preloader

Kasede Yemek Trendini Deneyimleyebileceğiniz İstanbul Restoranları

03.12.2018
Kasede Yemek Trendini Deneyimleyebileceğiniz İstanbul Restoranları

Yazı Boyutu:

Son yılların en popüler gastronomi trendi kasede lezzetleri ve İstanbul’da bu trendi deneyimleyebileceğiniz mekânları OGGUSTO’da inceledik.

Son birkaç yılın en popüler gastronomi trendleri arasında her şeyi kasede yemek var. Sıcak çorbalardan et, balık ve sebzelere; tahıllardan, çiğ meyve sebzeye hemen her şeyin rengarenk kase sunumuna birçok restoranda rastlıyoruz. Sadece restoranların değil sosyal medyanın da en çok beğeni ve ilgi gören yemek fotoğrafları yine kaseler. Prens Harry ve Düşes Meghan Markle’ın düğün davetlerindeki kabul resepsiyonunda şık kanepeler ve kase yemekleri ikram ettiğini de unutmayalım!

Peki sadece sıcak çorbalar ve puding türevleriyle sınırlı bildiğimiz kaseler nasıl bu kadar popüler hale geldi? Kaseden yemek yemenin öncelikle geçmişimizle, rahat, mutlu ve konforlu hissetmekle kurduğu bağ çok güçlü. Dolayısıyla tat hafızamızda yarattığı etki büyük bir çoğunluk için pozitif. Konuyla ilgili yapılan deney ve araştırmalar da kaseden yemek yemenin yemeği daha lezzetli hissettirdiğini ve rahatlattığını doğruluyor.

Ramen çılgınlığı

Kasede Yemek Trendini Deneyimleyebileceğiniz İstanbul Restoranları

Akla ilk gelen kase lezzeti elbette Japonların dünyaca ünlü rameni. Uzun uzun kaynayarak ılık suyunda servis edilen noodle’lar genelde miso ve soya soslarıyla lezzetlendiriliyor. Üzerinde et dilimleriyle, su yosunlarıyla ya da yumurtayla tercihe göre servis ediliyor. Bu hayli besleyici ve pratik öğün, aslında Çin kökenli. İlk adı ‘shina soba’; shina Çin, soba ise noodle anlamına geliyor. Çin etkisinin Japonya’da yüksek olduğu dönemde önceleri işçi sınıfının arasında doyurucu, rahat ve ucuz olduğu için hızlı yayılmaya başlıyor. İlk popüler dalga, ikinci dünya savaşı sırasındaki yiyecek borsasıyla birlikte sekteye uğrasa da ramen, zamanla Japon kültürünün kuvvetli bir parçası haline geliyor. (Elbette 70’lerde ortaya çıkan hazır paket ramenleri saymıyoruz bile.) Gerçek ramen, emek isteyen, taze malzemeler kullanılan, ilik suyuyla lezzetlenen şifalı bir yemek. Bugün Japonya’da hemen her köşede bir ramen dükkânı bulmak mümkün. En iyilerin hemen hepsi hâlâ küçük işletmeler. Japonya’da ramen yapımı ustadan çırağa geçiyor, çıraklar da kendi dükkânlarını açtıkça sayı artıyor.

{771460}

Poke devri

Kasede Yemek Trendini Deneyimleyebileceğiniz İstanbul RestoranlarıRamenin dünyadaki hızlı popüleritesini bugün buddha bowl, burrito bowl, smoothie bowl gibi bir çok yeni trend takip ediyor. Şimdilerde her yeri kasıp kavuran versiyon ise poke bowl. Havai’den yayılan bu kaseler, yeni nesil sushi olarak da anılıyor. Poke, Havai dilinde ‘dilim’ ya da ‘kesilmiş’ anlamına geliyor. Çiğ dilimlenen balık pilavın üzerine konuluyor, üzerinde sebze ve umami soslarla sunuluyor. Suşinin geleceği olarak görülmesinin en büyük nedeni çok daha kolay hazırlanarak benzer tadı yakalayabilmesi.

İstanbul’da Kaseden yiyebileceğiniz mekanlar

Kaseden lezzetleri ana konseptleri olarak belirleyen birçok yeni restoranımız var artık. Ramenden pokeye sıkı bir tura başlıyoruz.

Kase No.16, Teşvikiye

“Bir kase dolusu lezzet” sloganıyla yola başladıklarından bu yana İstanbul’un en lezzetli kase yemeklerine öncülük ediyorlar. İlkler her zaman karlı elbette. Nişantaşı’nda hatırı sayılır bir müdavim kitleleri de var artık. Özge Baştuğ Ünal ve Aynur Selen Sarı; Kase No.16’nın hayallerinin peşinden giderek mekanı açan gusto sahibi iki ortağı. Hazırladıkları menü tamamen farklı tatların birleşmesiyle oluşan kase seçeneklerinden oluşuyor. Ancak bakıp seçerken hiç yabancılık çekmiyorsunuz çünkü sundukları kaselerin çoğu hayli tanıdık ve doyurucu lezzetlerle dolu. Mutlaka cazip bir yenilikleri de var. Kore bibimbap kase, basmati pirinç üzerinde servis ediliyor. Sağlıklı kış kasesinde beyaz kinoa, keçi peyniri ve tavuk var. Et severlerin gözdesi bonfile kase ise bir klasik. Vegan ve vejetaryen tercih edenlere önerimiz zen kase. İçerisindeki avokado püresi, karabuğday ve siyah pirinç karışımı, bebek sebzeler ve kuşkonmazla tam bir vitamin deposu. Smoothie kaselerini ve porridge çeşitlerini de atlamayalım.

