preloader

Ekolojik Dengeyi Koruyan Saatler

22.11.2019
Ekolojik Dengeyi Koruyan Saatler

Yazı Boyutu:

Dünyanın ekolojik dengesine hizmet ederek, değerini iki katına çıkaran saat modellerini keşfedin.

“İsviçre saatçiliğinin bileklerimizi güzelleştirmekten, mekanik tasarımlar sunmaktan öte farklı çalışmaları, şu fani dünyaya başka bir katkıları var mıdır?” diye sorduğumuzda aldığımız yanıtlar çok fazla. Yapılan organizasyonların detayları, can-ı gönülden emek sarf etmeleri, sosyal sorumluluk bilinci ile hareket etmeleri diğer endüstrilere de örnek olacak nitelikte. Bileğimize taktığımız eşsiz modellerin dünyanın ekolojik dengesine hizmet ettiğini bilmek markayı daha da eşsiz ve değerli kılıyor.

Rolex, Oyster Perpetual Datejust 31 ile Biyolojik Çeşitliliği Koruyor

Ekolojik Dengeyi Koruyan Saatler

Her modelinde farklı bir hikâye barındıran Rolex, dünyaca ünlü kâşif ve deniz biyoloğu olan Sylvia Earle’nin çalışmalarını destekliyor. Sylvia Earle, Mission Blue adlı okyanuslarda, denizlerde sıcak noktaların korunmasını ve bakımını üstlenen bir çevre grubunun kurucusu. Biyolojik çeşitlilik, gezegen ekosistemi hakkında farkındalıklar yaratmak için birlikte çalışmalar yürütüyorlar. Rolex ve Mission Blue arasında doğan anlamlı ortaklık ile de daha sağlıklı bir dünyanın kapılarını aralamak ve sürdürülebilirliği sağlamak için gayret sarf ediliyor. Earle’nin bu güzel projedeki yoldaşı ise Rolex Oyster Perpetual Datejust 31.

IWC Aquatimer Chronograph Edition ile Nesli Tükenen Köpek Balıklarına Destek

IWC Schaffhausen, ekolojik dengelere saygı duyan nadir firmalardan biri. Fonlara destek amacıyla ürettiği modellerin dışında bu saygısını üretiminin ve yapısının her departmanında hissettiriyor. Örneğin, merkez firmasının havalandırma sisteminde ve hava kompresörlerinde ısı geri kazanımı sistemi kullanıyor ve çevre dostu ısıtma pompaları ile ısı üretimi yapıyor. Butiklerinde ve mağazalarında da enerji tasarruflu aydınlatmalara önem veriyor.

Ekolojik Dengeyi Koruyan Saatler

Tabii ki bu kadar duyarlı olan bir firma, köpek balıklarının nüfusunun her geçen gün azalmasına ve dolayısıyla türlerinin tükenmesi tehlikesine kayıtsız kalamazdı. Her yıl 100 milyondan fazla köpekbalığı yakalanıyor, öte yandan aşırı avlanma nedeniyle besin kaynakları da hızla azalıyor. “Nesli tükenen türleri koruma” felsefesi ile yola çıkan IWC Schaffhausen, 500 adet limitli ürettiği Aquatimer Chronograph Edition “Sharks” modeli ile doğanın dengesini korumaya yardımcı olacak fon oluşturuyor. Köpekbalıklarının maruz kaldığı şartlara dair farkındalık yaratmak amacıyla Aquatimer dalış saatinin özel bir tema barındıran edisyonunu üretti.

Ekolojik Dengeyi Koruyan Saatler

Marka, 2009’dan beri Galapagos Deniz Rezervi’ndeki köpekbalığı sayısının muhafaza edilmesi gibi çeşitli sorunlarla mücadele eden Charles Darwin Foundation ile kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Bu özel Aquatimer’a Michael Muller’in “Sharks” adlı kitabı eşlik ediyor.

Blancplain Ocean Commitment Limited Editions ile Sürdürülebilir Mavi Okyanuslar

Ekolojik Dengeyi Koruyan Saatler

Ekolojik dengenin korunması ve bu konuda projeler üretmesi etkin olan dünyanın en önemli kuruluşlarından Dünya Okyanus Zirvesi’nin destekçisi Blancpain, bu konudaki birçok toplantıya da ev sahipliği yapıyor. Firma saat ustalığının yanı sıra geleceğin dengelenmesi, sürdürülebilir gelişmeler ve mavi ekonomi üzeri çalışmalar geliştiriyor. Politikacıların ve bilim adamlarının katıldığı kapsamlı çalışmalar Blancpain Başkanı &CEO’su Marc A. Hayek tarafından özel olarak yönetiliyor ve planlanıyor. Bu anlamlı çalışmalara hem anı kalması hem de fon oluşturmak amacı ile Ocean Commitment 200 adet limitli edisyon ile Bathyscaphe Chronographe Flyback modeli tasarlandı.Böylece bir farkındalık ile eşsiz modeller meraklılarına sunulmuş oldu.

Breitling ile ‘Sağlıklı Okyanuslar ve Temiz Sahiller’

Ekolojik Dengeyi Koruyan Saatler

Breitling, sahillerin ve okyanusların temizlenmesi, temiz tutulması amacıyla 30 yıldır 153 ülkede çalışmalar sürdüren Ocean Concervancy ile işbirliği yürütüyor. Hepimizin geleceği için sağlıklı okyanuslar ve temiz sahiller için çalışıyor. Sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülen proje dünyanın dört bir yanını kapsıyor. Çalışmalar sonucunda toplanan çöpler ekoloji uzmanları ile yakın işbirliği sonucunda geri dönüşümlü yapılacak. Marka ayrıca farklı bir misyon daha üstlenerek, çevre bilincini çocuklara da aşılamak amacıyla da çalışmalar yürüteceğini ve eğitim programları düzenleyeceğini açıkladı. Böylece gelecek için daha bilinçli nesillerin yetişmesine yardımcı olacaklar.

Omega Seamaster GMT ile Okyanus Bitkileri Korunuyor

Ekolojik Dengeyi Koruyan Saatler

Denizlerin yaşamsal dokusunun devamı için uzun süredir çalışan saat firmalarından biri de Omega. Okyanusların sürdürülebilirliği için GoodPlanet Vakfı ile uzun soluklu bir çalışma yürütüyor. Güney Doğu Asya deniz bitkilerinin korunması amacıyla bir dizi proje oluşturuyor, önemli yerel kaynakların korunması için yerel halk eğitiliyor ve böylece doğanın korunması, gelecek nesillere sağlıklı olarak bırakılabilmesi için farkındalık bilincinin yayılmasını sağlanıyor. Finansın bir bölümü ise marka, çalışmanın onuruna Omega Seamaster GMT modelini üretti.

Günay Demirbağ
Günay Demirbağ Tüm Yazıları