preloader

2020'de Mutlaka İzlemeniz Gereken Yabancı Diziler

16.03.2020
2020'de Mutlaka İzlemeniz Gereken Yabancı Diziler

Yazı Boyutu:

Aksiyondan komediye, dramdan bilim-kurguya kadar 2020’nin en yeni yabancı dizilerini ve ekranlara yeni sezonu ile dönmeye hazırlanan en iyi yabancı dizilerini fragmanları ve IMDb puanları ile inceleyin!

Amerika başta olmak üzere tüm dünyada televizyon kanalları düşüşe geçerken dijital platformlar önem kazanmaya hızla devam ediyor. 2020 senesinde ise Netflix’e rakip olarak Amazon ve Hulu yapımı dizilerin de atağa geçtiğini görüyoruz. Reese Witherspoon ve Nicole Kidman başta olmak üzere filmlerde görmeye alıştığımız Hollywood oyuncularını çokça küçük ekranda görmeye 2020 senesinde de devam edeceğiz gibi gözüküyor. Al Pacino’lu Hunters, The Outsider ve Avenue 5 gibi pek çok yeni dizi merakla bekleniyor.

La Casa De Papel gibi uzun zamandır yeni sezonuna hasret kaldığımız pek çok yapım 2020’de yeni sezonları ile dönmeye hazırlanırken, Homeland gibi bazı favoriler ise final yaparak ekran hayatına veda etmeye hazırlanıyor.

2020’nin Yeni Yabancı Dizileri

The Great

Başrollerini Elle Fanning ve Nicholas Hoult’un paylaştığı The Great, ilhamını Rusya İmparatorluğu’nun efsane hükümdarı Büyük Katerina’nın hayatından alıyor. Bu demek değil ki; The Great bir tarih dizisi. Bir Hulu orijinali olan bu 10 bölümlük mini komedi serisi, Çariçe’nin hayatını satirik bir biçimde ele alıp bir anlamda tarihi baştan yazıyor. Yer yer tarihi olaylara da değinen dizide kullanılan kara mizah büyük övgü topluyor.

Normal People

Sally Rooney’nin aynı isimli çok satan kitabından uyarlanan Normal People, Hulu ve BBC işbirliği ile yaratılan 12 bölümlük bir seri. İrlanda’da başlayan dizi, birbirinden her anlamda oldukça farklı iki okul arkadaşı olan Marianne ve Connell’in hikâyesini konu alıyor. Karakterlerin tam da çocukluktan yetişkinliğe geçtiği bir dönemde geçen hikâye, Marianne ve Connell’in aşkı ve dostluğu birlikte keşfetmesini anlatıyor.

Hollywood

Netflix’in en yeni mini dizisi olan “Hollywood”, bizleri 1940’ların Los Angeles’ındaki sinema ortamına götürüyor. David Corenswet, Darren Criss ve Laura Harrier’ın başrolünde olduğu Hollywood, “Glee” ve “The Politician” gibi dizilerin yaratıcıları olan Ryan Murphy ve Ian Brennan tarafından tasarlanmış ve yönetilmiş olup, tüm Hollywood sinema severlerini ekran başına topluyor. 7 bölümden oluşan Hollywood, eğlenceli, komik ve duygusal bir hikâyeyi konu alıyor.

The Last Dance

ESPN ve Netflix işbirliği ile hazırlanan The Last Dance, efsane basketbolcu Michael Jordan’ın kariyerini anlatan 10 bölümlük bir mini belgesel-dizi. Ünlü sporcunun 1997-1998 yıllarında Chicago Bulls’da geçirdiği zamana odaklanan belgesel, yayınlandığı günden beri Netflix’in en çok izlenen yapımları arasındaki yerini koruyor. Netflix’deki diğer yapımların aksine her hafta bir bölümü yayınlanan The Last Dance, Michael Jordan’ın neden gelmiş geçmiş en büyük sporculardan biri olduğunu gösteriyor izleyenlere.

The Outsider

Stephan King hayranlarını heyecanlandıracak olan The Outsider’ın bir HBO yapımı olması ise beklentiyi yükseltiyor. Jason Bateman’ın rol aldığı dizi, 11 yaşındaki bir çocuğun öldürülmesinin ardından başlayan süreci ve tabii ki bilim kurgusal maceralarla gelişen olayları anlatıyor. The Outsider, 12 Ocak 2020’de start vermesinin ardından kısa sürede oldukça ses getirmeyi başardı.

Run

HBO’nun yepyeni romantik komedi dizisi olan Run, 12 Nisan’da seyirci karşısına çıkıyor. 2019’un en sevilen ve tüm ödülleri toplayan dizisi Phoebe Waller-Bridge dahil olmak üzere Fleabag’in yaratıcılarının bir ürünü olan Run, birbirinden bir türlü kopamayan iki eski sevgilinin hikâyesini anlatıyor. Kendilerinden, hayatlarından ve birbirlerinden sürekli bir kaçış halinde olan ikilinin serüveni merak uyandırıyor.

Most Dangerous Game

Dijital platformlar hızla türemeye devam ederken, Quibi, en dikkat çeken yeni platform olarak yayın tarihini bekliyor. Yaklaşık 10 dakikalık bölümlerden oluşan dizilerle karşımıza çıkacak olan Quibi’nin dizi sektörüne yeni bir hava katacağı da kesin. İddialı yapımlarla hızlı bir giriş yapmayı planlayan Quibi’nin ilk dizilerinden biri olan Most Dangerous Game’de Christoph Waltz ve Liam Hemsworth gibi ünlü isimler yer alıyor. Zengin bir iş adamının fakir bir genci içine soktuğu ölümcül bir oyunu anlatan dizi merakla bekleniyor.

{772486}

Hunters

En son The Irishman ile izlediğimiz Al Pacino, bu sefer küçük ekranda karşımıza çıkıyor. 1970’li yılların sonunda New York’ta geçen dizi, halka karışarak izlerini kaybettirmiş olan yüksek rütbeli Nazi subaylarının peşine düşen bir grup insanın heyecan verici hikâyesini anlatıyor. İlgi çeken hikâyesi, farklı anlatım şekli ve süprizli sezon finali ile merak ettiren ve heyecan uyandıran bir dizi arayanlar Hunters’a göz atmalı!

Little America

Apple TV’nin 2020’deki yeni serisi, Epic dergisinde yayınlanan ve özellikle Amerika’da yaşayan azınlıkların başına gelen gerçek hikâyeleri konu alıyor. Prömiyerinden önce bile 2. sezon onayı alan seri, göç etmek zorunda kalan mültecileri ve farklı kültürlerin etkileşimini çok etkileyici bir şekilde seyirciye aktarıyor.

Messiah

2020’nin ilk gününde Netflix’te yayına giren Messiah, oldukça sürükleyici bir dizi. 45 dakikalık 10 bölümden oluşan dizinin başrollerinde True Detective’de de oynayan Michelle Monaghan’ın yanı sıra John Ortiz, Mehdi Dehbi ve Tomer Sisley gibi isimler yer alıyor. Messiah; Orta Doğu ve Amerika’da geçiyor. Orta Doğu’da gizemli bir adamın ortaya çıkmasıyla toplum ikiye ayrılıyor. Bir kısım mucizeler yaratıyor gibi görünen bu adamın Mesih olduğuna inanırken, diğerleri ise onun toplum düzenini bozmaya çalışan bir sahtekar olduğunu düşünüyor. Sosyal medyada üzerine konuşulan ve sevenlerle sevmeyenlerin sert bir şekilde ikiye ayrıldığı diziyi, hikâyede gizem ve dram sevenlere öneriyoruz.

Nine Perfect Strangers

Big Little Lies’ın da yazarı olan Liane Moriarty’nin son romanından uyarlama olan Nine Perfect Strangers, yine Nicole Kidman’ın yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği bir dizi olacak. Avustralya’da şehir dışındaki butik bir wellness oteline, şehrin ve iş hayatının yorgunluğunu atmak için gelen 9 kişinin, alışılmadık ve oldukça sert bir iyi yaşam gurusu tarafından nasıl iyileştirilmeye çalıştığını izleyeceğiz.

