preloader

İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019

02.09.2019
İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019

Yazı Boyutu:

2 – 9 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek konserler, kültür-sanat etkinlikleri için etkinlik takvimine göz atın ve hemen biletinizi alın!

Konserden tiyatroya, festivalden müzikale kadar İstanbul’da gerçekleşen tüm güncel kültür-sanat etkinlikleri için tıklayın!

Çalınmış Güzellik

İtalyan Kültür Merkezi’nde bu hafta size Bernardo Bertolucci Film Haftası var desek! 1996 yapımı Çalınmış Güzellik, bir döneme damgasını vurmuş, başrolünde Liv Tyler, Stefania Snadrelli, Jean Marais, Jeremy Irons, Carlo Cecchi gibi önemli isimlerin yer aldığı harika bir film.

Filmin konusu ise şöyle: 1996 senesiydi. Radyoda Alanis Morrisette ve Smashing Pumpkins çalıyordu. Bertolucci Çalınmış güzellik filminin başrolü için Aerosmith grubunun solisti Steven Tyler’in kızını seçer. Lucy rolüneki 18 yaşındaki Liv, Aşkı Toskana bölgesindeki tanıyan Amerikalı bir genç kız olup filmin ailesinin gerçek hikayesi anlatılmaktadır. Çalınmış güzellik, Amerikalı bir kızın ve babasının kimliğini ve olgunluğunu bulma yolculuğunu anlatıyor. Lucy için yaz yeni keşiflerle, eski anılarla ve finalde olgunluğa ulaşıncaya kadar yeni duygularla başlar; gerçek babanın keşfi ve masumiyetin kaybedilişi.

Walkman’in de kulaklıklarıyla Lucy’nin Hole dinlerken tek başına dansedişleri o yılların ergenlerinin amblemi haline geldi. Tipik hafif çiçekli mini elbise, yetişkinliğe geçiş, isyan, bağımsızlık arzusu ve gerçekten harika olmanın ne demek olduğunun farkında olmaması. Film aynı zamanda 90’lı yılların müziğine de bir yolculuk gibi. Filmin müziklerinde yer alan parçalar 90’lı yılların ortasından Bristol Sound, Hoover, Portishead, Axiom Funk, Stevie Wonder’ın Superstition ve John Lee Hooker, Nina Simone, Billie Holiday, Cocteau Twins. Bjork bile önce adını Bertolucci koyduğu bilahare Bachelorette olarak değiştidiği bir parça hazırladı ve bu şarkıya Homogenic adlı albümünde yer verdi.

Filmin kahramanı Lucy gibi İranlı Darius Khondji’nin görüntüleri ve canlıların resmine atıfta bulunan ışıklar ile geliştirilmiş Toskana kırsalları, tepeleri olan Chianti’de hiçde gözardı edilemez.

İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019

Tarih: 2 Eylül 2019, Pazartesi

Saat: 19.00 – 21.00

Yer: İtalyan Kültür Merkezi

Rezervasyon / Bilet: eventbride

Kolektif Dual Talks

Her ay Levent ve Maslak’ta Userspots iş birliğiyle düzenlenecek olan Kolektif Dual Talks ile dijital dünyanın gelişen trendlerini ve startuplarla kurumların merkez noktası olan inovasyonun önemini, püf noktalarını hep birlikte keşfedip öğreniyoruz. Her etkinlikte, belirlenen bir konu üzerine Userspots’un birlikte çalıştığı köklü firmaların temsilcilerinin tavsiyeleriyle daha verimli ve üretken bir çalışma hayatını keşfe çıkıyoruz.

Levent’te gerçekleşecek bu etkinliğe kurumsal firmalarda UX takımlarının yapısı, UX çalışmalarının ajans ve kurum içerisinde dengelenmesi, UX araştırmalarında metodolojilerin birleştirilmesi ve araştırma bulgularının aksiyona dönüşebilecek iç görülere dönüştürülmesi hakkında deneyimlerinde bolca yer aldığı bir konuşma dinlemek üzere davetlisiniz!

İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019

Tarih: 3 Eylül 2019, Salı

Yer: Kolektif House

Rezervasyon / Bilet: kolektifhouse.co

Alice

Geçtiğimiz sezon dikkatleri üzerine çeken, ülkemizde büyük prodüksiyonlu çekilen ilk müzikal olması sıfatıyla da ayrı bir yere sahip bu sezonda da Zorlu PSM Ana Sahne’de meraklılarını bekliyor.

Lewis Carroll tarafından yazılan ve bugüne kadar 174 dile çevrilerek edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olma özelliğine sahip “Alice Harikalar Diyarında”, Serdar Biliş’in yönetmenliği ve Beyhan Murphy’nin koreografisi ile çağdaş bir müzikal uyarlama olarak sahnedeki yerini alıyor.

“ALICE” adı ile izleyicisiyle yeniden buluşacak olan müzikalde Serenay Sarıkaya “Alice” olarak izleyicisinin karşına çıkmaya hazırlanırken, Ezgi Mola “Kraliçe”, Enis Arıkan “Tavşan”, Şükrü Özyıldız “Şapkacı”, İbrahim Selim “Kral”, Merve Dizdar ise “Kedi” rolü ile başrolleri paylaşacak.

Tarih: 5 Eylül 2019, Perşembe

Saat: 21.00 – 23.45

Yer: Zorlu PSM

Rezervasyon / Bilet: biletix

Neolokal Mutfağı’nın Eylül’de Yabancı Şef Konuğu: Willem Hiele

Şehirde en sevdiğimiz gusto duraklardan biri olan Neolokal’de sonbahar sezonu açıldı!

İlk yabancı şef yemeğini, Belçika’dan konuk olacak Willem Hiele ile tasarlayan Maksut Aşkar ile birlikte, bu coğrafyanın ürünlerini tanıtacak.

Sekiz jenerasyondur ailesinin işlettiği restoranı, eşi Shannah ile 2012’de devralıp Michelin yıldız alan Willem, sürdürülebilir gelenekleri paylaştığı yemekler pişiriyor.

Kuzey denizi ve bölgesinin mahsüllerini mutfağında yoğun olarak kullanan Willem, Beyhan Uzuncarsilioglu’nun Anadolu’dan topladığı atalık tohumlardan oluşturduğu Gümüşdere Urban Garden’daki bahçesini ziyaret edecek. İki şef beraber geçirdikleri süre içindeki edinimleriyle pişirecekleri yemekleri Neolokal misafirlerine sunacaklar.

İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019

Tarih: 5 Eylül 2019, Perşembe

Saat: 20.30

Yer: Neolokal

Rezervasyon / Bilet: 0212 244 00 16 veya [email protected]

{771809}

Nina Kraviz Bir Kez Daha İstanbul’da

Global dans sahnelerinin en şahsına münhasır isimlerinden, fanları her geçen yıl daha da artan kendi akımının yaratıcısı Nina Kraviz, Sweet Union sunumu ve Burn Energy Drink’in desteğiyle 6 Eylül Cuma gecesi Volkswagen Arena’da!

Acid’den techno’ya ve trance’den dark wave’e uzandığı cesur seçkileriyle her performansında tür sınırlarına meydan okuyan Kraviz’in; kabinde Maayan Nidam, Terrence Dixon ve Deniro eşliğinde en yeni keşiflerini paylaşacağı bu heyecan verici geceyi kaçırmayın deriz.

İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019

Tarih: 6 Eylül 2019, Cuma

Saat: 23.00 – 05.00

Yer: Volkswagen Arena

Rezervasyon / Bilet: bugece.co

FreeUP Festival

İddialı line up’ı ve satılan her bir biletle HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu ) Bursa’daki Emekli Hayvanlar Çiftliği projesine destek olan bir festival gözlemizi kamaştırdı.

Guy J, Tube & Berger, Matthew Dekay sevilen DJ’lerin sahne alacağı festivalin ayrıntılı programına buradan bakabilirsiniz.

İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019
Tarih: 7 Eylül 2019, Cumartesi

Saat: 14.00 – 04.30

Yer: Uniq Açıkhava Sahnesi

Rezervasyon / Bilet: biletino

Flapper Swing Boğaz’da

Yenilendikten sonra şehre hızlı dönüş yapan Feriye’de etkinlikler baş döndürücü bir hızla devam ediyor. Şehrin en dinamik mekanlarından biri olmaya aday Feriye’de bu hafta meraklılarının yakından takip ettiği Flapper Swing yer alıyor.

Django Reinhardt ve Sydney Bechett’nin ayak izlerini takip eden grup Gypsy Swing’in en eğlenceli şarkılarını, 1920’ler ve 1930’ların parti atmosferini 2013 yazından beri İstanbul sahnelerine taşıyor. İki manouche gitar, kontrbas, saksafon ve vokalden oluşan Flapper Swing her konserde dinleyicilerini görsel ve işitsel bir şölen eşliğinde zamanda keyifli bir yolculuğa davet ediyor.

Program:

19:00 – 20:00 DJ, 20:00 Flapper Swing / Canlı Müzik, 21:00 – 24:00 DJ / Dans Gecesi

İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019

Tarih: 7 Eylül 2019, Cumartesi

Saat: 20.00 – 23.30

Yer: Feriye

Rezervasyon / Bilet: Ücretsiz Etkinlik

İstanbul Rooftop Festival 2019

İstanbul Rooftop Festival, dördüncü kez size en yakın terasa inmek üzere.

“Bir sonbahar klasiğine dönüşen İstanbul Rooftop Festival, 7 Eylül Cumartesi günü İstanbul’un eşsiz teraslarında, geniş bir müzik yelpazesi ve birbirinden farklı aktiviteler ile yaza veda etmeye hazırlanıyor!

2015 yılından bugüne toplam da 30.000’den fazla müzikseveri ağırlayan ve şehrin içinde gerçekleşen en kapsamlı festival olarak tanımlanan İstanbul Rooftop Festival, tek bir bilet ile 15’e yakın mekanı deneyimleme fırsatı tanıyor! 30’dan fazla yabancı, 100’den fazla lokal sanatçının bugüne kadar performans gösterdiği festivalde, müziğin yanı sıra tüm teraslarda farklı zamanlarda gerçekleşen aktivitelere de ev sahipliği gerçekleştiriyor. En kapsamlı haline bu yıl kavuşan festival de 40’tan fazla sanatçı performans gösterecekken, festival bu sene 12 teras da birden gerçekleşecek.

Tarih: 7 – 8 Eylül 2019

Saat: 14.00

Yer: Rooftop Çeşitli Mekanlar

Rezervasyon / Bilet: biletix

4. Kadıköy Plak Günleri

İstanbul’un müzik kültüründe önemli bir yere sahip Kadıköy’de, plakların büyülü atmosferinde 7 ve 8 Eylül’de, yani tüm hafta sonu plak severler buluşuyor.

Başta Kadıköy’ün olmak üzere İstanbul’un önemli plakçılarının, plak koleksiyoncularının, plak müdavimlerinin buluşacağı etkinlik kapsamında, plak satışının yapılacağı stantlar, değiş – tokuş stantları, Plak DJ seçki yayınları etkinliğe renk katacak. Etkinliğin plak kültürüne katkısı düşünülerek geliştirilen, söyleşi ve plak okuma etkinlikleri, yayıncı stantları da katılımcılara yeni pencereler açacak.

Program; http://plakadikoy.kadikoy.bel.tr/

İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019

Tarih: 7 – 8 Eylül 2019

Saat: 13.00

Yer: Kadıköy Kız ve Teknik Meslek Lisesi

Rezervasyon / Bilet: Ücretsiz Etkinlik

{771861}

Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit

Latife Tekin‘in ‘Sevgili Arsız Ölüm’ romanından uyarlanan oyun Zorl PSM’nin yeni sezonunda yine en dikkat çeken tiyatro oyunlarından biri olarak göze çarpıyor.

Oyun Hakkında:

Köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit’in gözünden dinliyoruz. Sıkıştıkları tek odalı evde, şehre tutunma mücadelesinde hepsi kendilerince bir yol tutturuyor. Dirmit kız ise durmak bilmeyen merakı ve direnme gücü sayesinde karşısına çıkan zorluklarla baş etmenin türlü yollarını buluyor. Onu şehirden korumaya çalışan annesi Atiye, babası Huvat ve abileri Dirmit’in türlü yollarından huylanıyor, ona adet ve geleneklerin rehberliğinde türlü engeller koyuyorlar. Ama Dirmit durur mu, durmuyor!

İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019

Tarih: 9 Eylül 2019, Pazartesi

Saat: 20.30

Yer: Zorlu PSM

Rezervasyon / Bilet: biletix

Yolu Eskişehir’e Düşenlere…

Marshmallow Laser Feast Odunpazarı Modern Müze’de

Sırada çok heyecan verici bir dijital sanat etkinliği yer alıyor!

Dünyanın dijital sanat alanında önde gelen kolektifi Marshmallow Laser Feast, teknoloji ve bilimi sanatla bir araya getiriyor. Kolektif, 8 Eylül – 7 Aralık 2019 tarihleri arasında çok algılı, üç boyutlu yerleştirmeleriyle ilk defa OMM – Odunpazarı Modern Müze’de izleyici ile buluşacak.

Marshmallow Laser Feast, birden çok duyu organını aynı anda harekete geçiren Ağaca Övgü (Treehugger) ve Bir Hayvanın Gözlerinden (In The Eyes of the Animal) isimli iki sanal gerçeklik deneyimiyle doğanın insan yaşamındaki hayati önemini vurguluyor.

Yerleştirmeler, Dijital İletişim Sponsoru Vodafone Red’in katkıları ve Nec, CJ ICM ve Asimetrik’in desteğiyle ilk defa OMM’un 7 Eylül’de Eskişehir’de gerçekleşecek açılışında sunulacak.

İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019

Tarih: 8 Eylül- 7 Aralık 2019

Yer: OMM – Odunpazarı Modern Müze’

Rezervasyon / Bilet: Ücretsiz Etkinlik

Yolu Bursa’ya Düşenlere…

Nilüfer Müzik Festivali 2019

Biz, mottosunu okurken bile heyecanlandık! Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel!

Nilüfer Müzik Festivali 2015 yılından bu yana her geçen gün büyüyen bir festival olarak hafızalarda hatırı sayılır bir yer etti desek yanlış olmaz.

Dünyanın dört bir yanından gelen onlarca müzisyen ile gün boyunca bitmeyen sahne performansları, kamp keyfi, sayısız yeni arkadaş, sınırsız eğlence, bol güneş ve daha fazla müzik vaad eden festivali kaçırmayın deriz! NilüferFest alanında ayrıca spor aktiviteleri, interaktif oyunlar ve harika görüneceğin fotojenik noktalar da bulacağınızı not düşelim!

İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019

Tarih: 6 Eylül 2019, Pazar – 8 Eylül 2019, Salı

Saat: 6 Eylül 12.00 – 8 Eylül 23.59

Yer: Balat Atatürk Ormanı, Bursa

Rezervasyon / Bilet: Biletino

Biletinizi Şimdiden Alın!

Boğaz’da Bistronomik Deneyim

Herkesin aklındaki Basta’nın kurucu ortaklarından şef Derin Arıbaş ve Feriye’nin şefi Esra Acar Koç, Boğaz’ın hemen yanındaki Feriye’de Bistronomik bir deneyim için bir araya geliyor.

Feriye’de gastronomi deneyimleri serisinin ilki olan bu etkinlik ile Fransız kültürünün inceliklerini, mevsimin tazeleri ve kendi yöntemleri ile yorumluyor.

Arıbaş; Institut Paul Bocuse sonrası, iki yıla yakın bir süre, önce 3 Michelin’li L’Astrance ve yine 3 Michelin’li Hof van Cleve’i deneyimledi. 2,5 yıl Dubai macerası ardından, Basta doğdu.

İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019

Tarih: 13 Eylül 2019, Cuma

Saat: 20.00

Yer: Boğaz Feriye

Rezervasyon / Bilet: Feriye

{772388}

Festtogether

14 Eylül DasDas ve 28 Eylül Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek olan Türkiye’nin ilk sürdürülebilir müzik festivalini ilgi çekici kılan detayları gelin beraber bakalım!

Öncelikle, bu festivale aldığınız biletle Tider, İhtiyaç Haritası, Adım Adım, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Çaba, TOG ve Tohum Otizm Vakfı Sivil Toplum Kuruluşlarına destek vermiş oluyorsunuz.

Dünyadaki tüm büyük festivaller her yıl toplam 20 bin ton atık ürettiği bilgisi zaten başlı başına can sıkıcı. Festtogether ise müziğin birleştirici gücünü kullanarak ekolojik bilinci yükseltmeyi hedefliyor. Çevre duyarlılığına sahip sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek, Türkiye’de ilk kez yapılan festivalde gün boyu ekoloji, geri dönüşüm, çevre gibi konularla ilgili atölyeler ve paneller de düzenleneceğini hatırlatıp programı aşağıya bırakalım.

Festtogether Line-up

14 Eylül – DasDas
Bob Geldof
Büyük Ev Ablukada Akustik

28 Eylül – KüçükÇiftlik Park
ATHENA
UNKLE
Yüzyüzeyken Konuşuruz
Kimbra
Son Feci Bisiklet

İstanbul Etkinlik Takvimi: 2 - 9 Eylül 2019

Tarih: 14 – 28 Eylül 2019

Yer: Das Das & Küçükçiftlik Park

Rezervasyon / Bilet: Biletix

Tuğba Dal
Tuğba Dal Tüm Yazıları