preloader

Makyaj Çantanızda Bulunması Gereken En İyi Maskaralar

15.06.2023
Makyaj Çantanızda Bulunması Gereken En İyi Maskaralar

Yazı Boyutu:

Kirpiklerinize vurgu yaparak çekici bakışlar sunan en iyi maskaralar ile tanışın.

Makyajın en çarpıcı noktalarından biri gözler… Bunun sırrı ise tabii ki mükemmel kirpikler. Özellikle doğal ten makyajıyla kusursuz bir birliktelik yakalayan uzun ve hacimli kirpikler, son derece çekici bir görünüm sunuyor. Yalnızca makyajınıza değil bakışlarınıza da çarpıcı bir hava veren maskaraları keşfedin.

Uzunluk Veren Maskaralar

Macstack, M.A.C Cosmetics

Macstack maskara bu listede olmayı fazlasıyla hak ediyor çünkü kat kat uygulanabilir olmasının yanı sıra tek tek ayrılmış, hacimli ve aynı zamanda uzun kirpiklere sahip olmanızı sağlıyor. Tek ürün, çok etki! Doğal bakışlardan dramatik kirpiklere kadar bu maskara ile dilediğiniz görünümünü elde edebilirsiniz çünkü üst üste sorunsuzca uygulanabildiği için yoğunluğunu ayarlamak sizin elinizde. Sadece bu kadar da değil; ağırlık yapmıyor, simsiyah ve topaklanmayı önleyen özel bir fırçaya sahip.

Full Frontal, Fenty Beauty

Anında hacim, kusursuz kıvrılmış kirpikler ve uzunluk sağlayan fırçasıyla rakipleri arasından sıyrılan Riri’mizin maskarası Full Frontal, sivri ucu sayesinde En erişilemeyen iç köşedeki kirpiklere dahi ulaşma fırsatı sunuyor. Rihanna gibi çekici bakışlara sahip olmak için kirpiklerinizi dışarı doğru tarayın ve kirpiklerinizin dış kısmına birkaç kat uygulayın.

Macstack, M.A.C Cosmetics

Full Frontal, Fenty Beauty

Shiseido, Imperial Lash Mascara

Esnek silikon tüylerle çevrili olan fırçası ile kirpiklerinize belirginlik kazandıran maskara, ultra ince pigmentleri sayesinde kirpiklerinizi gün boyunca ağırlıksız, leke tutmayan bir formülle sarıyor. Fırçası, esnek silikon kıllarla çevrelendiği için gözlerin iç köşelerine yakın minik kirpikleri ve alt kirpikleri bile boyuyor.

Maybelline, Lash Sensational Sky High

Bambu özü ve fiberler içeren gün boyu kalıcı formülüyle kökten uca tüm kirpiklerinde uzunluk ve hacim etkisi veriyor. 3 kat daha siyah pigmentler ile mükemmel simsiyah kirpik görünümü yaratıyor. En küçük kirpiklere bile ulaşan esnek fırçası, bambu özü ve fiberler içeren formülü ile Lash Sensational Sky High Eksta Siyah Maskara favorilerinizden olacak.

Shiseido, Imperial Lash Mascara

Maybelline, Lash Sensational Sky High

Editörün Notu: Kirpik Kıvırıcı Kullanın!

Uzun kirpikler için kirpik kıvırıcıdan destek alabilirsiniz ancak kıvırıcı kullanmak için güçlü kirpiklere sahip olmak şart. Aksi halde kirpikler zarar görebilir. Plastik bantları çok sert olmayan bir kıvırıcı kullanmaya özen gösterin. Kirpiklerinizin kırılmaması için maskara uygulamadan önce kıvırma işlemini yapın. Bantların arasına kirpiklerinizi bir kere sıkıştırıp 5-10 saniye beklemeniz yeterli. Kıvırıcıyı üst üste açıp kapatmak dökülmelere neden olabilir.

Hacim Veren Maskaralar

Makyaj Çantanızda Bulunması Gereken En İyi Maskaralar

Mascara Noir, Guerlain

Kelebek kanadından ilham alarak tasarlanan saran kavisli fırçası sayesinde kirpiklere hacim veren bu maskara aynı zamanda 24 saat kalıcılık da vaat ediyor. Tek tek ayırıyor, kıvırıyor… Makara seçerken önceliğiniz hem dolgunluk, hem de mükemmel kıvrılmış kirpiklerse Mascara Noir kesinlikle denemeye değer.

Passioneyes Intense Volume, Dolce & Gabbana

Siz de şık ambalajlara karşı koyamayanlardan mısınız? Dolce&Gabbana’nın tasarımıyla öne çıkan maskarası Passioneyes Intense Volume da tam olarak böyle bir ürün. Peki ya fırçası ve formülü ne sağlıyor? Ekstra yumuşak kum saati fırçasıyla tek seferde tüm kirpikleri yakalıyor, yoğun hacim veriyor ve 12 saate kadar uzun süre kalıcılık sağlıyor. Hafif ve ultra kremsi formülü ile kirpikleri yumuşak ve esnek tutması da bu ürünü favoriler arasına sokuyor.

Mascara Noir, Guerlain

Passioneyes Intense Volume, Dolce & Gabbana

Climax Extreme, Nars


Climax Extreme, Nars

Sizi, takma kirpiklerin tahtını sallayacak bir ürünle tanıştıralım! Kirpiklere yoğun hacim, yoğun siyahlık veren Climax Extreme, XXXL kıvrımlı fırçası sayesinde kirpiklere tek katta maksimum dolgunluk veriyor ve yoğun, dramatik kirpikler yaratıyor. İçeriğindeki lateks benzeri siyah pigmentli koyu sıvı formülü sayesinde topaklanmaya sebep olmadan kirpiklerde çarpıcı bir görünüm oluşturan bu maskara, beklentilerimizi fazlasıyla karşılıyor.

{7289}

Kıvrım Veren Maskaralar

Green Me, Kiko Milano

Ve alkışlarla formülü yüzde 99 doğal kökenli hammaddelerden elde edilen içeriklerden oluşan vegan bir ürün! Organik shea yağı ile zenginleştirilen ve akıcı yapıdaki Green Me, kirpikle ekstra hacim ve dolgunluk sağlayarak fark yaratıyor. Üstelik özel şekilli aplikatör fırçası sayesinde kirpikleri tek tek ayırıyor, kıvırarak sabitliyor, kirpiklerde topaklanma yapmıyor ve kalıntı bırakmıyor.

Better Than Sex, Too Faced

Too Faced Better Than Sex Mascara’yla sosyal medyada karşılaşmamış olmanız imkansız çünkü karşımızda makyaj influencer’larının öve öve bitiremediği bir ürün var. Özelliklerine gelecek olursak; kirpikleri tek tek ayırıyor, kıvırıyor ve yoğun siyah renkli formülüyle kirpiklere hacim sağlıyor. Kıvrımlı bir kadın vücudundan ilham alarak tasarlandığı söylenen kum saati şeklindeki fırçası, karbon siyah rengin ve kolajen içeren formülünün performansını en üst seviyeye taşımak için sert kıllarla sahip.

Green Me, Kiko Milano

Better Than Sex, Too Faced

Clinique, Impact Curling Mascara


Clinique, Impact Curling Mascara

Kıvrımlı fırça tipiyle her bir kirpiğinize dokunan ve mükemmel bir yoğunluk veren Clinique Impact Curling Mascara ile makyajınıza büyüleyici bir hava katabilirsiniz. Hafif jel formülü esnek polimerlerle kirpikleri tüy gibi hafif hissettiriyor. Yağmura, tere, neme, göz yaşına dayanıklı olmasına rağmen poli-termal teknolojisi sayesinde ılık suyla kolayca durulanıyor.

Yoğun Renk Veren Maskaralar

Makyaj Çantanızda Bulunması Gereken En İyi Maskaralar

Le Volume de Chanel, Chanel

Her ne kadar farklı versiyonları çıkmış olsa da Le Volume De Chanel gerçek bir ikon ve son derece zamansız bir ürün. Çok daha uzun ve çok daha dolgun kirpiklere ilk dokunuşta sahip olmanızı sağlayan ve hacim veren Le Volume De Chanel maskara, kirpiklere yoğun renk vererek gözlerin iri görünmesini sağlıyor. Bu etkiyi biliyor muydunuz? Kontrol imkânı sunan özel fırçası ve çabuk kuruyan formülüyle hızlı makyajların kurtarıcısı.

Volume Effect Faux Cils, Yves Saint Laurent

Son dönemde oldukça trend olan renkli maskaraları görmezden gelmek olmaz; işte içlerinde en iyilerinden biri! YSL’nin ikonik maskarası Volume Effect Faux Cils’in 6 farklı alternatifle sunulan renkli versiyonları, renkli maskara trendini yakalamayı başarıyor. Eğer bordo, mor, mavi gibi renkler arıyorsanız Volume Effet Faux Cils pigmentasyonun son derece tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz. Kirpikleri renklendirmekle kalmıyor aynı zamanda yüksek hacim ve dolgunluk sağlıyor.

Le Volume de Chanel, Chanel

Volume Effect Faux Cils, Yves Saint Laurent

Cat Lashes Ultra Black, Burberry


Cat Lashes Ultra Black, Burberry

Karbon siyahı pigmentler içeren Cat Lashes Ultra Black isminin hakkını veriyor! Kirpikler, kökten uca doğru kıvrılmış, dolgun görünüm kazanırken yoğunluğu artırmak için kat kat uygulanabiliyor ve uzun süre kalıcı formül vaat ediyor.

{118639}

Waterproof Maskaralar

Badgal Bang Waterproof, Benefit

Havuz ve deniz sezonunun açılmasıyla suya dayanıklı maskaralar da yükselişe geçiyor. Benefit’in çok sevilen maskarası Badgal Bang’in suya dayanıklı versiyonu olan bu maskara, aynı zamanda kirpiklere tam 36 saat hacim sağlıyor. Ultra siyah Badgal Bang Waterproof, sadece suya değil dağılmaya da dayanıklı. Üstelik ProVitamin B5 ile zenginleştirilmiş formül sayesinde kirpiklere aynı zamanda bakım da yapıyor.

Monsieur Big Waterproof, Lancôme

Suya dayanıklı bu maskara yağmur, terleme gibi nemli durumlara dayanıklıyken gözlerinize temas etmeniz halinde de dağılma ve bulaşma yapmıyor. Tabii bu sizin gözünüzü korkutmasın! Su geçirmez olmasına rağmen, uygun bir makyaj temizleyici ile kolayca çıkarılabiliyorsunuz.

Badgal Bang Waterproof, Benefit

Monsieur Big Waterproof, Lancôme

Size Up Waterproof, Sephora Collection

Uzun süre kalıcı, simsiyah, suya dayanıklı formülüyle Size Up Waterproof, kirpileri uzatma ve kıvırma konusunda kendi segmentinin en iyilerinden. Üstelik ultra modüler dokusu sayesinde katmanları üst üste uygulayarak kirpiklerinizi anında L boyutundan XXL’ye taşıyabilirsiniz.

Diorshow Waterproof, Dior

Takma kirpik etkisiyle bilinen, defile makyajlarının vazgeçilmez maskarası şimdi suya dayanıklı formülüyle karşımızda! Diorshow Waterproof maskara kremsi formülüyle kat kat ayarlanabiliyor ve dilediğiniz hacimi bulmanıza yardımcı oluyor.

Size Up Waterproof, Sephora Collection

Diorshow Waterproof, Dior

All Eye Want Waterproof, Inglot

All Eye Want Waterproof, Inglot

Tek kat uygulama da bile kirpikleri tek tek ayıran ve uzatan bu suya dayanıklı maskara, mat bitişli formülüyle kirpiklerde çoğalma etkisi yaratıyor. Evet, yanlış okumadınız! All Eye Want Waterproof maskara içeriğindeki besleyici bileşenler sayesinde kirpikleri gözle görülür şekilde güçlendirerek bakım da yapıyor.