{772483}

Avenue 5

2020’nin en yeni bilim-kurgu komedisi olarak karşımıza çıkacak olan Avenue 5, sevilen dizi Veep’in yapımcıları tarafından yaratılan bir HBO dizisi. 19 Ocak’ta start veren, Hugh Lauri’nin başrolde olduğu dizinin teması ise uzay yolculuğu.

The Eddy

La La Land’in Oscar ödüllü yönetmeni Damien Chazelle yönetimindeki yepyeni Netflix dizisi, Paris’in kalbinde canlı müzik yapan bir kulübü konu alan dram türünde bir müzikal olarak dikkat çekiyor.

Ratched

Netflix’e transferi ile oldukça dikkat çeken Ryan Murphy’nin son dizisi olan Ratched’de Sarah Paulson’u görüyor olmak kimseyi şaşırtmamış olsa gerek. 1962’de yayınlanan One Flew Over the Cuckoo’s Nest isimli romandan uyarlanan dizi, Hemşire Ratchet’in mental hastalarla ilgilenerek nasıl bir canavara dönüştüğünü konu alıyor.

2020'de Mutlaka İzlemeniz Gereken Yabancı Diziler

Duncanville

Son senelerde oldukça başarılı yapımlar ile dikkat çeken yetişkin animasyon türüne eklenen Duncanville, Wiz Khalifa, Amy Poehler, Ty Burrell ve Rashida Jones gibi çok sevilen isimleri bir araya getiriyor. 15 yaşındaki ergen Duncan’ın alışagelmiş kurumsal iş hayatının dışına çıkarak hayallerine ulaşmaya çalışması Millenial kültürünü anlaşılmasına yardımcı olacak mı dizi popülerleşmeye başladığında birlikte göreceğiz.

High Fidelity

2000’lerin favori romantik hitlerinden biri olan High Fidelity filmi, 2020’de yepyeni dizi versiyonu ile geri dönüyor. Zoe Kravitz gibi genç jenerasyonun sevilen oyuncularından birini de oyuncu kadrosunda bulunduran dizi, bir plak dükkanına sahip olan karakterin aşk hayatındaki gelişmeleri anlatıyor. Her izleyenin muhakkak kendinden kesitler bulabileceği diziye oldukça kaliteli müzikler de eşlik ediyor.

Unorthodox

Netflix’in en yeni mini dizilerinden biri olan Unorthodox, yayınlandığı ilk günden beri beğeni toplamayı başardı. Gerçek olayları anlatan bu distopik hikâye, dış dünyadan bağımsız bir hayat süren Hasidik cemaatinin kuralları ile baş etmeye çalışan Esther isimli genç bir kadını anlatıyor.

Little Fires Everywhere

Artık küçük ekranda sıklıkla görmeye alıştığımız Reese Witherspoon, Kerry Washington ve Joshua Jackson’ın başrolleri üstlendiği dizi Ohio’da geçiyor. Dışarıdan mükemmel bir aile gibi görünen Richardson’ları ve kasabaya yeni taşınan bir anne-kız ikilisi etrafında gelişen olayları konu alacak olan dizi de annelik, skandallar ve sırlar ön planda.

{772564}

Mrs. America

1970’li yıllarda Amerika’da anayasadan geçen ancak eyaletlerin kabul etmediği kadın ve erkek eşitliği hakkındaki yasa ve yıllar boyu kahraman kadınlar tarafından bu konuda verilen mücadeleyi anlatan Mrs. America dizisinde ünlü feminist aktivist ev hanımı Phyllis Schlafly’i Cate Blanchett canlandırıyor. Bir mini dizi halinde yayınlanacak olan yapımın aradan 50 yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ eşitsizliğin devam ettiği modern dünyada oldukça ses getirmesi bekleniyor. 15 Nisan’da ilk bölümü yayınlanacak olan dizi FX kanalında olacak.

