preloader

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Yapılması Gerekenler

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Yapılması Gerekenler

Yazı Boyutu:

Uygulayacağınız birkaç bakım ile sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Önerilerimizi dikkate alın!

Kadınların en büyük makyajı saçlar! Bakımsız saçlar ile ne kadar güzel giyinip süslenseniz bile kusursuz görünüme ulaşmanız mümkün değil. Evet, herkesin hayali ışıl ışıl parlayan saçlara sahip olmak ancak unutmayın ki sağlıklı saçlara kavuşmak aslında çok zor değil ancak biraz emek istiyor! Sadece birkaç adımda sağlıklı saçlara kavuşmak içn önerilerimize kulak verin.

Saçınızı düzenli olarak kestirin

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Yapılması Gerekenler

Saç şekillendiricilerin ısısına, yazın güneşe, kışın ise soğuk havaya maruz kalan saçlarınız kırılmaya çok müsait. Elbette saçınızı bakım ürünleriyle büyük ölçüde onarabilir ve yıpranmış görünümden kurtulabilirsiniz ancak yine de kırılan saçlarınızı sağlıklı bir görünüme ulaştırmanın en garanti yolu düzenli olarak kestirmektir. Pürüzsüz saçlar için her mevsim geçişinde kırıklarınızı aldırmanızı öneriyoruz. Ancak kırıklarınızı aldırdıktan sonra da rutin bakımınıza devam etmeyi ihmal etmeyin. Saç kestirmeden önce bilmeniz gereken her şeyi kuaför Haluk Feyzioğlu’ndan öğrenin.

Saçınıza nem depolayın

Hava şartları ve ısı ile şekillendirmeler sonucunda saçınız nemini kaybediyor. Nemini kaybeden saç ise son derece bakımsız görünüyor. Nemini kaybeden saçları onarmanın en etkili yollarından biri zengin içerikli saç yağlarından kullanmak. İçeriğinde doğal bitki özleri ve vitamin bulunan saç yağları, saçınızın nem dengesini olması gerektiği seviyeye getirir ve ışıltı kazandırır. İster nemli saçınıza durulanmayan saç yağlarından kullanabilir isterseniz de zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, argan yağı gibi yağları saçınıza sürebilirsiniz.

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Yapılması Gerekenler

Yaklaşık 1 saat boyunca saçınızda kalan yağı iyice durulayın. Farkı anında hissedeceksiniz! Saç yağlarının yanı sıra düzenli olarak serum ve maske de kullanmak saçınıza nem depolar. En iyi saç bakım yağlarını bu rehberde inceleyebilirsiniz.

{128060}

Serumla saçınızı onarın

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Yapılması Gerekenler

Saç serumunun içeriği ve ve formülü diğer bakım ürünlerine göre daha yoğun olduğu için serum, saç tellerine anında etki eder. Böylece saçınız ihtiyaç duyduğu besinleri anında bünyesine alır. Üründen ürüne kullanım şekilleri değişkenlik gösterir. Saç serumunu temiz saçınızı şekillendirmeden önce kullanabileceğiniz gibi banyo sırasında saçınızı şampuanlayıp bakım kremi uyguladıktan sonra da kullanabilirsiniz.

Yoğun bir bakım isterseniz, gece serumlarını kullanmanızı öneriyoruz. Gece yatmadan önce serumu boydan uca doğru uygulayın ve sabaha mükemmel saçlarla uyanın!

Garage Organics

Maske uygulayın

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Yapılması Gerekenler

Saçınızın ışıltılı görünmesi için bakım rutininizde mutlaka olması gereken ürünlerden biri maske. Maskeyi haftada 2 kere şampuandan sonra uygulayabilirsiniz. Etkili bir bakım için bu adımları takip edin; avucunuza aldığınız bir miktar maskeyi boydan uca doğru uygulayın. Temiz bir havlu alın ve sıcak suda iyice ıslatın. Havlunun suyunu sıktıktan sonra saçınıza sarın. Havlu sıcaklığını kaybedince, bu işlemi tekrarlayın. Maskenin toplamda 5 dakika saçınızda kalması yeterli. Maske uyguladığınız günlerde saç kremi kullanmayabilirsiniz. En iyi saç maskelerini bu rehberde inceleyebilirsiniz.