Maskaraları Seyahat Boy Almanız İçin Nedenler

OGGUSTO Güzellik Editörü Esra Er Kursan seyahat boy maskara kullanmanın önemini anlatıyor…

Seyahat boy maskara kullanmanın hem daha güzel bir görünüm sağlayabileceğini hem de daha sağlıklı ve ekonomik olabileceğini biliyor muydunuz? Maskaranızı yenilerken, seyahat boy tercih etmenizi sağlayacak 4 neden;

1

Daha sağlıklı

Krem veya likit ürünlerde, bakteri artışı çok daha kolay gerçekleştiği ve enfeksyon riski arttığı için, oftalmologlar maskaranızı en fazla üç ayda bir yenilemenizi öneriyor. Kullandığımız tüm ürünlerin son kullanma tarihlerini takip etmek çok zor olduğundan, seyahat boy maskaralar, zamanında biterek, gerekli sürede yenilenme konusunda kendi üzerine düşeni gerçekleştirecektir.

2

Daha etkili ve ekonomik

Maskara uygularken, fırçasını çıkarıp geri sokmak, içeriğinin kurumasına neden olur. Ancak seyahat boy maskaralarda, hava girecek alan daha az olduğundan, kullandığınız süre boyunca tazeliğini koruyacak; topaklanma veya kuruma gibi herhangi bir problem çıkarmadan uygulamanıza sağlayacaktır.

3

Kullanımı daha kolay

Boyları daha kısa olduğu için, seyahat boy maskaraların fırçasını daha iyi kavrayarak, daha etkili şekilde kullanabilirsiniz. Özellikle gözünüzün iç ve dış kısımlarında yer alan ince kirpiklerde size çok iyi manevra imkânı sağlayacaktır.

4

Daha pratik

En küçük çanta ve clutchlarda dahi yer kaplamadan, göz makyajınızı gittiğiniz her yerde kolayca yenilemenize imkân sağlayacaktır.

Doğru Maskara Uygulamanın En Etkili Yöntemleri

Makyaj Çantanızda Bulunması Gereken En İyi Maskaralar

Kusursuz bir maskara görünümü için iyi bir ürün kullanmak kadar sürüş tekniği de çok önemli. Göz makyajının olmazsa olmazı maskaranızı sürerken uygulayacağınız birkaç püf noktasıyla, gözlerinizi daha belirgin ve vurgulu gösterebilirsiniz. Uygulamanız gereken en etkili yöntemleri bu rehberden öğrenin.

Kirpiklerinizi Güçlendirmeyi İhmal Etmeyin

Makyaj Çantanızda Bulunması Gereken En İyi Maskaralar

Uzun kirpikler için uygulamanız gereken ilk adım, kirpiklerinizi güçlendirmek. Dıştan alınan bir takviye olmadan dökülen ve kırılan kirpiklerin uzaması oldukça zor. Hindistan cevizi yağı, badem yağı ve zeytinyağı gibi doğal yağlardan destek alabilirsiniz. Her gece yatmadan önce yüzünüzü temizleyin, nemlendirici ve göz çevresi kremi sürün. Ardından bir pamuk yardımıyla kirpiklerinize yağları uygulayıp uykuya geçin. Uyku sırasında kirpikleriniz ihtiyacı olan besin takviyesini alacak ve zaman içerisinde gürleşip uzayacak.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var. Özellikle hassas cilt yapısına sahipseniz, bu yağlar bir süre sonra cildinizde tahrişe sebep olabilir. Bu yüzden içerisinde arjinin bulunan kirpik serumlarını kullanabilirsiniz. Esansiyel amino asitlerden biri olan arjininle kirpikleriniz rahatça uzayacaktır.


Damla Durak
Damla Durak Tüm Yazıları