The Undoing

Nicole Kidman ve Hugh Grant’ı bir araya getiren mini dizi The Undoing, psikolojik gerilim türü severlerin kaçırmaması gereken bir yapım. Dizide ilk kitabını yayınlamaya hazırlanan psikolog bir kadının başına gelenler anlatılıyor.

Jurassic World Camp Cretaceous

Steven Spielberg yapımcılığı ile merak uyandıran klasik Jurassic Park serisinin animasyon uyarlaması olan dizi maceradan ve animasyondan vazgeçemeyen yetişkinleri heyecanlandırıyor. Netflix’te yayınlanacak olan animasyon, 6 gencin başıboş dinazorlara karşı verdiği hayatta kalma mücadelesini konu alacak.

2020'de Mutlaka İzlemeniz Gereken Yabancı Diziler

The Plot Against America

2020’nin bir diğer mini dizisi The Plot Against America ise politika severleri mutlu edecek bir yapım. Winona Ryder ve Zoe Kazan’ın oyunculukları ile değer kattığı dizide alternatif bir evrende Musevi bir ailenin gözünden, bir anda popülerlik kazanarak Amerikan başkanı olan ve ülkeyi faşizme yönelten bir politikacı konu alınıyor. Dizinin start tarihi ise 16 Mart!

Survive (IMDb: 7.3)

Game of Thrones dizisi ile tanınan Sophie Turner ve Corey Hawkins’ın başrollerinde yer aldığı Survive, 10 dakikalık kısa bölümler ile 6 Nisan’da açılacak olan Quibi dijital platformunda yayınlanacak. Alex Morrel’in 2012 yılında yayınlanan kitabından uyarlama olan Survive dizisi, ölümcül bir uçak kazasından sağ kurtulan Jane ve Paul’un hayatta kalma mücadelesini ve büyüleyici aşk hikâyesini konu alıyor.

The Falcon and The Winter Soldier

Kaptan Amerika’dan tanıdığımız Anthony Mackie ve Sebastian Stan, Daniel Brühl ve Emily VanCamp’in başrollerinde yer aldığı The Falcon and the Winter Soldier, Ağustos 2020’de mini dizi olarak Disney+ platformunda izleyicileriyle buluşuyor. Marvel dizileri arasında yer alan The Falcon and the Winter Soldier, Avengers: Endgame filminden sonra Sam Wilson ve Bucky Barnes’ı tekrardan bir araya getiriyor.

Lovecraft Country

Matt Ruff’ın romanından uyarlanan Amerikan korku dizisi Lovecraft Country’nin başrollerinde Jonathan Majors, Courtney B. Vance, Jurnee Smollett-Bell ve Abbey Lee gibi isimler yer alıyor. 1950’lerde geçen Lovecraft Country, Amerika’yı dolaşan 22 yaşındaki Atticus’un, kaybolan babasını aramak için çıktığı zorlayıcı yolculuğu konu alıyor. Hem siyahi insanların yaşadığı zorlukları hem de mistik olayları yansıtan dizi, yaşayan cesetler, hayaletler ve canavarların ortaya çıkmasıyla çok daha ilginç bir hale geliyor.

{772112}

Bonus

Alef

BluTV ve FX ortaklığında hayata geçirilen Alef, İstanbul Boğazı’nda bir cesedin bulunmasının ardından ortaya çıkan çeşitli cinayetlerin sırrını çözmeye çalışan iki dedektifin hikâyesini konu alıyor. Hem kişisel hayatları hem de olaylara yaklaşımlarıyla birbirine tamamen zıt olan bu ikili ve aralarına katılan üniversitede öğretim görevlisi, cinayetleri çözmeye çalışırken buldukları her delille yüzyıllardır saklı kalan bir sır perdesini de aralamış oluyor. Osmanlı ve İslam Tarihi’nden izler taşıyan, ödüllü yönetmen Emin Alper’in yönetmenliğini üstlendiği ilk dizi olan ve başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’in olduğu Alef, 10 Nisan Cuma günü saat 21:30’da BluTV’de izleyicileriyle buluşuyor.

