preloader

Türk Çanta Tasarımcıları: Fonfique

19.10.2018
Türk Çanta Tasarımcıları: Fonfique

Yazı Boyutu:

Tasarımları 17 ülkede satılan Fonfique’in renkli dünyasını markanın kurucusu Ceylan Kolat, OGGUSTO için anlattı.

Türk Çanta Tasarımcıları: Fonfique

Milano’da IED’de Illustrasyon ve Animasyon bölümünden mezun olduktan sonra kariyerine desen tasarımcısı olarak devam etmeye karar veren Ceylan Kolat, eğitimine Central Saint Martins Londra’da devam etti. İstanbul’a dönünce 3 sene tekstil sektöründe tecrübe kazandı ve 2014 yılında uzun süredir hayal ettiği Fonfique’i kurdu.

Çanta tasarlamaya nasıl başladınız?

Aksesuarlara düşkün bir desen tasarımcısı olarak, desenlerimi rahatça kullanabileceğim küçük aksesuarlar tasarlamaya başladım. Çantalar ise bir sonraki adımda koleksiyona eklendi.

Markanızı farklı kılan özellikler neler?

Türk Çanta Tasarımcıları: Fonfique

Fonfique tamamen benim iç dünyamın dışa yansıması. Beni heyecanlandıran renk kombinleri ve sulu boya çizimlerimle, her gün kullanabileceğimiz aksesuarları farklılaştırmayı amaçlıyorum.

Seyahat etmeyi seven, kendine önem veren, genç ruhlu kadınlar. Benim gözlemlediğim kadarıyla genellikle sade giyinip, aksesuarlarla giydiklerini tamamlıyorlar.

Sonbahar Kış sezonun en yeni modeli hangisi ve ilham kaynağı nedir?

Bu sezonki yeniliklerimizden biri Mini Celestia modelimiz: Hem askılı hem el çantası olarak kullanılabilen küçük bir çanta. Çıktığından beri yanımdan ayıramıyorum. Bir diğeri ise çanta boyu organizerlarımız. Özellikle kuzey ülkelerinden yola çıkarak hazırladığım kutup ayılı deseni benim favorim.

Hangi markanın hangi modeli size keşke bu çantayı ben tasarlasaydım dedirtiyor?

Loewe’nin hayvan figürlü minik çantaları.

{88177}

Çanta tasarımcısı olmasaydınız ne yapmak isterdiniz?

Paket kağıdı, paketleme ya da hediyelerle ile ilgili bir iş yapmak isterdim. Botanist ya da pasta şefi olmak da isteyebilirdim. Çok renkli ve minik detaylı pastalar yapmak isterdim.

Hayatınızın sonuna kadar tek bir çanta kullanmak zorunda kalsanız bu hangi model olurdu?

Kesinlikle ufak tefek bir çanta olurdu. Yanımda olabildiğince az şey taşıyorum. Mini Celestia modelimizle hayatımı geçirebilirdim.

Türk Çanta Tasarımcıları: Fonfique

Bebek Showroomumuzdan, websitemizden, Kanyon Souq Dükkan, Vakkoramalardan ulaşabilirsiniz.

Zeynep Ülgen
Zeynep Ülgen Tüm Yazıları