preloader

Türk Çanta Tasarımcıları: Mehry Mu

10.10.2018
Türk Çanta Tasarımcıları: Mehry Mu

Yazı Boyutu:

Meşhur Fatma’nın Eli sembolünü kullanarak yarattığı ¨Rez Bag¨ çantasıyla geniş bir hayran kitlesine ulaşan Güneş Mutlu Mavituncalılar, Mehry Mu markasını 2009 yılında. Tuncalılar, devam eden yıllarda da markanın kimliğine sadık kalarak yarattığı tasarımlarıyla yıllardır en sevilen çanta markalarından birisi olan Mehry Mu’nun hikayesini OGGUSTO’ya özel anlattı.

Çanta tasarlamaya nasıl başladınız?

Aslında hikayem yaratıcılıktan ziyade iş kafasıyla gelişti. Liseyi Robert Kolej’inde okuduktan sonra Amerika’da Psikoloji eğitimi aldım. Amerika’dan döner dönmez medya reklam satışta iş hayatına başladım ve dergicilik ile e-ticaret alanlarında çalıştım. Türkiye’de çanta zanaati çok gelişmişti. Ancak aynı oranda tasarım çanta markası yoktu. Lüks segmentle uygun fiyatlı çanta markası yaratmakta fırsat olduğunu gördüm. Mehry Mu böylelikle Türkiye’nin ilk tasarım çanta markalarından biri oldu. Zaman içinde dünyada da bu segmentte oyuncu başka markaların da çıkması doğru yolda olduğumu pekiştirdi. Şu anda dünyada 5 kıtada satış noktamız var, bu noktaları özellikle en iyileri olması için özenle seçiyoruz. Dünyanın sayılı ve seçkin satış noktalarında olmak benim önem verdiğim bir konu.

Türk Çanta Tasarımcıları: Mehry Mu

Markanızı farklı kılan özellikler neler?

Duyguları yoğun, hikayesi olan, bir çantada birçok değer ve anlam taşıyan bir arzu nesnesi üretiyoruz. Ben hep nasıl ki mücevherlerinizle aranızda bir bağ olur ve sizin vazgeçilmeziniz olur, Mehry Mu’nun da alanının mücevheri gibi olmasını istedim. Geçici heves yaratacak çantalar sunmaktansa bir ömür boyu sevilecek modeller yaratmak istiyorum. Bugün bizden satın aldığınız bir çanta, mutlaka başka bir desen ya da dokuda Mehry Mu’da devam eder ve modası geçmez. Farklı kültürler, mimari ve sanattan etkilendiğim dokularla trendleri birleştiriyoruz, birçok zaman da trendlere öncü oluyoruz diyebilirim. Kendine özgü, feminen, yalın ama çarpıcı bir stile sahip kadınların markayı sevdiğini düşünüyorum.

Sonbahar Kış sezonun en yeni modeli hangisi ve ilham kaynağı nedir?

Her yeni koleksiyona başlarken bir hayal kurarım ve ona renk, doku, destinasyon katmanları eklerim. O sahnelerde kullanılacak, Mehry Mu DNA’sına sahip çantalar hayal ederim. Sonbahar-Kış 2018-2019 koleksiyonumda 1930’lu yıllarda aşık olduğu kadın için tahttan vazgeçen Windsor Dükü VIII. Edward’un Windsor Düşesi Wallis Simpson’a olan ihtiraslı aşk hikayesinden ilham aldım. Windsor Dükü’nün damalı pantolonuyla ekoseli kanepesinde oturduğu fotoğrafı Mehry Mu’nun yeni sezonda Fey Box, Mini Fey Box ve Fey Evening Box modellerine yön verdi. Aynı zamanda Fahrelnissa Zeid’in 50’li yıllardaki sosyal ve küresel sanat sahnesindeki şıklığına ışık tutarak, o tablodaki renkleri kendi desen paletime ekledim, çiçeği desene çevirdim; Fey Evening Box modelini altın ve pembe renkteki payetlerle süsledim. Yeni koleksiyonumda odaklandığım en yeni modellerimden Jung Bag ise şık insanların 50’li yıllarda nasıl stil sahibi olduğuna dair bir övgü niteliği taşıyor. Büyük boy ve crossbody mini versiyonu “Jung Mini Bag” ile mevcut şeklini modernize ediyorum.

Hangi markanın hangi modeli size keşke bu çantayı ben tasarlasaydım dedirtiyor?

Mehry Mu doğmadan önce ciddi bir çanta alışverişi merakım vardı. Beni Fendi Baguette’in arzu nesnesi hali hep çok heyecanlandırırdı. Hatta sanıyorum, çantaya arzu nesne gibi bakma yaklaşımım o ekolden geliyor olabilir..

Çanta tasarımcısı olmasaydınız ne yapmak isterdiniz ?

Çanta tasarımcısı olmasaydım balerin ya da opera sanatçısı olmak isterdim. Öyle bir yeteneğim asla olmasa da, o müthiş dekorlu sahnelerde olmak, şık kostümler giymek ve sanatla o kadar derin ve bedensel bir seviyede iç içe olmak beni çok mutlu ederdi diye düşünüyordum.

{88177}

Hayatınızın sonuna kadar tek bir çanta kullanmak zorunda kalsanız bu hangi model olurdu?

Çok zor bir soru. Çocuklarımın, yakınlarımın adını verdiğim modeller var. Ama son ürettiğim model Jung Bag, hem görüntüsünde çok havalı hem de inanılmaz bir kullanım kolaylığı var. Kullandıkça başka çanta zor kullanırsınız. 3 boyu da çok güzel. Her renk ve dokuyu üzerinde çok iyi taşıyor.

Türk Çanta Tasarımcıları: Mehry Mu

Jung Bag

Çantalarınıza nerelerden ulaşabiliriz?

Türkiye’de Bebek mağazamız ve Beymen’lerdeyiz. Dünyada başta Farfetch olmak üzere Bergdorf Goodman’dan Harvey Nichols Londra’ya, Japonya’dan Dubai’ye bir çok satış noktasındayız.

Zeynep Ülgen
Zeynep Ülgen Tüm Yazıları