preloader

Türk Çanta Tasarımcıları: Toubiq

18.10.2018
Türk Çanta Tasarımcıları: Toubiq

Yazı Boyutu:

Tuğba Doğan, uzun yıllar sanat galerisi yöneticiliği yapan biri olarak kariyerine ara verip Londra’da hayatına devam etme kararı aldı. Oradayken filizlenen ve çocukluktan beri süregelen tasarım tutkusunu, Türkiye’ye dönerek gerçekleştirmeye karar verdi. Yaşadığı coğrafyanın güzelliğinden, zenginliğinden, doğal mucizelerinden ortaya çıkan organik dokularla, hayalindeki tasarımları, el işçiliği ile buluşturdu. Seri olarak değil, tek tek elde üretim yaparak bir koleksiyon oluşturdu. Doğanın yeniden hayat bulması ve kullanılması, zamansız bir parça olan hasıra organik fark yaratma heyecanından yola çıkarak oluşturulan Toubiq’in kurucusu Tuğba Doğan, markasının hikayesini OGGUSTO’ya anlattı.

Çanta tasarlamaya nasıl başladınız?

Uzun yıllar sanat dünyasının içinde, sanat galerisi yöneticiliği yapan biri olarak kariyerime biraz ara verip Londra’da hayatıma devam etme kararı aldım. Bu birazda içsel bir yolculuktu. Her zaman kendi ellerimle ve çabalarımla bir şeyler üretmek isterdim, elle tutulur bir şeyler… Oradayken filizlenen ve çocukluktan beri süre gelen tasarım tutkumu, Türkiye’ye dönerek gerçekleştirmeye karar verdim. Kendim için tasarladığım çantayı Instagram da açtığım bir hesap da paylaştım. Seri olarak değil, tek tek elde üretim yaparak bir koleksiyon oluşturdum. Çantalar beklediğimden çok fazla ilgi gördü ve bu durum beni inanılmaz heyecanlandırdı. 2017 çıkardığım ilk koleksiyonum ‘nejjshop & handmade with love’ serisi Beymen mağazalarında ve birçok seçkin butiklerde satıldı. Bu yıl ikinci koleksiyonum ile heyecanla yoluma devam etmekteyim.

Türk Çanta Tasarımcıları: Toubiq

Yaşadığım coğrafyanın güzelliğinden, zenginliğinden, doğal mucizelerinden ortaya çıkan organik dokularla, hayalimdeki tasarımları, el işçiliği ile buluşturuyorum. Doğanın yeniden hayat bulması ve kullanılması, zamansız bir parça olan hasıra organik fark yaratma heyecanından yola çıkarak, özgür, özgüvenli ve özgün bir çalışma anlayışımın olması, kendi kimliğimi oluşturmam da beni farklı kılan en önemli özelliklerim oldu.

Türk Çanta Tasarımcıları: Toubiq

{88177}

Markanızı kullanan kadınları bize nasıl tarif edersiniz? Bu kadınlar kimler, nasıl giyinirler, nereye giderler, ne severler?

Toubiq çantalarını şehirden, plaja, şık bir yemekten, sinemaya, keşfetmeyi seven, kendine güvenen stil sahibi kadınlar kullanıyor. . Hayatta her zaman neşeli, eğlenceli ve pozitif titreşimler yaymak isterim. Benim doğamda natürellik yatıyor. Bunu kullanıcılara da aktardığıma inanıyorum, çantalarımı kullanan kadınlara baktığımda modern, kendini farklı hisseden ve özel yerlere giden, tek bir stile bağlı kalmayan kadınları görüyorum.

Türk Çanta Tasarımcıları: Toubiq

Sadece plaj değil, sokak stillerinde de bu yıl oldukça konuşulan sepet çantaları, Sonbahar/Kış sezonunda da yine göreceğiz. Toubiq Sonbahar-Kış 2018-2019 koleksiyonumda ise yine sepet formlarla, suni kürk ve suni deri detayları birleştirdim. Toubiq’in doğadan sonraki en sevdiği ilham kaynağı Jane Birkin ve yanından ayırmadığı sepeti.

Türk Çanta Tasarımcıları: Toubiq

Hangi markanın hangi modeli size keşke bu çantayı ben tasarlasaydım dedirtiyor?

Her zaman çok severek kullandığım zamansız Chanel classic flap bag.

Türk Çanta Tasarımcıları: Toubiq

Çanta tasarımcısı olmasaydınız ne yapmak isterdiniz?

Uzun yıllar severek yaptığım ve hala danışmanlık hizmeti olarak yapmaya devam ettiğim asıl mesleğim olan sanat danışmanlığı.

Hayatınızın sonuna kadar tek bir çanta kullanmak zorunda kalsanız bu hangi model olurdu?

İlham kaynaklarımdan biri olan Jane Birkin gibi bende her yere bir sepetle gidebilirim ve bu sepeti tabiki Toubiq ile kişiselleştirirdim.

Çantalarınıza nerelerden ulaşabiliriz?

Instagram’ın etkisine inanıyorum ve güncel olarak çok fazla kullanıyorum Toubiq hesabından tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz. Ayrıca 2018 koleksiyonumu farklı şehirlerdeki seçkin design storelar da yakından görüp satın alabilirsiniz. Club Marvy için özel bir koleksiyon hazırladım, bu koleksiyon sadece Marvy Shop da satışta.

Zeynep Ülgen
Zeynep Ülgen Tüm Yazıları