preloader

İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

15.01.2024
İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

Yazı Boyutu:

İstanbul’da en iyi çikolata için gidilecek adresleri sıraladık. Mutluluğun formülünü sunan, el yapımı ve sıra dışı lezzetleriyle popüler olan en iyi artizan çikolatacıları keşfedin.

Hayatımızın mutlu-mutsuz birçok anında tatlı krizlerinin eşlikçisi çikolatanın verdiği keyfi başka bir şeyle kıyaslamak mümkün değil. Mutluluğun formülünü sunan, el yapımı ve sıra dışı lezzetleriyle popüler olan en iyi artizan çikolatacılarını çikolata severler için bir araya getirdik. Kendini ve sevdiklerini çikolatayla şımartmak isteyenler için bu işi sanata dönüştüren butik çikolata dükkânlarını turluyoruz.

The Marmara Chocolate

İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri
İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

35 senedir klasik lezzetlerin yanı sıra yaratıcı ve benzersiz tatların da bulunduğu artizan çikolatalar yaratan The Marmara Chocolate, The Marmara Taksim’in deneyimli pasta şefleri tarafından seçilen en taze ve en lezzetli malzemelerle %100 el yapımı şeklinde yapılarak çikolatalara sanatsal bir tadım deneyimi getiriyor. Truffle, madlen, ruby, pralin, ve lokum çeşitleri gibi birçok seçenek sunan The Marmara Chocolate’ın online sipariş seçeneği de mevcut.

Gümüşsuyu, Osmanlı Sk. No:1, Beyoğlu

Beymen Chocolate

İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

Beymen, sofistike yaklaşımını Butterfly Chocolate işbirliği ile çikolata dünyasına taşıdı. Madagaskar ve Gana’da etik koşullarda üretilen organik kakao çekirdeklerinden “Bean to Bar” konseptiyle üretilen yeni Beymen Chocolate, lezzetli çikolata seçenekleri sunuyor. Farklı damak tatları için enfes çikolatalar hazırlayan Beymen Chocolate Beymen Zorlu Center’da ve Beymen.com adresinden ulaşılabiliyor.

Beymen Zorlu Center, Koru Sok. No:2, Kat -1, Levazım, Beşiktaş/İstanbul

Artizan çikolatanın farkını keşfetmek ister misiniz? En lezzetli ve en sağlıklı çikolatanın detaylarını öğrenmek için tıklayın.

Baylan, Bebek-Kadıköy-Galataport

İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri
İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

İstanbul’un en eski pastanesi olan ve efsane tatlılarıyla bilinen Baylan, 98 yıldır değişmeden günümüze ulaşan özel reçetesiyle çikolata aşıklarının da kalbini çalmaya devam ediyor. 1939 yılında Karaköy’de kurulan Baylan Çikolata Fabrikası ile bir dönem çikolata üretiminde önemli bir marka olan Baylan, şimdi Altınmarka Grubu çatısı altında aynı kalite, özen ve reçete ile çikolata üretimine devam ediyor. İstanbul’a getirdiği yeniliklerin arasında halen el yapımı ve taze krema ile hakiki tereyağ kullanılarak hazırlanan tüm çikolata ve pralin çeşitleri Baylan için çok önemli bir yere sahip. Öyle ki Baylan Pastanesi’nin kurucusu ve Türkiye’nin ilk akademisyen pastacısı Harry Lenas’ın vefat etmeden önce verdiği bir röportajda madlen çikolatadan şöyle bahsetmiş: “İlk madlenlerin kalıplarını babam yaptırmıştı. Babam, Fransa’dan Madlen dedikleri kalıpları getirmişti. ‘Madeleine’ şekercisi, Paris’te aynı adı taşıyan meydanda ünlü Fauchon’un yanındaydı. Madlen, işte o şekerci dükkânının kolay tüketilebilecek boyda çikolata yapmak için hazırladığı bir kalıptı. Madlen çikolata da oradan geliyordu. Kalıplar bütün dünyada bir standart oluşturdu ve yayıldı. Çikolatayı doğrudan kalıplara dökmeye başlayarak ilk madlenleri ürettik.”

