preloader

Paris Yat Fuarı 2018

30.11.2018
Paris Yat Fuarı 2018

Yazı Boyutu:

Dünyanın en usta denizcilerinden Fransızların büyük şovu başlıyor. Paris Boat Show, 8-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bu yıl 58’incisi yapılacak Paris Boat Show, yine hem en yeni tekne modellerini hem de meraklıları olan denizcileri bir araya getirecek. Fuarda bir kez daha Fransız rüzgârı esecek.

Jeanneau 51

Geçen sene tanıtımı yapılan ve büyük beğeni toplayan Jeanneau 54’ten esinlenerek üretilen 51, Jeanneau Yacht serisinin en yeni modeli. Jeanneau 54’te olduğu gibi ana yelken vinçlerinin arka tarafa alınması sayesinde 51’de de havuzluk son derece rahat ve konforlu. Botun rahatlıkla suya indirilip çıkarılmasını sağlayan mataforaya sahip modelin iç planları sayısız kumaş döşeme, modern ahşap, yüksek kalite deri ve en yeni teknoloji seçenekleriyle sunuluyor. 15,38 metre boyundaki Jeanneau 51, iki ya da üç kamaralı tercih edilebiliyor.

Sun Odyssey 440

2018’de yılın teknesi seçilen Sun Odyssey 440, Philippe Briand’ın tasarladığı yeni gövde yapısı sayesinde daha dengeli ve daha performanslı. 13,39 metre boyundaki model, güçlü gövdesinin yanı sıra konforlu yaşam alanlarıyla öne çıkıyor. Çift dümen palalı Sun Odyssey 440’ta tüm tellerin dışarı monte edilmiş olması ve alçaltılmış bumba bağlantısı, klasik anayelkenin kullanımını kolaylaştırıyor. Anayelken vinçlerinin dümene yakın konumlandırılmış olması, kokpitten ayrılmadan kullanılmasını sağlıyor.

{88461}

Gran Turismo 50 Sport Fly

Paris Yat Fuarı 2018

Dış tasarımı Nuvolari&Lenard, iç tasarımı Andreani Design’a ait 15,78 metre boyundaki Gran Turismo 50 Sport Fly, Volvo IPS 600 motor gücü ve AirStep® teknolojisiyle tasarlanmış gövdesiyle keyifli sürüşler sunuyor. Gran Turismo 50’nin “ev gibi salon” ya da üç kamaralı iki versiyonu olup tüm tekne genişliğine sahip ana kamara, kabinde bir duş alanı ve soyunma odasına sahip. Klima, navigasyon, aydınlatmalar sürüş konsolunun yanı sıra wi-fi bağlantılı tabletten yönetilebiliyor. Williams Minijiet 270’e uyumlu bot garajına, geniş ve hareketli yüzme platformundan ulaşılıyor.

Monte Carlo 6

Paris Yat Fuarı 2018

Serinin amiral gemisi Monte Carlo 6, tarzı, çizgilerindeki zarafet, konforlu yaşam alanları ve kaliteli detayları ile Motor Boat Awards tarafından verilen Yılın Teknesi ödüllerinde, 60 Feet Üzeri Flybridge’li Tekne kategorisinde yılın en iyi teknesi ödülüne layık görüldü. 18,35 metre boyundaki Monte Carlo 6, tüm enini kaplayan ana kamaranın yanında baş tarafta geniş VIP kamarası ve çift kişilik misafir kamarasına sahip. Kaptan kamarası da motor dairesinin arkasında yer alırken ayrı girişiyle mahremiyet sağlıyor. Tekne 28 knot hıza ulaşıyor.

