preloader

Türk Çanta Tasarımcıları: Rossea

28.09.2018
Türk Çanta Tasarımcıları: Rossea

Yazı Boyutu:

Ustaca yapılmış popüler el işi örgüsü olarak bilinen ‘Signature’ nakışı ile tüm tasarımlarında zarif bir bütünlük sağlayan ve her sezon kullandığı materyal renkleri ile dikkat çeken Rossea; Türkiye dışında; Dubai, Milano, Londra, Stockholm, Cenevre ve Asya olmak üzere yurtdışındaki önemli butik ve zincir mağazalarda da yer alıyor. Rossea’nın kurucuları Rozita Kandiyoti ve Deniz Benbiçaço, markanın hikayesini OGGUSTO’ya özel anlattı.

Çanta tasarlamaya nasıl başladınız?

Rozita Kandiyoti: Kendimi bildim bileli tasarıma karşı bir ilgim vardı. Ailemizden gelen deri üretim tecrübesi sebebiyle bu alanda ilerlemek istediğime karar verdim. Çanta stilinizi ortaya çıkaran en önemli unsurdur. Böyle bir alanda çalışmak insana inanılmaz bir tasarım motivasyonu veriyor. 2015’in ilk aylarında; Deniz’le bir araya geldik ve onun görsel kabiliyeti ile yaratıcılık gücünü yıllardır biriktirdiğimiz fikirlerle birleştirdik ve tasarımlarımıza başladık.

Deniz Benbiçaço: Babamın 30 yıllık el dokuma halısı üzerine kurduğu şirketi sayesinde birçok kez işe onunla gider, özellikle de el işi ile yapılan dokuma halıları izlerdim. İnsanın el gücü ile neler ortaya çıkardığını izlerken çok heyecanlanırdım. Bu sayede kendi tasarımlarımı ortaya çıkarabileceğim bir markamın olmasını hayal ederek büyüdüm. ROSSEA’yı oluştururken ise Rozita’yla bizi birbirimize iten ve buluşturan bir rüzgar olduğunu düşündük. Ardından bu noktadan yola çıkarak iki damla olmayı seçtik. Bu yüzden logomuzun da iki damla formunda olmasını istedik ve her şeye buradan başladık.

Türk Çanta Tasarımcıları: Rossea

Markanızı farklı kılan özellikler neler?

Deniz Benbiçaço: Öncelikle renklerimiz bizi ayıran en önemli unsur. Sezonda kullanacağımız renkleri seçerken ince eleyip sık dokuyoruz. İkincisi, ROSSEA çantalarında kullandığımız derileri el işçiliği ile tamamlayarak kullanıcılarımıza sunuyoruz. El işçiliği burada bizim için çok değerli; çünkü koleksiyonlarımızın arkasındaki hikaye el emeği ile birleştirildiği zaman daha da büyük bir anlam kazanıyor. Ve üçüncü olarak, kalitemiz. Kullandığımız deri, süet ve egzotik deriler tüm tasarımlar için ayrı ayrı kalite kontrol sürecinden geçiyor.

Markanızı kullanan kadınları bize nasıl tarif edersiniz? Bu kadınlar kimler, nasıl giyinirler, nereye giderler, ne severler?

Rozita Kandiyoti: Dünya’nın birçok yerinde ROSSEA’yı seven birbirinden farklı kültür, tarz ve yaşa sahip birçok kadın var. ROSSEA’yı her kim beğeniyor ve kendine yakıştırıyor ise; onlar ROSSEA kadınlarıdır.

Türk Çanta Tasarımcıları: Rossea

Sonbahar Kış sezonun en yeni modeli hangisi ve ilham kaynağı nedir?

Deniz Benbiçaço: Bu sezonda Roof is on Fire olarak adlandırdığımız tasarımlarımız var. Sevilen modellerimiz üzerinde birden fazla rengin kombinlendiği ve ateş renklerinin hakim olduğu bir koleksiyon hazırladık. Zincirler, metaller biraz daha başrolde olacak. Yaza doğru ise kullanıcılarımıza yapacağımız yeni model sürprizlerimiz var.

Hangi markanın hangi modeli size keşke bu çantayı ben tasarlasaydım dedirtiyor.

Markası fark etmeksizin kendine has bir dili olan, yalın tasarımlar hep ilgimizi çekiyor. Ancak hayalimizdeki modelleri kendi çizgimizde üretiyoruz, bu sebeple böyle bir keşkemiz olmadı.

{88177}

Çanta tasarımcısı olmasaydınız ne yapmak isterdiniz ?

Deniz Benbiçaço: Müzikal oyuncusu olmak isterdim.

Rozita Kandiyoti: Fotoğraf sanatçısı olmak isterdim.

Hayatınızın sonuna kadar tek bir çanta kullanmak zorunda kalsanız bu hangi model olurdu?

Rozita Kandiyoti: Sanırım bu model Shopping Bag olurdu. Tüm dünyanızı içine sığdırabildiğiniz, biraz salaş, rahat ama her zaman dikkat çeken kendi başına buradayım diyen bir model.

Deniz Benbiçaço: Kesinlikle Brandy Shoulder. Tek başına farklı ve şık görünmenize yeten bir model.

Brandy Shoulder

Shopping Bag

Çantalarınıza nerelerden ulaşabiliriz?

Deniz Benbiçaço: Öncelikle İstinye’de bulunan Showroom’umuz dışında www.ROSSEA.co web sitemiz üzerinden bize her zaman ulaşabilirler. Türkiyede Vakko ile çalışıyoruz. Tüm Türkiye’de Vakkorama’larda ürünlerimize ulaşmak mümkün. Dünya’da Dubai, Milano, Cenevre başta olmak üzere Londra, Stockholm’de de birçok satış noktalarımız var.

Zeynep Ülgen
Zeynep Ülgen Tüm Yazıları