Saç derinize bakım yapın

Saç derisi bakımı yapmak çoğu kişinin neredeyse hiç aklına bile gelmediği bir uygulama. Ancak sağlıklı saçların sırrı saç derisinden geçiyor. Saç derinizin sağlıklı kalabilmesi için uygulamanız gereken adımlar çok basit. Saç derisinin ürettiği yağı temizlemek için gün aşırı saçınızı yıkamalısınız. Eğer saçınızda çok sebum üretimi olursa kepek, aşırı yağlanma, hassasiyet, dökülme gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Yapılması Gerekenler

Saçlarınızı ılık su ile yıkamaya özen gösterin çünkü sıcak su derinizin hassaslaştırır ve dökülmelere sebep olur. Saç derinizde kepeklenme problemi varsa mutlaka köpeği önleyen içerikteki şampuanlardan kullanın. Sağlıklı saç derisi için uygulamanız gereken adımları öğrenin.

{49899}

Bakım rutininizi hava koşullarına göre belirleyin

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Yapılması Gerekenler

Her mevsim saçlarınızın ihtiyaçları değiştiği için farklı bakımlar uygulamanızı öneriyoruz. Yazın bakım rutininize UV korumalı ürünler kullanmaya özen gösterin çünkü güneş ışınları saçınızı kurutarak bakımsız görünmesine sebep olur. Ayrıca güneş, deniz suyu ve klora maruz kalan saçlarınızı doğal nemini kaybeder. Dolayısıyla yaz ve sonbahar mevsimlerinde mutlaka saç yağı kullanın, nemi depolayan saçlarınızın her zaman bakımlı görünür. Soğuk havalar, saç derinizi kurutabilir. Kuruyan saç derisi ise kepek, kaşıntı gibi problemlere yol açar. Bunu engellemek için kışın saç derisi bakımınıza dikkat edin, gerekirse saç toniği ya da saç derisi emülsiyonlarından kullanın. İlkbahara geçiş yapıldığı dönemlerde de bu ürünlerin yanı sıra saç serumu kullanarak soğuktan yıpranan saçlarınızı onarabilirsiniz.

Vitamin takviyesi yapın

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Yapılması Gerekenler

Ürünlerle desteklediğiniz saçlarınızı aynı zamanda içten de beslemelisiniz. Bazı vitaminler, bedeninize olduğu kadar saçlarınıza da çok iyi geliyor. Örneğin A vitamini saçlarınızın dökülmesini engeller, B vitamini saçlarınızın kırılmadan ve sağlıklı uzamasını sağlar, C vitamini saçlarınızın parlaklığını arttırır, D vitamini yeni saç köklerinin oluşmasına destek olur, E vitamini ise yeni saç hücrelerinin oluşmasına, var olanların ise güçlenmesini sağlar. Beslenme alışkanlığınıza bu vitaminleri ekleyerek hem sağlığınızı hem de saçlarınızı koruyabilirsiniz.


Garage Hair Repair Studio, Acıbadem Şube Kurucu Ortağı Mustafa Akkuş, sağlıklı saçlar için öneriler veriyor...

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Yapılması Gerekenler
Mustafa Akkuş
  • Doğru Şampuan ve Saç Kremi Seçimi Yapın: Saç tipinize uygun şampuan ve saç kremi kullanın. Kuru saçlar için nemlendirici, ince telli saçlar için hacim artırıcı ürünler tercih edilebilir.
  • ⁠Ilık Su Kullanın: Saçlarınızı yıkarken aşırı sıcak su kullanmaktan kaçının. Ilıman su saç derisini daha az tahriş eder.
  • Saç Maskeleri ve Doğal Yağları Bakım Rutininize Ekleyin: Haftada bir kez saç maskeleri veya doğal yağlar (örneğin, argan yağı, hindistancevizi yağı) kullanarak saçları besleyin.
  • ⁠Isıya Karşı Koruyun: Fön, maşa veya düzleştirici gibi ısıya maruz kalan aletler kullanırken ısıya karşı koruyucu ürünler kullanın.
  • Saç Derisi Temizliğini Özen Gösterin: Saç derisini temiz ve sağlıklı tutmak için düzenli aralıklarla saçınızı yıkayın, ancak aşırı yıkamaktan kaçının.
  • Saçınıza Zarar Verecek Kimyasallardan Kaçının: Aşırı kimyasal içeren ürünlerden (örneğin, sık perma veya ağartma) kaçının ve saçınıza nazik davranın.
  • Sağlıklı Beslenin: Saç sağlığı, genel vücut sağlığıyla bağlantılıdır. Yeterli vitamin, mineral ve protein alımına dikkat edin.
  • ⁠Stresten Kaçının: Stres, saç sağlığını olumsuz etkileyebilir. Rahatlamak ve stresle başa çıkmak için uygun yöntemleri bulun.
  • Uygun Tarak ve Fırça Kullanın: Saçlarınızı nazikçe tarayın, özellikle ıslakken çekmekten kaçının. Doğal kıllı taraklar kullanmak saça daha az zarar verir.
Cemre Bosnalı Zeydanlı
Cemre Bosnalı Zeydanlı Tüm Yazıları