preloader

Yılbaşı Gecesi İçin Saç Stilistlerinden Öneriler

20.11.2018
Yılbaşı Gecesi İçin Saç Stilistlerinden Öneriler

Yazı Boyutu:

Yılbaşı gecesi tercih edilebilecek, trend saç modellerini ve onları uygulamanızı kolaylaştıracak ipuçlarını saç stilistlerinden öğrendik.

Doğru saç hem size kendinizi harika hissettirir hem de kıyafetinizi ve makyajınızı tamamlar. Yılbaşı gecesi saçlarınızda kendi stilinizden uzaklaşmadan farklı bir görünüm elde etmek istemez misiniz? İşte saç stilistlerinin önerileriyle, yılbaşı gecesi tercih edilebilecek, sezonun trend saç modelleri ve onları uygulamanızı kolaylaştıracak tavsiyeler.

Dağınık Topuz

Yılbaşı Gecesi İçin Saç Stilistlerinden Öneriler
Mürsel Danışman –
Danışman Kuaför Kurucusu ve Saç Stilisti
Yılbaşı Gecesi İçin Saç Stilistlerinden Öneriler

Yılbaşı gecesi toplu saç tercih edecekseniz, yapılı yapılı durmayan, ama bir o kadar da zarif bir etki yaratan bu modelden ilham alabilirsiniz. Sırt dekolteli veya dik yakalı elbiselerin de en iyi tamamlayıcısının topuz olduğunu hatırlatalım! İdeal topuzu bulmanın sırrının yüz şekline göre bir seçim yapmaktan geçtiğinin altını çizen Danışman Kuaför Kurucusu ve Saç Stilisti Mürsel Danışman, tavsiyelerini OGGUSTO okurlarıyla paylaştı.

“Yapılı durmayan topuzlar, yılbaşı gecesi için hem şık hem de modern bir alternatif olacaktır. Bu görünümdeki gibi ortadan ayrık toplu saçlar, üçgen yüzler için çok doğru bir seçim. Örgülerin bu sezon da çok moda olduğunu göz önünde bulundurursak, topuzunuza örgü eklemeyi de düşünebilirsiniz.”

“Topuz yapılacak saçı aynı gün değil, bir gün öncesinde yıkayın. Bu, şekillendirme işlemini kolaylaştıracaktır. Saçlarınıza hiç fön çekmeden, hacimlenmesi için maşayla hafifçe dalga verip diplerinin dolgunlaşmasını sağlayın. Öncesinde mutlaka Maria Nila Styling Cream gibi saçı kurutmadan doku kazandıran şekillendirici bir ürün kullanın. Eğer saçlarınız çok ince telliyse Maria Nila Volume Spray’den de destek alabilirsiniz. Saçlarınızı ortadan ayırdıktan sonra öndeki birkaç tutamı hareketlendirerek açıkta bırakın. Saçınızı tepeye hafif bir yükselti vererek ve kulakların üzerinden enseye doğru dolgunluk yaratarak arkada şapka çizgisinde toplayın. Ancak bunu yaparken, ensenizden geniş bir tutamı ayırın ve açıkta bırakın. Bu kısmı yumuşak hareketlerle minik bir topuz haline getirin ve küçük firkete tokalarla sabitleyin. Ardından topladığınız kısımdaki saçı gevşek bir şekilde örün ve bu minik topuzun etrafına dolayıp, sabitleyin.”

Hangi topuz hangi yüz şekli için uygun?

Yılbaşı Gecesi İçin Saç Stilistlerinden Öneriler

Ortadan ayrılarak ensede toplanan saçların üçgen yüzler için tercih edilebileceğini belirten Saç Stilisti Mürsel Danışman, ekliyor: “Eğer yuvarlak bir yüze sahipseniz, yukarıya doğru yükseltilmiş hacimli topuzlara ya da en tepede yüksek ve dağınık formdaki topuzlara yönelmeniz daha doğru olacaktır. Uzun yüzler ise volümü yukarıda değil, yanlarda kullanmalı. Tepeleri daha basık, yanları ise hacimlendirilerek arkaya doğru taranmış topuzlar uzun yüzler için daha uygun.”

Asi Kaküller ve Doğal Dalgalar

Yılbaşı Gecesi İçin Saç Stilistlerinden Öneriler
Hasan Kopagan –
Makas Nişantaşı Saç Stilisti

Brigitte Bardot’un kendisi gibi ikonikleşen saç modelinin günümüze uyarlanmış bu versiyonu, hiç şüphesiz sezonun en baştan çıkarıcı saç stili. Vanessa Moody ve Taylor Hill gibi Victoria’s Secret modellerinin de saçlarında bu görünümü tercih etmesi, tezimizi doğrular nitelikte! Yılbaşı gecesi çabasız ve seksi bir etki için birebir olan bu modelin hangi yüzler için uygun olduğunu ve nasıl uygulanacağını Makas Nişantaşı Saç Stilisti Hasan Kopagan’a sorduk.

Yılbaşı Gecesi İçin Saç Stilistlerinden Öneriler

“Hem bu senenin renk ve kesim trendlerini yansıtan hem de günlük hayatınızda ve özel gecelerde kendinizde çok kısa sürede harikalar yaratabileceğiniz bir görünüm. Alın yapısı geniş, elmacık kemikleri belirgin olan yüzler için daha uygun bir model. Yuvarlak yüzlerde ise kakülü çok yuvarlak kullanmadan, düz ve uçları daha yumuşak düşecek şekilde tercih edilebilir. Ya da yüzü çevreleyen saçların uzun olmasına dikkat edilebilir. Diğer şekilde kesilen model asla istediğiniz şekilde durmaz! Renk konusuna değinmek gerekirse, kendi doğal saç renginizi bozmadan, sadece boy ve uçlarında hafif bir renklendirme işlemi ile göz alıcı saçlara sahip olabilirsiniz.”

“Şekillendirme işleminde en dikkat etmemiz gereken konulardan birisi, doğru ürün tercihi. Kıvırcık saçlarda daha çok nemlendirici içeren bir ürün yardımı ile başlamanız elektriklenmeyi önler. İnce telli ve düz olan saçlarda ise bukle belirginleştirici kullanımı ve kurutma şekli oldukça önemlidir. Bukle belirginleştirici bir ürün sürdükten sonra saçlarınızı ince tutamlar halinde bukle yapıp fön başlığıyla (vigo) düşük seviyede kurutursanız, zamanla daha belirgin ve hacimli saçlara sahip olursunuz. Aralarına ufak bir maşa yardımıyla doğal dalgalar vererek görünümü yakalayabilirsiniz. Ama saçlarınızı asla yüksek ısıda kurutmayın; bu hem saçlarınızı elektriklendirir hem de yaratmak istediğiniz modelden uzaklaşırsınız. Saçlarınızı şekillendirmeye başlamadan önce saç tipinize göre bir şekillendirici seçin. Diplere fön öncesi volüm vermek için Davines Volu Hair Mist hacimlendirici sprey veya elektriklenmeyi önlemek için Davines Oi Oil şekillendirici yağ kullanabilirsiniz.”

Eski Hollywood Dalgaları

Yılbaşı Gecesi İçin Saç Stilistlerinden Öneriler
Doğan Kopal –
MM Bahçecik Kuaför Saç Stilisti

Nasıl ki her davetin kurtarıcı kıyafeti küçük siyah elbiseyse, her özel günün kurtarıcı saç modeli de Eski Hollywood dalgaları! Yarattığı sofistike ve çarpıcı etkiyle son yıllarda pek çok “yeni” Hollywood yıldızının da kırmızı halıda vazgeçemediği bu görünümü, Tadashi Shoji bu sezon podyumlara taşıdı. MM Bahçecik Kuaför Saç Stilisti Doğan Kopal’dan bu cazibeli dalgaları elde etmenin püf noktalarını öğrendik.

“Yumuşak ve net dalgalar bu sene de çok popüler. Yılbaşı gecesi klasik bir kıyafet seçimini tamamlayabilecek bu görünüm, günlük hayatta da rahatlıkla tercih edilebilir. Eski Hollywood dalgalarını her saç tipine uygulayabiliyoruz; tabii yüz şekli, kıyafet ve makyajla uyum içerisinde olmasına dikkat ediyoruz. Bu model için saçınızın illa ki uzun olması gerektiğini düşünmeyin, daha kısa küt saçlarda da performansı çok başarılı oluyor. Burada önemli olan yüz şekilleri; özellikle yuvarlak yüzlerde yan ayrımları çok tercih ediyoruz, hatta kulak arkasına alıp yüzün yuvarlaklığını keserek diğer taraftaki dalgaları ön plana çıkarabiliyoruz.”

“Yapılacak dalgaların daha net olmasını sağlamak için yıkanmış saçı fırça yardımıyla üstten biraz düzleştirerek kurutun. Eğer düz bir saça sahipseniz, bu kısmı atlayıp direkt maşa uygulamasına geçebilirsiniz. Kalın bir maşayla daha doğal ve büyük dalgalar elde edebilirsiniz. Bu tip dalgalar için favorim Ventoso EPS319 32 mm titanyum kaplı saç maşası. Saça gerçekten zarar vermiyor, kullanımı çok rahat ve hemen netice alabiliyorsunuz. Yapmış olduğunuz dalganın parlaklığını sağlamak içinse favori ürünüm Kerastase Aura Botanica Baume Miracle balm. Bu ürün saçta inanılmaz bir parlaklık ve ipeksi bir doku oluşturuyor. Dalgaların daha uzun süre dayanmasını sağlamak için son dokunuş olarak L’Oreal Professionnel Tecni Art Air Fix 5 sabitleyici sprey kullanılabilir.”

Renkler ısınıyor, boylar kısalıyor

Yılbaşı Gecesi İçin Saç Stilistlerinden Öneriler

Her kış olduğu gibi bu kış da saçlarda biraz daha koyu renklerin tercih edildiğini belirten MM Bahçecik Kuaför Saç Stilisti Doğan Kopal, ekliyor: “Açık renklerde geçtiğimiz yıllarda moda olan soğuk tonlar, yerini sıcaklara bırakıyor. Bu kış kahve kızılları biraz daha fazla göreceğiz. Saç boylarına gelince; uzun saçlar hep moda olsa da, bu kış orta boy ve küt düz saçlar daha ön planda.”

Yeni Örgü

Yılbaşı Gecesi İçin Saç Stilistlerinden Öneriler
Furkan Yalçıner –
Jonat’s Couture Saç Stilisti

Örgü trendi sanırız asla bitmeyecek! Her sezon yenilenmiş formlarla karşımıza çıkan örgülerden yılbaşı gecesi için iki farklı tarza uygun iki ayrı stil seçtik ve bu görünümleri kolayca uygulamanız için Jonat’s Couture Saç Stilisti Furkan Yalçıner’in tavsiyelerini aldık.

“Bence her konsepte göre bir örgülü saç modeli mevcut. Bu yılbaşında romantik ve bohem gözükmek isteyen kadınlar için ensede yandan öne doğru örülen balık sırtı görünümünü öneririm. Daha sade ve spor bir etki içinse yukardan toplanılmış at kuyruğu şeklindeki modeller bu yıl da favorim. Özellikle son zamanlarda aksesuar şeklindeki iplerle saça match edilip, daha modern ve güzel bir görünüm elde edilebiliyor.”

“Balık sırtı örgü görünümü için, lastik yardımıyla saçınızı yandan olacak şekilde ense hizanızda toplayın. Ardından saçınızı ikiye ayırın. Her bir parçadan ince bir şekilde birer adet alıp saçınızı balık sırtı örgüsü tekniğiyle örün. Ön kısımlarda olan bebek saçlarınızı yüzünüze düşürerek daha romantik bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu saç modelinin yüzü daha ince gösterdiğini de ekleyeyim.

“Yukarıdan toplanılmış at kuyruğu şeklindeki görünümü elde etmek içinse, lastik yardımıyla saçınızı yukarıda biraz bol olacak şekilde toplayın. Topladığınız saçı üç parçaya ayırıp, bir parçasını aksesuar ile birleştirip bol bir şekilde örün ve ucunu lastik yardımıyla tutturun. Bu lastiği, saçınızın ucuna düğüm atarak kamufle edebilirsiniz. Her iki görünüm için de şekillendirici önerilerim, saçı toplamadan önce doku kazandırmak için uygulayabileceğiniz Bumble and Bumble Surf Spray ve Kerastase Lift Vertige hacim verici jöle. ”

Elif Tuncel
Elif Tuncel Tüm Yazıları