Aşk 101

Netflix’in üçüncü Türk yapımı olan Aşk 101, genç jenerasyonun sevilen oyuncularından oluşan kadrosuyla tam bir lise dizisi! Şu ana kadar Türk yapımı diziler arasında en iyi eleştirileri almayı başarmış olan Aşk 101, 5 arkadaşın okulda çıkardığı kaos ve bundan kurtulmak için yaptıkları plan akabininde gelişen neşeli ve dramatik hikâyeyi anlatıyor. Kaan Urgancıoğlu ve Bade İşçil’in de rol aldığı dizinin ikinci sezonu, ilk sezon platforma geldiği andan itibaren heyecanla beklenmeye başlandı.

2020’de Yeni Sezonu Başlayacak Olan Yabancı Diziler

La Casa De Papel

Netflix’in Türkiye’de en çok izlenen dizisi olan La Casa De Papel, heyecanla beklenen 4. sezonu ile 3 Nisan’da geri dönüyor. Oldukça kritik bir noktada biten son sezonun ardından dizinin fanları Nairobi ve Profesor’un akıbetini öğrenmek için sabırsızlanıyor. Yayınlanan fragmanda dizinin en sevilen karakterlerinden biri olan Berlin’in gözüküyor olması da merakı arttıran etkenlerin başında!

Doctor Who (IMDb: 8.6)

12. sezonu ile 2020’nin başlarında ekranlara geri dönecek olan Doctor Who, uzun bir süre sonra tekrar bizimle. Doktor rolünde tekrar Jodie Whittaker’ın olacağı bilim-kurgu dizisinde doktor ve arkadaşlarını nasıl maceraların beklediği merak konusu.

After Life (IMDb: 8.4)

Ricky Gervais’in hem komedi hem de hüzün barındıran dizisi After Life, ikinci sezonu ile 2020’nin bahar aylarında Netflix’e geri geliyor. Çok sevdiği eşini kaybettikten sonra hayata tekrar adapte olmaya çalışan Tony’nin bu sezonda neler yaşayacağını heyecanla bekliyoruz. After Life’ın yeni bölümleri 24 Nisan’da yayında olacak.

2020'de Mutlaka İzlemeniz Gereken Yabancı Diziler

Bojack Horseman (IMDb: 8.6)

Gelmiş geçmiş en iyi yetişkin animasyon dizilerinden biri olarak kabul edilen, OGGUSTO’nun da favorileri arasında olan Bojack Horseman maalesef artık bitiyor. İki part olarak yayınlanan final sezonunun ikinci kısmı 31 Ocak 2020 tarihinde Netflix’te yayınlanacak. Oldukça derin mesajlar veren dizide Bojack karakterinin sonu hakkında pek çok tahmin yürütülüyor.

Euphoria (IMDb: 8.4)

2019’da Amerika’da en çok konuşulan dizilerden biri millenial gençlerin yaşam tarzını anlatan Euphoria oldu! Pek çok ebeveyni korkutan ve çok eleştirilen dizinin ikinci sezonu sevenlerini çok bekletmeyerek 2020’de tekrar ekranlarda.

Better Call Saul (IMDb: 8.7)

Breaking Bad’in sevilen karakteri Saul Goodman’ı anlatan ve kimilerine göre esas diziden bile iyi olan spin-off Better Call Saul, 23 Şubat 2020 tarihinde beşinci sezonuyla tekrar sevenleri ile buluşuyor. Breaking Bad’de tanıdığımız kurnaz avukata yavaş yavaş dönüşmeye başladığını gördüğümüz Goodman’ın bu sezon neler yapacağını heyecanla bekliyoruz.

{772175}

Killing Eve (IMDb: 8.3)

12 Nisan’da yayınlanmaya başlayacak dizinin üçüncü sezonunda çok sevilen Villanelle karakterinin akıbeti merak konusu. Sandra Oh ve Jodie Comer’ın usta oyunculuklarının da hayranlık bıraktığı diziye yeni oyuncuların da eklenmesi bekleniyor.

Homeland (IMDb: 8.3)

Sürükleyici ve değişkenlik göstererek seyirciyi her zaman kendine bağlamayı başaran Homeland final sezonu ile 9 Şubat’ta ilk bölümüyle karşımıza çıkıyor. Obama’nın bile izlemekten çok zevk aldığını söylediği dizinin son sezonunda Carrie Mathison karakterinin Rus kampından kaçmaya çalışması anlatılacak.

{771911}

Succession (IMDb: 8.3)

Piyasadaki en iyi drama dizilerinden biri olan Succession üçüncü sezonu ile HBO’ya geri dönüyor. Televizyon duayeni Rupert Murdoch ve ailesinden ilham alınarak yaratıldığı konuşulan dizinin kurgusu ve olay örgüsü gerçekten çok başarılı. Müzikleri ile de gönülleri kazanan dizide favoriniz sürekli değişiyor olacak.

2020'de Mutlaka İzlemeniz Gereken Yabancı Diziler

Grace and Frankie (IMDb: 8.3)

Sevilen dizinin final sezonu 15 Ocak’ta Netflix’te yayınlanıyor. Platformun en uzun süreli yayında olan orijinal yapımı olarak dikkat çeken Grace and Frankie, gerçekten izlemesi çok eğlenceli olan o dizilerden.

Westworld (IMDb: 8.8)

Uzun bir süredir yeni sezonu yayınlanmayan bilim-kurgu dizisi Westworld, üçüncü sezonunda yeni oyuncuların eklendiği kadrosu ile yayınlanmaya hazırlanıyor. Breaking Bad’in Jesse karakteriyle herkesin kalbini kazanan Aaron Paul’da üçüncü sezonunda diziye dahil oluyor.

Homecoming (IMDb: 7.5)

Janelle Monáe, Stephen James, Chris Cooper ve Joan Cusack gibi isimlerin başrollerinde yer aldığı Amazon Prime dizisi Homecoming, ikinci sezonu ile 22 Mayıs’ta izleyicileri ile buluşuyor. İlk sezonunda Julia Roberts’ın başrolde olduğu drama ve gerilim dizisi Homecoming, askerlerin sivil hayata uyum sağlamaları için kurulmuş olan Homecoming şirketinde yaşananları konu alıyor.

{772695}

2019’un En Popüler ve İyi Yabancı Dizileri

The Morning Show (IMDb: 8.2)

Netflix ve Hulu gibi online platformlara rakip olarak gelen Apple’ın yeni mecrası Apple TV Plus’ın ses getiren yapımı The Morning Show, oyuncu kadrosu ile hemen dikkatimizi çekiyor. Komedi/dram türünde olacak olan dizinin başrollerinde Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ve Steve Carell gibi Hollywood’un top isimleri var. Amerika’da oldukça önemli bir yere sahip olan sabah şovlarını konu alacak olan dizide karakterlerin karşılaşacağı zorluklar heyecan uyandırıyor.

The Politician (IMDb: 7.6)

Glee, American Horror Story ve American Crime Story gibi ünlü yapımların yaratıcısı olan Ryan Murphy’nin Netflix’e transferinin ilk ürünü olan The Politician, küçüklüğünden beri ABD başkanı olmayı hedefleyen zengin bir ailenin çocuğu olan Payton Hobart’ı anlatıyor. Zengin oyuncu kadrosunda ise Dylan McDermott, Gwyneth Paltrow, Jessica Lange, Zoey Deutch ve Lucy Boynton gibi isimler var.

