preloader

Türk Çanta Tasarımcıları: Rara Atelier

23.10.2018
Türk Çanta Tasarımcıları: Rara Atelier

Yazı Boyutu:

Türk çanta tasarımcısı Dilan Bozdağ, markası Rara Atelier’i OGGUSTO okurlarına özel anlattı.

Rara Atelier’in temeli köklü bir deri fabrikasına dayanmaktadır. Kurucusu olan Dilan Bozdağ, senelerin getirdiği tecrübeyi kullanarak bu tasarım kolunu oluşturmuştur. Ürünlerimiz deneyimli ustaların el işçiliği ile İstanbul’daki atölyemizde üretilirler. Raralar, minimalist tasarımı, kalitesi, dinamik, şık, kullanışlı ve fonksiyonel özellikleriyle kendilerini gösterirler. Markanın kurucusu Dilan Bozdağ, Rara Atelier’in hikayesini OGGUSTO’ya özel anlattı.

Çanta tasarlamaya nasıl başladınız?

Aile işimiz olan deri üretimiyle büyüdüm. Kendi işimi yapmak hep hayalimdi. Elimizdeki ham madde deri ve de çanta tasarımlarına merakım olduğu için 30 yıllık iş tecrübesinin desteğini alarak ayrı bir iş kolu kurmuş oldum.

Türk Çanta Tasarımcıları: Rara Atelier

Markanızı farklı kılan özellikler neler?

Günlük hayatta foksiyonel kullanışları ve aynı zamanda şık olmaları ile fark yaratıyoruz diyebiliriz. Derilerimizin farklı dokuları, çeşitliliği ve renkleri de yine aynı şekilde farklı kılıyor koleksiyonlarımızı…

Markanızı kullanan kadınları bize nasıl tarif edersiniz? Bu kadınlar kimler, nasıl giyinirler, nereye giderler, ne severler?

Öncelikle yaş ayrımımız yok. Koleksiyonumuzda erkek de dahil birçok modelimiz olduğu için herkes kendine göre parçalar bulabiliyor. Kadınlarımız sadelikten yana, spor şık ve de lüks, yabancı marka takıntısı olmayan bireyler daha çok. Tasarımını ve kalitesini beğendikleri için markanın ismini bilmeseler de kullanmak istiyorlar. İşte, seyahatte, günlük gezmelerde rahatlıkla kulanılabilir!

Sonbahar Kış sezonun en yeni modeli hangisi ve ilham kaynağı nedir?

Sonbahar kış sezonumuzda La Verne ve Chant modelimiz ön plana çıkıyor. İlham aldığım noktaları detaylarında görebilirilirsiniz. Doğadan ve de hayal gücümden ilham aldım diyebilirim.

Hangi markanın hangi modeli size keşke bu çantayı ben tasarlasaydım dedirtiyor?

Beğendiğim ve etkilendiğim birçok marka var ama belli bir model yok bunu ben tasarlasaydım keşke dediğim.

Türk Çanta Tasarımcıları: Rara Atelier

Çanta tasarımcısı olmasaydınız ne yapmak isterdiniz ?

Psikoloji mezunuyum. Mesleğimi yapmak isteyebilirdim. World Human Relief adlı, çocukların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik çalıştığımız derneğimizin projelerine fırsat buldukça katılıyorum. Rara Atelier olarak satışlarımızın bir bölümü bu projeye aktarılmakta…

{88177}

Hayatınızın sonuna kadar tek bir çanta kullanmak zorunda kalsanız bu hangi model olurdu?

Zor oldu seçmek :). Yeni çıkan kola asılabilen ve küçük olmasına rağmen birçok şey sığdırabildiğim Chant modelimiz olabilir…

Çantalarınıza nerelerden ulaşabiliriz?

Çantalarımıza Nişantaşı mağazamızdan, www.raraatelier.com online alışveriş sitemizden, Vakkorama’lardan ve Souq Kanyon mağazasından ulaşabilirsiniz.

Zeynep Ülgen
Zeynep Ülgen Tüm Yazıları