preloader

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Yazı Boyutu:

Vanity Fair İtalya’nın ünlü editörü Paola Jaccobi, Milano gezi rehberini OGGUSTO’ya özel anlattı.

İtalyan gazeteci ve 15 senedir Vanity Fair Italy’de editörlük yapan Paola Jacobbi, Milano’da yaşıyor. Yazarlık kariyerine ‘I Want That Shoes’ adında bir de kitap ekleyen Jacobbi, Milano gezi rehberini OGGUSTO okuyucuları ile özel olarak paylaştı.

Milano’da nerede kalınır?

“Hotel Viu, Hotel Straff, Hotel Magna Pars. Milano’da pek çok otel var; ancak en yenileri bunlar diyebilirim. Straff Katedral’in yanında, diğer ikisi de son derece havalı ve yakın zamanda renove edildiler.”

Hotel Viu Milan

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

İş seyahatini tatille birleştirmek isteyen seyahatseverlere adanan Milano’daki ilk otel Hotel Viu Milan, sunduğu inovatif çözümler ve yeni lokasyonu ile lüks bir vizyonu; sadelikle, yüksek kalite servisle, rahatlatıcı atmosferle ve İtalyan yaşam şekli ile buluşturuyor. Konukları için her türlü konforu düşünen otel küçük toplantı alanları, panoramik terası, Michelin yıldızlı şef Giancarlo Morelli kondüktörlüğündeki restoranı ile harikulade bir konaklama deneyimi vadediyor.

Hotel Straff

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Alışılmadık bir binayı zekice bir tasarımla Milano’nun kalbinde bir konaklama keşfine dönüştüren Hotel Straff, sıra dışı yüksek teknolojide fonksiyonelliği minimal dokunuşlarla ve sıcacık ambiyansla kesiştiriyor. Alışılmışın dışında malzemelerin, geri dönüştürülmüş objelerin ve deneysel kaplamaların kullanıldığı otel restoranı, spor salonu ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapan toplantı odaları ile ziyaretçilerini bekliyor.

Hotel Magna Pars

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Eski bir parfüm fabrikasının camın yanı sıra ağaçlar ve çiçekler kullanılarak yepyeni bir görünüme kavuştuğu, bambaşka bir amaca hizmet ettiği binası ile Hotel Magna Pars, tarihe derin köklerle bağlı. Öyle ki logosundaki ağaç da bunu sembolize etmesi için özenle seçilmiş; yaşamın ağacı, yaşamın nefesi… Binanın mirasını da korumak amacı ile içinde bir parfüm laboratuarı barındıran otel, Milano’da rafine bir konaklama deneyimi sunuyor.

Milano’da gezilecek yerler?

“Yönetmen Wes Anderson tarafından tasarlanan barına ilave dünyanın en iyi modern sanat müzesi olan Fondazione Prada; Milano’nun ikonik noktalarından Sforzesco Castle yakınlarındaki harikulade bir park içinde konumlanan tasarım müzesi Triennale; orijinal mobilyaları ve hoş bahçesiyle ünlü, unutulmaz I am Love filminin çekildiği Villa Necchi.”

Fondazione Prada

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Milano’da kalıcı kültürel bir kompleks olarak açılan, genişlemeyi ve zenginleşmeyi destekleyen Fondazione Prada, literatür, sinema, müzik, felsefe, sanat ve bilim gibi belli disiplinlerdeki üretimleri bu fikirleri deneyimlemek isteyen kişilerle buluşturuyor.

Triennale

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Mimar Giovanni Muzio tarafından tasarlanan Palazzo dell’Arte binasını ana merkezi olarak kullanan Triennale, 80 yılı aşkın süredir Milano’nun kalbinde kültürel ve ekonomik hayat içinde adeta ikonikleşmiş bir makine görevi görüyor. Toplum ve sanat ile endüstri arasında diyalog kurmak amacı güden merkez, büyük sergilere ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Necchi Campiglio

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Etrafını çevreleyen bahçesi, yüzme havuzu ve tenis kortu ile Milano’nun ortasında sakin bir vaha gibi konumlanan Villa Necchi Campiglio, 1930’lardaki sakinleri olan üst sınıfa mensup Campiglio ailesinin izlerini keşfetmek için ziyaret etmeniz gereken yerlerden.

Mutlaka deneyimlenmesi gereken şeyler nedir?

“Milano’da oldukça fazla gizli ve özel nokta var. Size tavsiyem Citta Nascosta Milano üzerinden özel bir seyahat rehberi tutmanız. Bu sayede Tiepolo’nun fresklerini ve II. Dünya Savaşı’ndan kalma yeraltı sığınaklarını görebilirsiniz.”

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Manuela Alessandra Filiği tarafından 2010 senesinde kar amacı gütmeyen kültürel bir oluşum olarak kurulan Citta Nascosta Milano, geliştirdiği 100’ü aşkın sıra dışı rota, 1000’den fazla etkinlik ve ulaştığı 10.000’i aşkın kişi ile Milano’nun kültürel mirasını yaşatıyor ve keşfetmenizi sağlıyor.

Şehirde kendinizi şımartabileceğiniz aktiviteler neler?

“Lüks alışveriş bölgesi Via Monte Napoleone ile Via della Spiga arasında yer alıyor ve burada pek çok uluslararası ve İtalyan markaya rastlıyorsunuz. Benim için en iyi mağaza ise, çoklu ve harikulade marka seçkisi ile Sant’Andrea’da yer alan Banner. Bir diğer pahalı ve ziyaret etmenize değecek butik, Imarika; Gucci/Prada/Vuitton kalabalığından uzakta, modaya gerçekten tutkun olanların favorisi.”

Biffi

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

60’ların ikinci yarısında iki kız kardeş Rosy ve Adele Biffi tarafından kurulan ve ilk iki butiğini Milano’da açan Biffi, dünya üzerindeki en inovatif ve yaratıcı moda fikirlerini araştırmak üzerine gelişen bir macera. Farklı artistik ifade biçimlerini bir çatı altında toplayan Biffi’nin Sant’Andrea’daki butiğinin adı ise Banner.

Imarika

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

1979 senesinde Via Giovanni Morelli’de küçük bir butik olarak hayatına başlayan Imarika, müşterilerinin kendilerini rahat hissettikleri ve giyinmeyi bir oyuna dönüştürebildikleri eğlenceli bir butik. Kıyafeti değil karakteri odağına alan butikte stilinizi tamamlayacak parçalar bulmanız garanti.

{88374}

Milano’da mutlaka görülmesi gereken yerler neresi?

“Tüm mimari tutkunlarının mutlaka görmesi gereken dikey bahçeli Bosco Verticale; Zaha Hadid ve Isozaki tarafından tasarlanan yeni rezidans Citylife; genç ve hip kalabalığı ile Amsterdam’ı aratmayan eski kanal bölgesi Darsena.”

Bosco Verticale

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

2014 senesinde Hines Italia’nın bir projesi olarak hayata geçirilen – Dikey Orman anlamına gelen – Bosco Verticale, 80 ve 112 metrelik iki kuleden oluşuyor. Porta Nuova Isola bölgesinde konumlanan binalar 480 büyük ve orta boy, 300 küçük ağaç ile 11.000 kalıcı bitki ve 5000 çalıya ev sahipliği yapıyor.

Zaha Hadid ile Isozaki imzası taşıyan CityLife projesi

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

2013 senesinde tamamlanan ve Zaha Hadid ile Isozaki imzası taşıyan CityLife projesi, 5 ile 13 arasında değişen kat sayıları ile yuvarlık hatlı binaların akışkan görünümüne sahip bir yaşam merkezi.

Darsena Limanı

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Naviglio Pavese ve Naviglio Grande kanallarının buluştuğu Darsena limanı, sudan ulaşımın ve ticaretin kesiştiği önemli bir düğüm. Günümüzde müzik lokallerinin, restoranların, barların, küçük marketlerin ve antika fuarlarının kurulduğu bölge akşamüzeri buluşmaları için ideal.

Şehirde sizi şaşırtabilecek şeyler nedir?

“Leonardo’nun üzüm bağları ve Casa degli Atellani. Leonardo da Vinci tarafından kurulan bağ yeniden hayata döndürüldü ve arazide yer alan ev harikulade.”

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Milano Dükü Ludovico Il Moro’nun Leonardo da Vinci’ye 1498’de hediye ettiği üzüm bağı ve içindeki evin bulunduğu arazi, Casa degli Atellani. Bakımı o dönemde hiç aksatılmasa da zaman içinde atıllaşan bölge, günümüzde yeniden eski verimliliğine kavuşturulmuş durumda ve içindeki 500 yıllık ev de müze olarak ziyarete açık. Da Vinci’nin tutkularla dolu dünyasının izinden gitmek için bulunmaz bir keşif merkezi!

Milano’da nerede yenir?

“Şehrin en pahalı ve popüler restoranı Carlo Cracco; uygun fiyatlı muazzam İtalyan mutfağı Ratana; Piazza Duomo manzaralı Giacomo.”

Carlo Cracco

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Elegan mimarinin inovatif yine de geleneksel mutfakla buluştuğu sofistike lokasyonu ile Carlo Cracco, eşsiz bir restoran deneyimi yaşayabileceğiniz, kafesinde buluşabileceğiniz, içecek tadımına katılabileceğiniz karakterli menüsü ile Milano’nun en özel mekanlarından biri.

Ratana

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

19. yüzyılda Riccardo Catella Fonu’nun ana merkezi olarak kullanılan binada 2009 senesinden beri hizmet veren Ratana, Milano yemeklerini geleneksel ve modern bir sentezde buluşturuyor. Şef Cesare Battisti ve ekibi tarafından yürütülen mutfakta Milano pişirme mirası yaratıcı dokunuşlarla harikulade tabaklara dönüşüyor.

Giacomo

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Yüksek rafine mutfağı ile pişen balıkları dahi onurlandıran Giacomo, menüsünden eksik etmediği beyaz Alba çikolata topları, ovoli ve porchini mantarları ile meşhur.

Ne içilir?

“Aynı zamanda restoran olan ve şehirdeki en ünlü kokteylleri yapan Carlo Camilla; otelinde kalmasanız dahi o güzel bahçesinde istediğinizi içebileceğiniz Bulgari Hotel Bar; şehirdeki en iyi kokteylleri yapan küçük ve büyüleyici mekan Nottingham Forest.”

Carlo Camilla

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Ünü New York, Londra ve Paris’e kadar uzanan Filippo Sisti’nin tapınağı olarak addedilen barı ile Carlo Camilla, fırında veya tavada pişirme, vakum ve soğutucu kullanımı gibi hazırlama süreçleri geçiren inovatif kokteyller içebileceğiniz ender ve eşsiz bir mekan.

Bulgari Hotel Bar

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Siyah reçineden oval barı ve özel bahçeye açılan cam cephesi ile sadece otel konuklarının değil Milanoluların da favorisi olan Bulgari Hotel Bar, kokteyl saatlerini İtalyan aperatifleri ve özel kokteylleri ile zengin bir deneyime dönüştürüyor.

Nottingham Forest

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

2007’den beri dünyanın en iyi 50 barından biri olma başarısını koruyan Nottingham Forest, uluslararası tarif kitaplarına girmeye hak kazanan kokteyllere imza atıyor. Karayipler ve Afrika havası yudumlamak isteyenler için ideal.

{88342}

Milano’da nereden alışveriş yapılır?

“Biricik sanat ve tasarım objeleri seçkisi ile Rossana Orlandi; en trend konsept mağaza Excelsior Milano; İtalya’nın en iyi bonmarşesi La Rinascente.”

Galleria Rossana Orlandi

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Magenta mahallesindeki eski kravat fabrikası binasının yerine 2002 senesinde açılan Galleria Rossana Orlandi avangard tasarım ve yaşam şekli ögelerini bir arada bulabileceğiniz sınırları çizilmemiş bir platform.

Excelsior Milano

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

İtalya’nın en büyük giyim zincirine bağlı olan Excelsior Milano, endüstrinin önde gelen markalarını bir arada bulabileceğiniz seçkin bir mağaza.

La Rinascente

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Geçmişte, şu an ve gelecek zamanda İtalya’nın en elegan bonmarşesi olan ve olacak olan La Rinascente, 150 yıllın hikayesi ile büyük bir başarı örneği de aynı zamanda. Yüksek kalite alışveriş deneyimi yaşamak isteyenler için ideal.

Milano’da tadını çıkarın…

“Eğer Marchesi pastanesinde cappuccino e brioche yemediyseniz Milano’ya gelmiş sayılmazsınız. Daha sonra kalorileri yakmak için yakınlardaki Duomo Katedrali’nin ilk 251 basamağını tırmanabilirsiniz.”

Milano Gezi Rehberi: Paola Jaccobi

Hikayesi gelenekler ve yaratıcılığın eşsiz uyumu üzerine kurulu Pasticceria Marchesi, 1824 senesinden beri hizmet veren bir aile işletmesi. 1900’lerin başında pastaların, bisküvilerin ve tatlıların yanında sabah kahvesi ve öğlen kokteylleri vermesi ile namı Milano’nun dışına taşan pastane o günden beri katlanarak artan yüksek kalite hizmetinin yanı sıra büyüleyici dekorasyonu ile de leziz bir mekan.

Zeynep Özar Berksü
Zeynep Özar Berksü Tüm Yazıları