The Loudest Voice (IMDb: 7.9)

İzleyiciyi oldukça yakın bir geçmişte yolculuğa çıkaran 7 bölümlük mini seri, Amerika’nın 1 numaralı kablolu kanalı Fox News’un kuruluş hikâyesini ve kurucusu Roger Ailes’i konu alıyor. Russell Crowe, Sienna Miller ve Naomi Watts gibi önemli isimleri kadrosunda bulunduran dizi, 11 Eylül Olayları’ndan, ABD seçimlerine kadar her bölüm farklı bir senenin olayına odaklanarak medyanın politika ve halk üzerindeki etkilerini oldukça etkileyici bir şekilde vurguluyor. İzlemesi ilgi çekici olduğu kadar zaman zaman sinir bozucu da olabilen dizide Ailes’in istismar olayları da elbette ki atlanmamış.

Chernobyl

HBO’nun 5 bölümlük mini dizisi Chernobyl, 1986 senesinde Ukrayna’da meydana gelen dünyanın en korkunç nükleer felaketini konu alıyor. Olayın gerilimini ve detaylarını izleyiciye oldukça iyi geçiren diziyi izlerken oturduğunuz yerde gerilmemek imkansız gibi. Stellan Skarsgård’ın oyuncu kadrosunda olduğu dizi yakın tarihe ışık tutan ve ilk bölümü itibariyle dünyada ses getiren bir yapım.

The Witcher

Polonyalı ünlü yazar Andrzej Sapkowski’nin ünlü kitap serisi The Witcher’i ekranlara taşıyan Netflix’in yeni dizisi 8 bölümden oluşuyor. Ortaçağ’da fantastik bir dünyada geçen dizinin başrolünde ise Henry Cavill var.

Watchmen (IMDb:7.8)

HBO’nun yeni dizisi; çizgi romandaki mitolojiyle yeni ve özgün hikâyeleri bir araya getiriyor. Çizgi roman severlerin heyecanla beklediği dizinin geniş bir oyuncu kadrosu bulunuyor. 2019’un son aylarında yayınlanan dizi yılın en iyilerinden biri olarak gösteriliyor.

City on a Hill (IMDb: 7.6)

Hollywood’un başarılı ikilisi Ben Affleck ve Matt Damon yapımcılığında olan dizi “Boston Mucizesi” olarak bilinen olayı ele alıyor. Olaylar, değişimi savunan Brooklyn’den gelen Afro-Amerikalı bir bölge savcısı ve doğru yoldan sapmasına rağmen kendisine hâlâ saygı gösterilen tecrübeli bir FBI çalışanının ittifakı üzerinden gelişiyor.

When They See Us (IMDb: 9)

1989’da New York’taki Central Park’ta koşan bir kadına tecavüz etmekle suçlanmış olan 5 gencin hikâyesini anlatan dizi sadece 4 bölümü olan mini bir seri. Etkileyici bir oyuncu kadrosuna sahip olan dizide Joshua Jackson gibi usta isimleri de görüyoruz. Netflix’te yayınlanan dizinin hikâyesi gerçekten sindirmesi ağır ve hüzünlü.

Black Monday (IMDb: 7.4)

Wall Street tarihinin en büyük düşüşünün yaşandığı zaman olarak bilinen 19 Ekim 1987’de yaşanan krizin perde arkasını aydınlatacak olan dizi, Don Cheadle, Andrew Rannells ve Regina Hall gibi isimleri kadrosunda bulunduruyor.

Catch 22 (IMDb: 7.9)

Joseph Heller’in ünlü romanından ekrana taşınan dizi, altı bölümlük bir mini dizi olarak izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Başrolde ise George Clooney ve Hugh Laurie gibi efsaneleşmiş oyuncular var. Birleşik Devletler’in hava kuvvetlerinde pilot olarak görev yapan John Yossarian’ın hikâyesi anlatılıyor.

Russian Doll (IMDb: 8)

8 bölümlük Netflix yapımı bir komedi dizisinde, Nadia isimli bir kadının devamlı olarak aynı partiye katılıp gecenin sonunda ölmesi ve ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi yeniden uyanmasıyla gelişen olaylar anlatılıyor. Dizinin yapımcı koltuğunda ise Amy Poehler oturuyor.

Başak Güsar
Başak Güsar Tüm Yazıları