Bebek: Cevdet Paşa Cd. No:52 D:54, Beşiktaş/İstanbul; 02123580760
Kadıköy: Caferağa, Muvakkıthane Cad. No: 9/A, Kadıköy/İstanbul; 02163466350
Galataport: Kılıçali Paşa, Meclis-i Mebusan Cd. A Blok, Beyoğlu/İstanbul; 02127036800

Vanilin Chocolate, Kuzguncuk

İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri
İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

Hakkını teslim etmek gerek; Vanilin Chocolate Türkiye’de bu işi en iyi yapan adreslerde başı çekiyor. Kayseri’de keşfettiğimiz markanın İstanbul şubesi Üsküdar Kuzguncuk’ta; nostaljik bir köşkte beyaz hakim, huzurlu ve oldukça şık bir atmosfere sahip. Vitrinde duran Callebout, Valhrona gibi dünyanın en kaliteli kuvertür çikolataları zaten Vanilin’in üretimde yükseldiği kalite çıtasını kanıtlıyor. Markanın hikâyesi üç arkadaş İbrahim Özlütürk, Hasan Ayata ve Tolga Gözüpek’in 2013’te açtıkları Waffle Shop ile başlamış. Sadece Belçika çikolatası Callebaut kullanarak servis ettikleri waffle başarılı olunca kendi el yapımı çikolatalarını hazırlamaya karar vermişler. Aldıkları sıkı eğitimlerle kendilerini geliştiren ekibe, tecrübeli pasta şefi Metin Kılıç danışmanlık vermiş.

En iyi çikolatacılar arasına girmeyi kendilerine hedef koyarak Kayseri’de açtıkları Vanilin Chocolate büyük ilgi gördükten sonra şanslıyız ki İstanbul’a da geldiler. Yüzde 100 el yapımı, katkı maddesiz, aromasız, yüksek kalite çikolata üreten Vanilin Chocolate’ta rengarenk onlarca farklı çeşitte çikolata bulabilirsiniz. Tahinli, frambuazlı, çilekli, İtalyan karamelli, hindistan cevizli, damla sakızlı, oreolu gibi akıl alan rengarenk truffle çeşitleri harika. Kafede ayrıca çikolata kavanozu, tiramisu, sıcak çikolata gibi şık sunumları da tadabilirsiniz. Katkı maddesiz kuruttukları meyve ve peynirlerden almayı unutmayın hepsi şahane.

İcadiye Cad. No 78 Kuzguncuk; 02163914363

Vakko Patisserie Petit Four, Akmerkez

İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri
İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

Vakko markasını zarif Fransız tatlarıyla buluşturan Vakko Patisserie Petit Four, ‘Haute couture pastacılık deneyimi’ sloganının hakkını veriyor. Pasta şefi Ghislain Gaille inovatif tarifleriyle gerçekten şaşırtan lezzetler çıkarıyor. Farklı ülkelerden toplanan kahve çekirdekleriyle hazırlanan özel kahve harmanları da var. Vitrindeki tatlıların ve çikolataların şıklığı gerçekten göz alıcı. Güzel bir hediye paketi için idealler.

Nispetiye Cad. Akmerkez AVM No: 56; 02127056656

{771785}

Harem Chocolate, Göztepe-Teşvikiye

İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri
İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

Nefis çikolatalarını modern ve şık kutulara taşıyarak kendisine yer edinen Harem, Teşvikiye ve Göztepe’de iki mağazada satış yapıyor. Tablet çikolata çeşitleri, roş ve truffle kutuları oldukça şık. Sıcak çikolatasını tatmayı da unutmayın.

Göztepe: Prof. Dr. Hulusi Behçet Cad, Palas Apt No:32, Kadıköy/İstanbul; 02164670099
Teşvikiye: Hüsrev Gerede Cad. No:76, Şişli/İstanbul; 02164670099

Butterfly Chocolate, İstinye Park – Galataport

İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

Senelerin eskitemediği butik çikolata markası Butterfly, özel bir hediye için akla gelecek ilk adreslerden. Butik çikolatanın İstanbul’daki öncüsü Butterfly’ın el yapımı katkı maddesiz çikolataları elegan ve zarif seçeneklere sahip. Vişneli, tuzlu karamel, elma tarçın, bitter fıstıklı, limon kabuğu, karabuğdaylı, nefis kırma çikolatalar seçeneklerden bazıları.