{771394}

Beneteau Oceanis 46.1

Yeni Oceanis 46.1, 2012 yılında Avrupa’nın En İyi Teknesi seçilen Oceanis 45’in geliştirilmiş hali. 14,60 metre boyundaki tekne üç, dört ya da beş kamaralı olarak tercih edilebiliyor. Güvertenin mimari tasarımı, benzerlerinden daha geniş bir kokpite imkan tanıyor. Geniş kokpit masası sekiz kişiye kadar rahat bir kullanımı amaçlıyor ve aynı zamanda can salı için de bir depo alanı sunuyor. Dümenin arka kısmında yer alan ızgara ise kokpitte ya da platformda kullanılabiliyor olması sebebiyle son derece ilgi çekici.

Swift Trawler 47

Paris Yat Fuarı 2018

Swift Trawler 47, üç kamara ve sofa yatağı ile sekiz kişiyi ağırlayabiliyor. Modüler ve geniş salon ihtiyaç duyulduğunda saniyeler içerisinde bir misafir kamarasına dönüştürülebiliyor. Çift motoru ile halihazırda kolay bir kullanım sunan Swift Trawler 47, istenildiğinde sunulan joystick opsiyonu ile liman içi manevraları da çocuk oyunu haline getirebiliyor. 14,74 metre boyundaki modelin geniş yan geçişleri ve çok sayıdaki el tutamakları güvenli seyirler sunuyor.

NC 37

Serinin en yeni modeli Jeanneau NC 37, eylül ayında yapılan Cannes Yachting Festival’de dünyaya tanıtılmıştı. Tasarımı Michael Peters’a ait modelde yeniden tasarlanan üst bina camlar sayesinde salon panoramik manzaraya sahip. İlk defa kullanılan genişletilmiş L kokpit oturma grubu daha fazla kişiyi misafir edebilme imkanı sunuyor. Bu oturma grubu ayarlanabilir sırtlık sayesinde güneşlenme alanına çevrilebiliyor. Salonun hemen altına konumlandırılan kamara istenirse depo olarak da kullanılabiliyor.

Prestige 520

Paris Yat Fuarı 2018

Prestige 520’nin tasarımı, Prestige 680S ile 2017 World Yachts-Best Layout ödülünü kazanan İtalyan Garroni Design’a ait. 16,11 metre boya sahip teknenin en dikkat çeken özelliklerinden biri geniş ve kesintisiz camları. Kontrol panelinin hemen arkasında yer alan elektrikli açılır kapı sayesinde tekne bir kişiyle dahi rahatlıkla kullanılabiliyor. Flybridge, geniş güneşlenme ve barbekü alanları ile yemek ve oturma bölümüyle tüm günü rahatça geçirebileceğimiz bir yaşam mahali sunuyor.

{88473}

Solaris 44

Paris Yat Fuarı 2018

13,5 metre boyundaki Solaris 44, daha az mürettebatla hızlı seyir amacıyla tasarlanmış. Güverte tasarımı yarış ya da gezi versiyonuna göre değişiklik gösteriyor. 4,18 metre genişliği sayesinde kıçta her biri çift kişilik yatağa sahip son derece geniş iki kamara yer alıyor. Başaltında da yine çift kişilik yatağın bulunduğu bir kamara daha var. Solaris 44’te biri başaltındaki kamaraya özel olmak üzere iki duş-tuvalet de bulunuyor. Çift dümen palası sayesinde dar açılarda bile güvenli yelken seyrine imkan tanıyor.

Jeanneau Leader 46

Paris Yat Fuarı 2018

IPS tahrikli sistemi sayesinde yüksek performans ve deniz tutuşu kabiliyetine sahip 14,40 metre boyundaki Jeanneau Leader 46, hem günlük seyirlere hem de aile seyirlerine uygun. Yüzme platformundaki bot garajının kapağı kapatıldığında bir barbeküye dönüşüyor. Kıç tarafta U şeklindeki hemzemin salonun üzerine kurulu spor tavanı ve güneşlenme yatağına çevrilebilen co-pilot koltuğuyla dikkat çekici. İki ya da üç kamaralı tercih edilebiliyor.

Şule Kaya
Şule Kaya Tüm Yazıları