preloader

İstanbul’da Bubble Tea İçebileceğiniz Yerler

16.08.2023
İstanbul’da Bubble Tea İçebileceğiniz Yerler

Yazı Boyutu:

Gastronomi dünyasının gizli ama çok sevilen bir yıldızı var: Bubble Tea. Asya’dan tüm dünyaya açılan ve şimdilerde herkesin dilinde olan Bubble Tea nedir, İstanbul’da Bubble Tea bulabileceğiniz adresler nerede, tüm detayları öğrenin.

Avrupa Yakası Bubble Tea Mekanları

Melez Tea Lab, Maslak

İstanbul’da Bubble Tea İçebileceğiniz Yerler

Çayın her halini büyük bir keyifle yudumluyor ve keşfedilmeyen tatları denemek istiyorsanız, tamamı el yapımı çaylarla misafirlerini ağırlayan Melez Tea Bar favori mekânlarınız arasına girmeye aday. Beyaz çaydan Matcha’ya kadar geniş ürün çeşidine sahip bu mekân aynı zamanda orijinal Bubble Tea’yı deneyimlemek için de harika bir seçim.

Reşitpaşa, Kongre Cd. 81/A, Sarıyer/İstanbul, 02122292969

Tea Taste, Beşiktaş

İstanbul’da Bubble Tea İçebileceğiniz Yerler

Şehrin en popüler Bubble Tea mekânlarından Tea Taste, geleneksel Asya tarifine sadık kalmaya ek olarak kendi imzasını taşıyan eğlenceli tatlar sunuyor. Karamelli, sütlü, meyveli ve Matcha’lı çeşitleri ve büyük boy kaplarıyla, Bubble Tea’nin doyasıya tadına varmanızı garanti ediyor.

Sinanpaşa Mahallesi, Şehit Dursun Bakan Sk. No: 14/A, Beşiktaş/İstanbul, 02122300006

Bubble tea’nin ilk çıkış noktası olan Uzak Doğu’nun lezzetlerini seviyorsanız
bu mekanları mutlaka keşfetmelisiniz.

Bubble Pup, Beşiktaş

İstanbul’da Bubble Tea İçebileceğiniz Yerler

Diğer Bubble Tea tariflerinin dışında kendilerine özgü bir reçete kullanan Bubble Pup, Beşiktaş’taki mekânlarında herkesi farklı bir deneyime davet ediyor. Fotoğraflarda harika çıkacak kareleri kolayca yakalayabileceğiniz Bubble Pub’ta sipariş vereceğiniz Bubble Tea’nın lezzeti kadar sunumundan da etkilenmeye hazır olun.

Sinanpaşa Mahallesi, Hattat Tahsin Sokak, No: 27A, Beşiktaş, İstanbul, 05372662846

Monster Teashop, Beşiktaş

İstanbul’da Bubble Tea İçebileceğiniz Yerler

Küçük ve sıcak ortamında eğlenceli çaylar yapan Monster Teashop, minimal tasarımı ve birbirinden leziz inci çayı seçenekleriyle adından söz ettiriyor. Blue Aegean sea, esmer şeker şurubu içeren monster boba, Thai milk tea, strawberry matcha latte, monster fruit tea veya jasmine green tea seçeneklerinden biriyle gününüzü renklendirebilirsiniz.

Beşiktaş: Vişnezade, Süleyman Seba Cd. No: 76/B, Beşiktaş/İstanbul, 02122591740
Kadıköy: Osmanağa, Halitağa Cd. No:6/A, Kadıköy/İstanbul, 05306827352

{11944}

Bubble King Tea Shop, Ortaköy

İstanbul’da Bubble Tea İçebileceğiniz Yerler

Ortaköy’de bulunan Bubble King, menüsünde çok seçenek bulunduruyor. Tapyoka toplarını kendi reçeteleriyle hazırlayan mekân kendilerine ait çeşitler de hazırlıyor. Klasikleşmiş tatların yanında liçi, taro milk, brown sugar gibi seçenekler sunan Bubble King’in çayları çok eğlenceli.

Müverih Saadettin Sk. No:2/A, Ortaköy/İstanbul, 05010685135

Anadolu Yakası Bubble Tea Mekanları

Poppin Bubble Tea & Coffee, Kadıköy

İstanbul’da Bubble Tea İçebileceğiniz Yerler

Türkiye’nin ilk Bubble Tea mekânlarından Poppin Bubble Tea özellikle Anadolu Yakası’nda oturanların uğrak yerlerinden biri olmaya aday. Bubble Tea’nin adını aldığı köpüklü Bubble Tea’leriyle ünlü olan Poppin Bubble Tea, her gün öğlen 12 ile akşam 21 arası açık.