Galataport: Meclis-i Mebusan Caddesi Kılıçali Paşa, Beyoğlu; 02128773411
İstinye Park: İstinye Bayırı Cad. No:11; 02123456200

Çikolata Kahve, Çengelköy

Eski İstanbul ruhunu koruyan nadir semtlerden Çengelköy’deki Çikolata Kahve, butik çikolatanın en tanıdık adreslerinden. Bilenler bilir, dükkânın kapısından girer girmez nefis çikolata kokuları arasında vitrinden neredeyse dışarıya taşacakmış gibi duran çeşit çeşit çikolatayı izlemek bile büyük keyiftir. Hepsinden tek tek tadıp beğendiklerinizi şık torbalara doldururken mutlu hissedeceğiniz garantili.

İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

Bademli ve fındıklı olanlar her dönemin favorisi, böğürtlenli çikolataları da çok seviliyor. Bir de yoğun talep gören sıcak çikolataları var. Önünde sıra uzayan eski minik mekana sığmadıkları için oldukça büyük ve teraslı yeni yerlerindeler.

Derecik Sokağı No: 1/A, Üsküdar; 02164222533

Savoy Pastanesi, Cihangir

İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

1950’lerden bugüne bir İstanbul klasiği haline gelen Savoy, şehrin özel pastaneleri arasında hatırı sayılır bir üne sahip. Savoy’un vitrininde yok yok. Bakmak bile her birinden tatmak için sabırsızlandırıyor. Nefis tatlıları var ama İstanbul’da bulabileceğiniz en güzel gofreti yaptıkları tartışma götürmez. Savoy’un folyoya sarılı mütevazı gofreti sevdiklerinizin kalbini on ikiden vuracak güçte.

Sıraselviler Cad. 91/A Cihangir; 02122491818

Çikolatanın faydasını öğrenmek ve özel anlarınıza eşlik edecek çikolatayı nasıl seçeceğinize kadar bilmeniz gerekenleri inceliyoruz.

Melodi Çikolata

İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri
İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

Tablet çikolatalar, pralinler, drajeler hazırlayan Melodi lezzetli çikolatalarıyla ünlü. Spesiyal çikolatalar ve konsept kutular hazırlayan Melodi’de farklı damak tatları için çok çeşitli seçenekler mevcut. Online satışı da olan markadan verilen siparişler çikolataların tazeliğini ve şeklini koruyacak şekilde paketleniyor ve hızlıca ulaştırılıyor.

Nişantaşı: Teşvikiye, Vali Konağı Cd. No:72/B; 02123432828
Dikilitaş: Ayazmaderesi Cd No:28/A; 02122606565
Etiler: Nisbetiye Cd No:138; 02123434000
Göktürk: Göktürk Merkez, Mimar Sinan Cd. No:74/1; 02122396090
Erenköy: Ethem Efendi Cad, Güçlü Sitesi No:95/A; 02163500600
Kadıköy: Caferağa, Güneşli Bahçe Sok No:17; 02163472828

Marie Antoinette Chocolatier, Caddebostan-Zorlu

İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

Organik ham maddelerle ve özenli seçilen kakao çekirdekleriyle hazırlanan çikolatalar Marie Antoniette’de zevkli bir tasarımla sunuluyor. Melek şekilleri, farklı damak tatları için dolgular ve aromalar kullanılan çikolataların her biri çok lezzetli.

Zorlu Center: Kat -1, Barbaros Blv. No:2; 02122919277
Caddebostan: Erenköy, Ömer Paşa Sok., No: 24A, Kadıköy/İstanbul; 05387796698

Cocoas

İstanbul’un En İyi Çikolata Butikleri

Cocoas, çikolatalarını geleneksel temperleme yöntemi ile üretiyor ve mermerde soğutarak şeklini veriyor. Hayvansal yağ, katkı maddesi, glikoz şurubu bulunmayan çikolata seçeneklerinin yanında vegan seçenekler de bulunuyor. El yapımı, spesiyal ve tablet çikolata çeşitleri sunan markanın mağazası bulunmuyor; online siparişle ulaştırıyor.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları