preloader

2020 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

2020 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Yazı Boyutu:

2020 İlkbahar/Yaz sezonu aksesuar trendleri mercek altında. Sezonda öncelik edecek aksesuar modasını ilk bilen siz olun.

Trendleri analiz etmemizi sağlayan moda haftalarının ardından ortaya tek bir sonuç çıktı: Aksesuar seçimimizde akılcıl davranmalıyız. Çünkü New York, Londra, Milano ve Paris defilelerini domine eden aksesuarlar, sadelikleri ve gösterişten uzak çizgileriyle gardıroplarımızda sezonlar boyunca kalmayı hedefleyen fonksiyonel parçalardı. Çantalar formları itibariyle tüm eşyaların sığacağı kolay taşınabilirlikteyken ayakkabıların üzerlerinde yürünebilir olması amaçlanmıştı. Genele baktığımızda temel prensip, zamansızlıktı.

Söz konusu aksesuar seçimi olduğunda stilinizi göz önünde bulundurmanızı ve gardırobunuzun sürekliliğini sağlamanızı salık veren 2020 İlkbahar/Yaz trendlerine gelin birlikte bakalım.

Her Yolun Denendiği Detay: Rafya

2020 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Tüm sezonu gözden geçirdiğimizde bir materyal hepsinden ayrılıyor: Mütevazi rafya yani palmiye lifi. Ayakkabılara, çantalara ve kemerlere hayat veren lif, bitkisel bir materyal olması ile de endüstrinin güncel küresel sorunlara verdiği cevaba karşılık geliyor. Yeni it-bag’in çevreye duyarlı olmasından başka ne isteyebiliriz ki.

(Yakaya) İliştirilmiş Çiçekler

2020 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

19. yüzyılın başlarında erkek giyimin özellikli detaylarından olan yaka çiçekleri, 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda kadın giyiminin de olmazsa olmaz aksesuarı olacak. Ceketiniz yakasız olsa dahi çiçeklerin gücüne kapılabilirsiniz; Chanel’den ilham alıp onları -o harikulade kamelyaları- şapkanıza iliştirmeyi deneyin.

Büyük Yumuşaklar

2020 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Sezonun süper-boy çantaları, şekillerinin de kolayca adapte olmasını sağlayan, yumuşak formlarda karşımıza çıkıyor. Vücudu bir zırh gibi çevreleyen tasarımların yanı sıra elde taşınan bohçaların en büyük ortak özelliği, ne kadar büyükse o kadar çarpıcı olmaları.

Yüzde Beliren Gökkuşağı

2020 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Son iki senedir büyük, küçük, sportif ve köşeli hallerde gördüğümüz güneş gözlüklerinde 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda sürücü koltuğuna majör renkler oturuyor. Hemen her forma adapte edilen trend, gökkuşağı renklerini çağırıyor.

{772524}

Köşeli Burunlar

2020 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Son on yılın en deneysel köşeli burunlarını tasarladığı için Demna Gvasalia’ya teşekkür etmeliyiz. Zira trend, hiçbir köşesi törpülenmeden, sandaletlerle, botlarla ve topuklularla hayatımızda olmaya devam ediyor.

Arzu Nesnesi: Büzgülü Çanta

2020 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

2020 İlkbahar/Yaz sezonu ile yuvarlak formunun daha da belirginleştirildiği, bazı tasarımlarda neredeyse kovayı andıran büzgülü çanta, sezonun vazgeçilmezi olacak. Sürekli hareket halinde olan kadınlar için ideal boyutları ve her stile hitap edecek farklı yorumları ile sokaklara damga vuracağından şüphemiz yok.

Sarınıp Sarmalanmış Saçlar

2020 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Yves Saint Laurent’in ilham perilerinden Loulou de la Falaise’nin lüks hippi ihtişamına gönderme yapan sarınıp sarmalanmış saçlar, Anthony Vaccarello’dan Angela Missoni’ye hemen her tasarımcının radarındaydı. Öyle ki sarma işinin podyumlara taşındığı artistik yorumlar, ipek eşarplarınıza yeni bir gözle bakmanızı sağlayacak türden.

Platform Topuklar

2020 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Sneaker’ların podyum ışıltısını kaybettiği anda imdadımıza düz-yüksek tabanlı sandaletler yetişti. Ayağınızdan çıkarmadığınız Birkenstock’larınız için de gösterişli bir alternatif olan yeni nesil sandaletlerin son derece rahat olduklarını belirtelim.

Yeni Varak Çağı

2020 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Hedi Slimane’nin Celine ile tanıttığı ilk burjuva görünümün endüstrideki yansıması devam ediyor; Paris’in sol yakasının ışıltılı stil kodları 2020 İlkbahar/Yaz sezonu ile tüm tasarımcıların ilgisini çekmişe benziyor. Kemerlerden çantalara ve ayakkabılara, altının ihtişamı aksesuarları etkisi altına alıyor.

{772363}

Eller Serbest

2020 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

Bel çantaları halen bir değer olarak kombinlerdeki yerini korurken tasarımcılar elleri serbest bırakacak yeni yollar aramaya devam ediyor. Çakmak taşıyan kolyelerden AirPod kılıflarına hatta rujunu koyabileceğiniz eldivenlere, ellerde bir şey taşımama dönemi hız kesmeden sürüyor.

Tatlı Mary Jane

2020 İlkbahar/Yaz Aksesuar Trendleri

2020 İlkbahar/Yaz sezonunun iddialı ayakkabı yorumlarının arasından sıyrılan bir klasik var: Mary Jane topuklular. İster klasik siyah ister zengin brokar olsun, zarif bir silüet arzulayanlar için işler yolunda gibi görünüyor.

Zeynep Özar Berksü
Zeynep Özar Berksü Tüm Yazıları