preloader

Dünyanın En Büyük Süperyatı

12.03.2024
Dünyanın En Büyük Süperyatı

Yazı Boyutu:

Lüks ve zarafetin mavi sulardaki simgesi Azzam’ın en etkileyici özelliklerini tüm detaylarıyla keşfedin.

Alman tersane Lürssen Yachts tarafından 2013 yılında suya indirilen Azzam, sadece bir süperyat değil aynı zamanda lüksün ve yüksek mühendisliğin mavi sulardaki temsilcisi olarak karşımıza çıkıyor. 180 metre uzunluğuyla sadece bir gemi olmanın ötesine geçen Azzam, birçok benzersiz özelliği ve sıradışı inşa süreciyle denizcilik dünyasında iz bırakmış bir başyapıt. Bu yazımızda, 10 yılı aşkın süredir “dünyanın en büyük süperyatı” ünvanını elinde tutan Azzam ile ilgili bilmeniz gereken tüm detayları sizin için bir araya getirdik.

Mühendislik Harikası İnşa Süreci

Dünyanın En Büyük Süperyatı

Azzam’ın hikayesi, Mubarak Saad al Ahbabi’nin liderliğindeki mühendislik ekibinin azim dolu çabaları ile başlıyor. Bu devasa yapı şaşırtıcı bir şekilde sadece üç yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak, süperyat inşası için bir rekora imza atılıyor. Sığ sularda yüksek hızla seyahat edebilme yeteneği, Azzam’ı diğerlerinden ayıran bir özellik haline getiriyor.

Teknik Detaylar ve Performans

Dünyanın En Büyük Süperyatı

Azzam’ın sıra dışı teknik özellikleri aynı zamanda onu dünyanın en hızlı süperyatları arasına sokuyor. İki gaz türbini ve iki dizel motorun muazzam gücü, Azzam’ı 30 knots hıza taşıyor. Ancak bu dev hızın elbette bir bedeli var o da saatte 13 tonluk yakıt tüketimi. Özel olarak tasarlanan “Sprint Mode” ile 18 knots hızında saatlerce seyir yapabilme yeteneği ise bu devasa yapıya ayrı bir üstünlük katıyor.

Benzersiz Tasarım ve Gizemli İç Mekan

Dünyanın En Büyük Süperyatı

Nauta Yachts’ın cesur dış tasarımı ve Christophe Leoni’nin iç mekan tasarımı, Azzam’ı sadece bir süperyattan öte bir sanat eserine dönüştürüyor. Ancak, bu muazzam yapının iç mekanına dair bilgiler oldukça sınırlı. Azzam’ın iç mekanının büyüklüğü ve zarafeti sahibi tarafından özellikle gizli tutulduğu için yatın sahip süiti ve misafir kamaralarına dair pek bir bilgi mevcut değil ancak böylesine görkemli bir süperyatın iç mekanında benzer bir atmosfer bulunduğunu tahmin etmek hiç de zor değil.

Özel Kullanım ve Sahiplik

Dünyanın En Büyük Süperyatı

Azzam, Birleşik Arap Emirlikleri’nin eski devlet başkanı Khalifa bin Zayed Al Nahyan tarafından özel olarak sipariş edildi. Şu anda charter için listelenmeyip sadece sahibi tarafından kullanılıyor. Sahibi pek umursar mı bilemeyiz ancak Azzam kiralanmadığı için pek çok vergiden muaf tutuluyor.

Dünyanın En Büyük Süperyatı

Sonuç olarak, Azzam sadece bir süperyat değil, aynı zamanda mühendislik harikası ve lüksün sembolü olarak denizlerde fark yaratıyor. Dünya denizcilik tarihinde eşi benzeri olmayan bir yeri olan Azzam, sadece boyutlarıyla değil, aynı zamanda benzersiz özellikleri ve iç mekanındaki gizemiyle de öne çıkıyor.

{27286}

Mehmet Fatih Sözer
Mehmet Fatih Sözer Tüm Yazıları