preloader

Dünyanın En Pahalı Mücevherleri

17.12.2018
Dünyanın En Pahalı Mücevherleri

Yazı Boyutu:

‘En pahalı’ listesinde ilk 10’a giren mücevherleri bir araya getirdik.

Kuşkusuz dünya üzerinde oldukça ender, güzel ve kusursuz mücevherler; Argyl Alpha gibi çok kıymetli ve paha biçilemez taşlar var. Bir de sadece bazı şanslı kadınların takabildiği veya sahip olduğu zengin geçmişli ve yüksek fiyatlı mücevherler var. ‘En pahalı’ listesinde ilk 10’a giren mücevherleri bir araya getirdik.

10. Okyanusun Kalbi (20 milyon dolar)

Dünyanın En Pahalı Mücevherleri

Mücevher dünyasının en tanınan parçalarından Heart of the Ocean’ı Titanik filminde gördük ve hayran kaldık. Harry Winston tarafından 15 karatlık mavi elmasla tasarlanan orijinal kolyenin bu olağanüstü replikası, Oscar Ödülleri kırmızı halısında takılmış en pahalı kolye olma özelliği de taşıyor.

9. Mükemmel Pembe Pırlanta (23.2 milyon dolar)

Dünyanın En Pahalı Mücevherleri

İsmini -kuşkusuz- mükemmel pembe renginden alan pırlanta, merkezinde 14.23 karat ve yanında 1.73 ile 1.67 karatlık üç farklı pırlantadan oluşuyor. Bu olağanüstü taşları 18 karatlık pembe ve beyaz altın bir arada tutuyor.

{771198}

8. Winston Blue (23.8 milyon dolar)

Dünyanın En Pahalı Mücevherleri

13.22 karatlık Winston Blue, nişan yüzüğü olarak satıldı. Parçayı bu denli eşsiz kılan pırlantanın geçmişi gizemini korusa da uzmanlar -tıpkı diğer mavi elmaslar gibi- bu elmasın da Güney Afrika’da bir madenden çıkarılmış olduğu konusunda neredeyse hemfikir.

{773359}

7. Chopard 201 Karat Saat (25 milyon dolar)

Dünyanın En Pahalı Mücevherleri

En büyüğü 15 karatlık 874 pırlantadan oluşan saatin kadranı üç pırlantanın yer değiştirmesi ile beliriyor. Takmak için iddialı olsa da Chopard’ın seçkin takipçilerini şaşırtmadığını belirtmek gerek.

6. Hutton-Mdivani Jadeit Kolye (27.4 milyon dolar)

Dünyanın En Pahalı Mücevherleri

Cartier’in en pahalı mücevherlerinden olan jadeit kolye, ismini ilk sahipleri Woolworth Barbara Hutton ve Prenses Nina Mdivani’nin varislerinden alıyor. 27 adet zümrüt yeşili jadeit boncuk, yakut ve pırlantalarla tasarlanmış bir klipsle tamamlanıyor.

5. Zoe Pırlantası (32.6 milyon dolar)

Dünyanın En Pahalı Mücevherleri

İddialı canlılıktaki mavisi ile 9.75 karatlı Zoe, uzmanlar tarafından kendisine biçilen 15 milyon dolarlık değerin çok üzerinde bir fiyata, Hong Konglu bir koleksiyoner tarafından satın alındı. Herkesi şaşırtan bu satışla Zoe, Winston Blue ile kıyaslandığında ağırlık-değer bazında dünyanın en pahalı mücevheri oldu.

{773471}

4. Graff Pink (46.2 milyon dolar)

Dünyanın En Pahalı Mücevherleri

Harry Winston’un özel koleksiyonu için satın alınan, daha sonra bir diğer koleksiyoner ve mücevherci Laurence Graff tarafından yeniden satın alınan bu son derece nadide pembe pırlantanın ağırlığı, 24.78 karat ve tarihin en pahalı yüzüklerinden biri.

3. L’Incomparable Pırlanta Kolye (55 milyon dolar)

Dünyanın En Pahalı Mücevherleri

Mouawad tarafından tasarlanan ve dünyanın en pahalı kolyesi olduğu düşünülen L’Incomaerable, 407.48 karat. Farklı formlarda kesilmiş 91 adet beyaz pırlantanın eşlik ettiği kusursuzca işlenmiş sarı pırlanta, 1980’lerde Afrika Kongosu’nda bir kız tarafından şans eseri bulundu.

2. Pink Star Pırlanta Yüzük (72 milyon dolar)

Dünyanın En Pahalı Mücevherleri

DeBeers tarafından Afrika madenlerinden çıkarılan 132.5 karatlık ham elmasın işlenmesi ile ortaya çıkan Pink Star, uzmanlara göre dünya üzerinde varolmuş ve olacak tüm özel veya kraliyet koleksiyonlarındaki pırlantaları geride bırakacak denli kıymetli. Ve o da Laurence Graff koleksiyonunda…

1. Wittelsbach-Graff Pırlantası (80 milyon dolar)

Dünyanın En Pahalı Mücevherleri

Dünya üzerindeki en pahalı mücevherle tanışmaya hazır olun… Golconda Krallığı’nda bulunduğu ve İspanya Kralı IV. Philip’in kızına çeyiz olarak satın aldığı bilinen pırlanta, daha sonra Wittelsbach ailesinin koleksiyonunda görüldü. 2008 senesinde Londralı mücevherci Laurence Graff tarafından satın alınan taş, işlenmeye başlandı. 4.5 karatını kaybetse de işlenişindeki titizlik sayesinde değeri artan mavi pırlanta, Katar kraliyet ailesine satıldı.

Özlem Güsar
Özlem Güsar Tüm Yazıları