Kadıköy: Caferağa, Bademaltı Sk. No:36/B, Kadıköy/İstanbul, 02163308961
Caddebostan: Caddebostan, Caddebostan İskele Sk. No: 17/A, Kadıköy/İstanbul, 02167596707
Suadiye: Suadiye Mah. Ülkü sok. No:13-15A, Kadıköy/İstanbul, 02167557888
Akaretler: Vişnezade, Şair Nedim Cd. No:71/A, Beşiktaş/İstanbul, 02122591312

Dem Moda, Kadıköy

İstanbul’da Bubble Tea İçebileceğiniz Yerler

İstanbul’daki en iyi çay mekânlarından biri olan Dem, menüsüne Bubble Tea ekleyen yerlerden. Özellikle yaz aylarında çay tiryakilerinin vazgeçilmezi haline gelen Dem’in buzlu çayları kadar iddialı bir giriş yapan Dem’in Bubble Tea seçenekleri arasında; böğürtlenli, frenk üzümlü, çilekli ve hibiskus yer alıyor.

Caferağa, Şair Nefi Sk. 9/A, Kadıköy/İstanbul, 02165506230

Mannu Bubble Tea House, Kozyatağı

İstanbul’da Bubble Tea İçebileceğiniz Yerler

Kozyatağı’ndaki Mannu Bubble Teahouse tarifin orijinalinin ait olduğu Asya’dan reçetesini alıyor. Renkli renkli bubble tea’ler hazırlayan mekânın atıştırmalık tatları da alışılagelmişin dışında seçenekler sunuyor. Mango bubble cheesecake, mangolu meyve salatası mekânın çayları kadar beğenilen atıştırmalıklarından.

19 Mayıs, Şakacı Sok. Güngör Apt D:No: 68/C, Kadıköy/İstanbul, 05010021919

{18270}

Moncai Bubble Tea, Caddebostan

İstanbul’da Bubble Tea İçebileceğiniz Yerler

Bubble tea’lerini Uzak Doğu’dan getiren Moncai Bubble Tea Shop orijinal tadı yakalayan yerlerden biri. Deneyenlerden tam not alan mekânda hem kapalı hem de açık oturma alanı bulunuyor. Geleneksel Asya boba çayı yapan mekânın içeceklerinde inci çeşitlerinin aroması da tam not alıyor.

Caddebostan İskele Sok. No:12/a, Kadıköy/İstanbul, 05552553824

Bubble Tea Nedir?

Ülkemizde sosyal medya sayesinde, sıradan buzlu çayların pabucunu dama atma noktasına gelen bir lezzet: Bubble Tea. 34 yıl önce ilk kez Tayvan’da popüler olan daha sonra tüm dünyaya açılan Bubble Tea adından da anlayacağınız üzere minik baloncuklardan oluşan, bugüne kadar deneyimlediğinizden çok farklı bir çay. Bubble Tea’lerin bir diğer adı da boba.

Türkiye’de İnci Çayı olarak da bilinen Bubble Tea’nın orijinalinde çay ve süt karışımı: topioka / tapyoka adı verilen küçük hafif sakızımsı baloncuklar bulunuyor. Tabii çay bazlı veya çeşitli aromadaki bu içeceğin tadını daha da ön plana çıkarmak için şimdiki baloncukları meyve, bal, çikolata gibi tatlarda bulmanız mümkün.

“Ben çay içmem” diyen kahveseverleri bile kendine bağımlı hale getiren Bubble Tea’nin adının içeceğin içindeki baloncuklardan geldiği düşünülse de aslında Bubble Tea ismini; çalkalandıktan sonra üst tabakada oluşan kalın köpükten alıyor.

İstanbul’da Bubble Tea Mekânları

İstanbul’da Bubble Tea İçebileceğiniz Yerler

Ülkemizde de kısa sürede büyük bir popülerliğe kavuşan Bubble Tea özellikle İstanbul’da birçok mekânda servis edilmeye başlandı bile. Hatta sırf Bubble Tea’ye özel kafeler de mevcut. Asya’dan Amerika’ya, Avrupa’dan sonra şimdi de ülkemizde meşhur olan Bubble Tea’yi İstanbul’da hem Anadolu hem de Avrupa Yakası’nda deneyimleyebilirsiniz.

Yeni mekanlar, etkinlikler, filmler, diziler, gustolu içerikler ve sürprizler için
👉OGGUSTO Club’a katılın!

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları