doğru teşhis edilmiş ürünler ile destek alınması gerekir. Bunlar serum tarzı ürünler olabilir, çünkü serumlar bir daha ki yıkamaya kadar saçı dış etkenlerden korur. Tabii ki en doğru işlem, saçın formunu kaybetmeden üç ayda bir kesim adı altında uçlarından temizlik yapmaktır.

İdeal bir saç bakım rutini nasıl olmalı?

Saçınızın yapısına ve uygulanmış olan işlemlere göre, doğru ürün kullanılmalıdır. İki haftada bir profesyonel bakım uygulanması doğrudur. Buna ek olarak, saçları sıcak suyla yıkamak kuruluk oluşturduğundan ılık su tercih edilmelidir.

Saç Kestirmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları