preloader

Dünyaca Ünlü I AM TANGO Müzikal Şovu İstanbul'da

20.11.2019
Dünyaca Ünlü I AM TANGO Müzikal Şovu İstanbul'da

Yazı Boyutu:

Yıllarca üst üste yılın en iyi müzikal şovu seçilen I AM TANGO’nun baş şarkıcısı ve genel direktörü Alfredo Lerida ile bir araya geldik.

Tango ve müziğin eşsiz harmanını ve tarihsel evrimini muhteşem bir şovla anlatan “I AM TANGO” gösterisi, 23 – 24 Kasım tarihlerinde Zorlu PSM’de seyircisiyle bir araya geliyor. Gösterinin kadrosu, dünyanın en iyi ilk 10’unda yer alan dansçılardan oluşuyor. Yıllarca üst üste “Yılın En İyi Gösterisi”, “En İyi Uluslararası Prodüksiyon” ve “En İyi Müzikal Şov” ödüllerini kazanan “I AM TANGO”, dünyaca ünlü 24 profesyonel dansçı, Dünya Tango Şampiyonası kazananları ve dahi müzisyenlerin birlikteliği ile hayat bulan TANGO LOVERS topluluğunun en yeni prodüksiyonu olarak izleyicisinin karşısına çıkıyor. Şovun direktörü ve baş şarkıcısı Alfredo Lerida ile bir araya gelerek I AM TANGO üzerine konuştuk.

Bir şovu yaratırken ilhamınızı nereden alıyorsunuz?

İlhamımı kendi kökenlerimden, kendi insanlarımdan, birçok tango parçasına konu olmuş günlük yaşamdan alıyorum. Eğer ana tango şarkılarını Türkçe’ye çevirme şansınız varsa, bu şarkıların sizen veya size çok yakın birinin başına gelebileceklerden veya haberlerde duyduğunuz, bir başkasının başına gelmiş bir şeyden bahsettiğini anlayacaksınız. Tango şarkıları, gerçekten birinin başına gelmiş şeylerle ilgilidir. Aşk, ihanet, hayal kırıklığı, özlem, melankoli, heyecan gibi…

Dünyaca Ünlü I AM TANGO Müzikal Şovu İstanbul'da

Üç kelime ile tangoyu anlatacak olsanız?

Aşk, tutku ve şehvet.

Dans etmek sizin için ne anlama geliyor?

Tango açısından konuşacak olursak, dans içimizde taşıdğımız duyguların temsili; dansçılar tangonun ilham verdiği aşkı, tutkuyu ve şehveti gösterebiliyorlar. Bizim gösterimiz için, dans müziğimizin ve şarkılarımızın bedense dışavurumu. Dansçılarımız, dansları aracılığıyle kendi hislerini seyirciye aktarıyor. Tango şarkıları İspanyolca fakat dansçılar, dansları sayesinde sanatçıların ne söylediğini yansıtabiliyor.

Dünyaca Ünlü I AM TANGO Müzikal Şovu İstanbul'da

Teknoloji oldukça hızlı bir biçimde değişiyor. Siz dans ile bu teknolojiyi birleştiriyorsunuz. Bu kadar hızlı değişen bir çevrede çalışmak zor mu?

İnsanlar “tango” kelimesini duyduklarında, klasik br ortam hayal ediyorlar: 1940’larda Buenos Aires’de ufak, unutulmuş, üzücü ve yıkık bir bar… Teknoloji bu konuya farklı bir bakış açısı getirmemize ve coğrafik olarak gösterimizi yaymamıza yardım etti. Gösterimizin yeterli ve etkili bir biçimde taşınabilir olduğunu söyleyebiliriz. Sahne malzemeleri olmadan seyahat edebilmemizin yanı sıra, farklı settler sunabiliyor ve şoba uygun atmosferi yaratabiliyoruz. Böylelikle, seyirciyi de farklı yıllara, yerlere ve hatta kendilerini şovun içindeymiş gibi hissedbilecekleri ruh hallerine götürebiliyoruz. Teknoloji sayesinde, yeni yetişen jenerasyonlara da ulaşabiliyor ve onlara yeni bir bakış açısı kazandırabiliyoruz. Tango hepimiz için var; genci, orta yaşlısı veya daha ileriki yaşlarında, altın çağında olanlar için… İnsanlar bunu anlamak için bizim şovumuzu görmeli.

Dünyaca Ünlü I AM TANGO Müzikal Şovu İstanbul'da

{77297}

Bugüne kadar gördüğünüz en iyi şov neydi?

Mükemmel diyebileceğimiz birçok şov var. Ben Broadway’de gösterilen şovların hayranıyım. Prodüksüyon seviyeleri inanılmaz ve oldukça uzun yıllar aynı tiyatroda, biletleri gösteriden önce tükenerek sergilenmeye devam ediyorlar. Kadroyu dönüşümlü olarak çalıştırıyor; böylelikle seyahat ederek aynı şovu farklı ülkelerde aynı anda sergileyebiliyorlar. En çok beğendiklerimin bazılarının isimlerini sayabilirim: The Phantom of the Opera, Chicago ve Cabaret…

Dünyaca Ünlü I AM TANGO Müzikal Şovu İstanbul'da

Gelecek planlarınız neler?

Daha fazla kültüre ve farklı jenerasyonlara ulaşmak için büyümeyi hedefliyoruz. Uzun yıllar farklı ülkelerde yaşamak zorunda kalan mültecilerin ülkelerine geri dönüşü üzerine yeni bir gösterinin hazırlık aşamasındayız. Bu insanlar ekonomik veya kişisel sebeplerden dolayı evlerinden ayrılmak zorunda kalmışlar fakat her zaman bir eve dönüş arzusundalar. Aynı zamanda folklorik kökenlerimize odaklanacağımız bir şovun da hazırlığı içersindeyiz. Malambo diye bir dans hiç duymuş muydunuz? I AM TANGO’nun içinde çok kısa da olsa Malambo dansı yer alıyor. İnsanların gerçekten çok hoşuna giden bir kısım olduğu için gelecek şovlarımızda daha çok vakit ayırmak istediğimiz bir dans. Hem bu sayede aynı anda farklı ülkelerde farklı şovları insanlar ile buluşturma olanağımız oluyor.

Dünyaca Ünlü I AM TANGO Müzikal Şovu İstanbul'da

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları