preloader

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

03.10.2023
Dünyanın En Güzel Bahçeleri

Yazı Boyutu:

Versay Sarayı’ndan Monet’nin ilham kaynağı Giverny’ye dünyanın en iyi bahçelerini bir araya getirdik. Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmezi bahçeleri şimdi keşfedin.

Bahar ve yaz ayları gelince, herkes kendisini bahçeli alanlara atmak istiyor… Biz de yeşilin içinde güneşin tadını çıkartabileceğiniz, en güzel bahçeleri bir araya getirdik. Dünyanın dört bir yanındaki en güzel bahçeleri keşfederek seyahat rotalarınıza bu mükemmel rotaları ekleyebilirsiniz. Paris, Salzbrug, Marakeş gibi destinasyonlarda bulunan mutlaka görülmesi gereken bahçeleri keşfedin.

Versay Sarayı Bahçesi
Paris – Fransa

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

Versay Sarayı’nın tarihi bahçesi, Avrupa’daki en etkileyici bahçelerden. 800 hektarlık bir alana yayılan bahçe, tipik bir Fransız bahçesi örneği. Louis XIV’nin, bahçenin de en az saray kadar lüks olması gerektiğini düşünerek yaptırdığı yemyeşil alanda o kadar çok çeşit bitki ve çiçek var ki incelerken günlerinizi geçirebilirsiniz.

Claude Monet Garden
Giverny – Fransa

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

Claude Monet’nin Bahçesi, Giverny Claude Monet’nin en meşhur eserlerinden olan Japanese Bridge ve Water Lilies adlı tabloları için ilham aldığı bahçe, aynı zamanda ressamın 43 yıl boyunca yaşadığı evinin bahçesi. Bahçenin yakınlarındaki Musee des Impressionnismes Müzesi de görülmeye değer.

{6578}

Majorelle Garden
Marakeş – Fas

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

Yves Saint Laurent’ın eski evi olan Jardin Majorelle, kobalt mavi ve sarı gibi canlı renkleri ve Art Deco mimarisiyle dikkat çekiyor. 1931 yılında, 12 dönüm arazi üzerine Fransız ressam Jacques Majorelle tarafından inşa edilen binanın bahçesinde pek çok nadir rastlanan bitki yetiştiriliyor. Marakeş‘teki evin her köşe hem botanik meraklılarını hem de fotoğraf tutkunlarını cezbetmek üzere tasarlanmış. İster egzotik bitkilerle bezenmiş yollar arasında romantik bir yürüyüşe çıkın, isterse olağanüstü sanat eserleri ve mimarisi ile göz kamaştıran bu mistik bahçede, gizli köşeleri keşfe dalın.

Royal Botanic Gardens
Melbourne – Avustralya

Victoria Bölgesi’ndeki en popüler destinasyon olan botanik bahçelerinde, bir çocuk parkı, herbaryum ve bir gözlem evi de bulunuyor. Burada ayrıca ‘Çocuklar için yoga’ gibi etkinlikler de yapılıyor. Tropik yağmur ormanlarından Avustralya’nın özgün bitkilerine kadar birçok güzelliği bir arada bulabilirsiniz. Şanslıysanız, bahçede karşınıza çıkan yerel hayvanları gözlemleme şansı da bulabilirsiniz. Flamingolar, özgürce uçan egzotik kuşlar ve tabii ki uysal kangurular!

Gardens by the Bay
Singapur

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

Singapur’un merkezinde, 101 hektarlık bir araziye yayılan Fardens by the Bay, doğa ve teknolojinin kusursuz birleşimini sunuyor. Gardens by the Bay’de bulunan 25-50 metre yüksekliğindeki “Supertree Grove”, dev ağaç benzeri yapılardan oluşuyor ve enerji üreten güneş panelleriyle kaplı olmaları sayesinde geceleri muhteşem ışık gösterileri gerçekleştiriyor. Bahçenin içinde yer alan dünyanın en büyük iç mekan şelalesi “Cloud Forest” ve dünyanın farklı bölgelerinden bitkileri sergileyen “Flower Dome” isimli iki büyük sera ile de ünlü.

Kirstenbosch
Cape Town – Güney Afrika

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

Güney Afrika’nın dünyaca ünlü botanik bahçesi Kirstenbosch, Table ve Devil’s Peak dağlarının eteklerinde muhteşem bir manzaraya sahip. 22.000’den fazla yerel bitkinin yetiştiği bahçe, 1913 yılında ülkenin doğal bitki örtüsünü korumak için kurulmuş.

Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri
Londra – İngiltere

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

18. yüzyılda kurulan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kew Bahçeleri, doğal güzelliği, botanik ilgiyi ve tarihi bir zenginliği bir araya getiren benzersiz bir destinasyon. Bahçelerde dolaşırken göz alıcı manzaraların ve göletlerin tadını çıkarabilindiği gibi, “Palmiye Evi” isimli devasa sera ise bahçenin en popüler yeri. Seranın içinde dolaşırken, dünyanın farklı bölgelerinden gelen bitkilerin çeşitliliğini keşfedebilirsiniz.

Butchart Bahçeleri
Kanada

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

Kanada’nın British Columbia eyaletinde bulunan Butchart Bahçeleri, 20. yüzyılın başlarında Jennie Butchart tarafından kireç madeni çukuru olarak kullanılan bir alana binlerce bitki dikilerek oluşturuluyor ve alan hızlıca bir botanik harika haline geliyor. Bahçeler, her biri kendi özgün tasarımıyla dört farklı tema bahçesi ile ünlü: Japon Bahçesi, İtalyan Bahçesi, Güllü Bahçe ve Klasik Bahçe.

Mirabell Sarayı Bahçesi
Salzburg – Avusturya

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

Barok mimarinin en güzel örneklerinden olan Mirabell Sarayı’nın bahçesinde rengarenk çiçeklerin yanı sıra birçok heykel, göz alıcı sanat eseri ve bölgenin ilk açık hava tiyatrosu bulunuyor. Bahçede, 1715 yılında yapılan Cüce Heykeller Bölümü de oldukça etkileyici. Mozarteum Üniversitesi’nin genç müzisyenleri, bahçenin dört bir yanında size mini serenatlar sunarken heykeller, çeşmeler ve egzotik çiçeklerle süslü yürüyüş yolları insanı rüya gibi bir atmosfere taşıyor.

Ryoan-ji Tapınağı
Kyoto – Japonya

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

Ryoan-ji Tapınağı’nın bahçesi, Zen Budizmi’nin sakin ve basit güzelliğini en iyi yansıtan bahçelerden biri olarak kabul edilir. Bu bahçe, 15 taşın özenle yerleştirildiği beyaz çakıl taşları üzerine çizilmiş geometrik desenlerden oluşuyor. Bahçenin sükuneti, ziyaretçilerin iç huzurunu bulmasına yardımcı oluyor.

Villa d’Este Bahçeleri
Tivoli – İtalya

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

Rönesans döneminin eserlerinden Villa d’Este, 16. yüzyılın sonlarında inşa edildi ve özellikle suyun kullanımı ve peyzaj tasarımındaki yenilikçi yaklaşımıyla ünlü. Villa d’Este Bahçeleri’nin en dikkat çekici özelliği Antik Roma döneminden kalma su kemerleri ve şelaleleri… Bahçenin masalsı atmosferini güçlendiren antik tanrıların ve mitolojik figürlerin heykelleri bulunuyor.

Powerscourt Bahçeleri
İrlanda

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

Dublin’in birkaç saat dışında bulunan ve Sugarloaf Dağı’na karşı uzanan manzarasıyla Powerscourt Bahçeleri, 18. yüzyılda inşa edilen Powerscourt Malikanesi’nin bir parçası. Bahçeler Rönesans döneminin etkisinde tasarlanmış olan teraslar, çeşmeler ve heykellerle süslenmiştir. Bu doğal harika, tarihi güzellikler ve nefes kesen manzaralarla dolu.

Keukenhof Bahçeleri
Amsterdam – Hollanda

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

Hollanda’nın Lisse kasabasında, dünyanın en büyük çiçek bahçesi olarak bilinen Keukenhof Bahçeleri, lalelerin büyüleyici dünyasına ev sahipliği yapıyor. Bahçe, binlerce farklı türdeki lale ile süslenmiş, adeta bir görsel şölende baharın coşkulu gelişini kutluyor. Keukenhof, sadece çiçeklerin değil, aynı zamanda peyzaj sanatının da bir örneği; göletleri ve köprüleri, bahçeyi keşfetmeyi daha rahat kılıyor. Mart ve Mayıs ayları arasında açık olan parkı ziyaret edeceklere gitmeden önce mutlaka açık olduğunu teyit etmeleri öneriliyor.

Jardim Botânico, Rio de Janeiro – Brezilya

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

18. yüzyılda kurulan Jardim Botânico, 8.000’den fazla bitki türüne ev sahipliği yapmış olan bir botanik bahçesi. Tropikal palmiyelerden nadir orkidelere kadar her türden bitki bulunuyor; Jardim Botânico, orkide severler için bir cennet olarak kabul edilebilir. Bahçeyi dolaşırken, doğanın zenginliğinin sizi etkisi altına alacağına ve ruhunuzu dinlendireceğine eminiz.

{16672}

Ji Chang Yuan, Jiangsu – Çin

Dünyanın En Güzel Bahçeleri

Xihui Parkı’nın içinde yer alan Ji Chiang Yuan, Çin’in Doğu bölgesindeki en ünlü bahçe. “Qin Garden” ve “Garden of Ecstasy” isimleriyle de anılan bahçe, genişliği, derinliği ve yüksekliğiyle ziyaretçilerini büyülüyor. 16. yüzyılda inşa edilen bahçe, 19. yüzyılda restore edilmiş.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları