preloader

Türk Çanta Tasarımcıları: Merveau

21.10.2018
Türk Çanta Tasarımcıları: Merveau

Yazı Boyutu:

2016 yılında kurulan “Merveau”, tasarımcısının Brüksel’in tarihe tanıklık eden eşsiz binalarından aldığı ilhamla, sanat ve mimariyi birleştiriyor, el işçiliği ve aşkla üretiliyor… İç Mimarlık ve Endüstriyel Tasarımı eğitimini şık ve zamansız tasarımlara dönüştüren, fark yaratan detaylarla kadınları güçlü ve eşsiz kılan Merveau’nun yaratıcısı Merve Palit Okcan, markasının hikayesini OGGUSTO’ya özel anlattı.

Çanta tasarlamaya nasıl başladınız?

Kendimi bildim bileli çizim yapıyorum. Tasarım da çok zevk aldığım ve hayatımda büyük yer kaplayan bir alan. Çanta tasarlamaya çok önceleri başladım. İç mimarlık okurken yoğunlaşan bu tasarım aşkı ve bir şekilde biriken tasarımlarım İtalya’da okurken iş fikrine dönüştü ve Merveau’nun yolculuğu da bu şekilde başlamış oldu.

Türk Çanta Tasarımcıları: Merveau

Markanızı farklı kılan özellikler neler?

Merveau olarak kalitenin dışında en çok önem verdiğimiz şey benzersiz ve zamansız tasarımlar ortaya koymak. Merveau’yu tanımlarken söylediğimiz ”Klasik formlara farklı dokunuşlar katmak” derken örneğin Tote Bag dediğimiz zaman aklımıza gelen formu farklı malzemeler ve dokunuşlarla yeni bir boyuta taşımak diyebilirim.

Markanızı kullanan kadınları bize nasıl tarif edersiniz? Bu kadınlar kimler, nasıl giyinirler, nereye giderler, ne severler?

Merveau kadınları öncelikle kedine güvenen, basmakalıp tasarımları bir kenara bırakıp kendi tarzını yaratabilen, basarılı ve her yaşta pozitif kalabilen kadınlar.

Türk Çanta Tasarımcıları: Merveau

{771342}

Sonbahar Kış sezonun en yeni modeli hangisi ve ilham kaynağı nedir?

En yeni modellerimiz Hélène ve Ophelia. İlham kaynağımm yaşadığım ve Art Nouveau mimarisiyle beni her daim etkileyen Brüksel.

Türk Çanta Tasarımcıları: MerveauHangi markanın hangi modeli size keşke bu çantayı ben tasarlasaydım dedirtiyor?

En sevdiğim markalardan biri olan Delvaux – Brillant modeli diyebilirim.

Türk Çanta Tasarımcıları: MerveauÇanta tasarımcısı olmasaydınız ne yapmak isterdiniz?

Tasarım yine hayatımın içinde olurdu ve eğitimini aldığım Endüstriyel Tasarım’la yoluma devam ederdim.

Hayatınızın sonuna kadar tek bir çanta kullanmak zorunda kalsanız bu hangi model olurdu?

Hem clutch hem de crossbody olarak kullandığım, içine telefon, kartlık, mini bir parfüm, kalem ve rujumu sığdırdığım ”Ophelia” modeli her daim tercih edebileceğim bir model.

Türk Çanta Tasarımcıları: Merveau

Çantalarınıza nerelerden ulaşabiliriz?

Merveau’nun tüm model ve renklerine www.merveau.com adresinden ulaşabilir, online alışveriş yapabilirsiniz.

Zeynep Ülgen
Zeynep Ülgen Tüm Yazıları