Kasede Yemek Trendini Deneyimleyebileceğiniz İstanbul RestoranlarıTeşvikiye Fırın Sk. No:16, Şişli

0212 236 16 66

Tas Ramen & Modern Food Bar, Nişantaşı

İstanbul’da sadece ramen yapan bir mekânın hayali pek çok genç şefin ve ramen severin aklındaydı. Nişantaşı’nda açılan Tas Ramen, özlemimize deva olmak üzere kapılarını yeni açtı. Mekanın siyah ve kırmızı ağırlıklı dekoru, Japonya’da hemen her köşede görebileceğiniz ramen barlara öykünen barı, sevimli ve pratik. Ortaklarından Beykent Üniversitesi gastronomi bölümü mezunu Caner Demiray, Londra’da deneyimlediği ramen işini aklına koyduktan sonra noodle ve ilik suyu yapımını tutturmak için uzun denemeler yapmış. Ortağı Yunus Tuncel ile birlikte hazırladıkları menüde ramen dışında poke bowl ve rice paper roll’da servis ediyorlar. Tas Ramen, tavuk kemikleri ve ilikle bağladığı et suyunu 16-18 saat civarında kaynatıyor. Noodle’lar her sabah ve akşam servisi için taze açılıyor. Sebzeli ramende kullanmak için ayrı bir sebze suyu hazırlıyorlar. Vejetaryenler tercih edebilir. Kendi noodle’larını taze açmaları büyük bir artı. İlik suyunun yoğunluğu biraz daha artarsa, İstanbul’da ramen hasreti çekenleri kendilerine iyice bağlarlar.

Kasede Yemek Trendini Deneyimleyebileceğiniz İstanbul RestoranlarıTeşvikiye Fırın Sok. 3/A, Şişli

0212 246 06 07

{771358}

Yeşil no.11 , Teşvikiye

Mermer masaları, kaktüsleri ve yeşil duvarlarıyla Yeşil no.11 kapıdan girenin içini açan bir atmosfere sahip. Salata, kahvaltı ve smoothie kaseleri; sağlıklı yemeklerin de doyurucu olabileceğini kanıtlıyor. Taze meyveler ve soya sütü kullanılarak hazırlanan smoothie kase ve üzerinde yumurta ile gelen buddha kase tek öğünde tazelenmek için bire bir. Geniş bir salata menüsü de sunan Yeşil no. 11’de dilerseniz yeşillikleri, sebzeleri, protein ve sosları seçerek kendi salatanızı da tasarlayabiliyorsunuz.

Kasede Yemek Trendini Deneyimleyebileceğiniz İstanbul RestoranlarıOsman F. Seden Sk. 11A; Şişli

0212 234 28 55

Nova Bite, Beyoğlu

Kasemi sadece sağlıklı yiyeceklerle doldurmak istiyorum diyenlerin yeni adresi Beyoğlu’nda açılan Nova Bite. Mekanın taze malzemelerle hazırlanan sağlık odaklı menüsünde siyah pirinç; somon, biftek, köfte, hindi ve falafel gibi pek çok besleyici seçenek var. Nova Bite’ı özel kılan kaselerini paket servisle ev ve ofislere de yolluyor olması. Menü ve reçeteleri, mevsim meyve ve sebzelerine göre sürekli yenileniyor. Kase seçeneklerinin dışında falafel dürüm de var.

Kasede Yemek Trendini Deneyimleyebileceğiniz İstanbul RestoranlarıFırın Sok. No: 5 Teşvikiye

0212 234 24 70

İnkase, Fenerbahçe

Kasede yemeğin en sağlıklı adreslerinden bir diğeri Fenerbahçe’deki İnkase. Gerçek yemeğin tadına odaklanan konsept, yiyecekleri en sağlıklı yöntemlerle hazırlayarak; öğünü en sade hâliyle sunmayı felsefe ediniyor. Günlük, taze ürünlerini yerel ve butik üreticilerden alıyorlar. Bu dükkânda sadece sous vide pişirme yöntemi kullanılıyor. Yani pişirme esnasında malzemeler lezzetinden, formundan, renginden ve besin değerinden kaybetmiyor. Dünya mutfağı lezzetlerinin yanı sıra, vegan ve vejeteryan seçenekler de sunuyorlar. Yakında farklı lokasyonlarda yeni şubeleri de geliyor.

Kasede Yemek Trendini Deneyimleyebileceğiniz İstanbul Restoranları

Dr. Faruk Ayanoğlu Cad. No:31, Kadıköy

0216 356 19 07

Misk İstanbul, Reşitpaşa

Son dönemin gözde mahallesi Reşitpaşa’da hizmet veren Misk İstanbul, bitkilerle dolu, camlı kafesiyle göze çarpıyor önce. Bu dükkan sağlıklı yemek ve içeceklerin yanı sıra tasarım buketler ve çiçek aranjmanları da hazırlayıp satıyor. Menüde çıtır kinoalı kinoa bowl bol yeşilli görüntüsüyle favorilerden.

Kasede Yemek Trendini Deneyimleyebileceğiniz İstanbul RestoranlarıReşitpaşa Mah. Emirgan Sok. No:22

0212 277 07 75

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları